PDA

Zobacz pełną wersję : Dodawanie wydarzeń/manewrów do kalendarza

Pit
07-07-2010, 10:42
Problem: nie mogę wykasować wydarzenia, które sam wpisałem do kalendarza. Istnieje opcja usuń, lecz jej użycie objawia się komunikatem o braku uprawnień.

Czy można to zmienić, by autor miał do tego uprawnienia?

Poza tym, zauważyłem taką niekonsekwencję:

Dodając do kalendarza imprezę przez przycisk "Nowe wydarzenie" znajdujący się w kalendarzu, jest możliwość wpisu jedynie wydarzenia jednodniowego.

Dodając do kalendarza imprezę przez przycisk "Nowe manewry" znajdujący się w dziale "Manewry" jest możliwość wpisu wydarzenia kilkudniowego.

Czy to tak ma działać z założenia?

To wydarzenie (http://kpasg.net/showthread.php?p=232411#post232411) chciałem zmodyfikować tak by pokrywało sobotę i niedzielę.
Niestety, z powodu użycia przycisku "Nowe wydarzenie" zamiast "Nowe Manewry" nie jest to już możliwe.

sirwiz
07-07-2010, 11:23
Problem: nie mogę wykasować wydarzenia, które sam wpisałem do kalendarza. Istnieje opcja usuń, lecz jej użycie objawia się komunikatem o braku uprawnień.

Czy można to zmienić, by autor miał do tego uprawnienia?

Poza tym, zauważyłem taką niekonsekwencję:

Dodając do kalendarza imprezę przez przycisk "Nowe wydarzenie" znajdujący się w kalendarzu, jest możliwość wpisu jedynie wydarzenia jednodniowego.

Dodając do kalendarza imprezę przez przycisk "Nowe manewry" znajdujący się w dziale "Manewry" jest możliwość wpisu wydarzenia kilkudniowego.

Czy to tak ma działać z założenia?

To wydarzenie (http://kpasg.net/showthread.php?p=232411#post232411) chciałem zmodyfikować tak by pokrywało sobotę i niedzielę.
Niestety, z powodu użycia przycisku "Nowe wydarzenie" zamiast "Nowe Manewry" nie jest to już możliwe.

Te wpisy mają tak działać, usuwa je się wpisując prośbę usunięcia lub pisząc PW, tak się dzieje ze względów technicznych.

Nowe wydarzenie w kalendarzu można dodać zarówno jedno dniowe, jak i okresowe i wielodniowe, po kliknięciu na dodaj wydarzenie pojawia się lista możliwych wydarzeń do wyboru.

natomiast manewry muszą mieć godzinę startową i przybliżony czas zakończenia, to też ma tak działać.

Pit
06-10-2010, 12:05
Usuwanie nieaktualnych wydarzeń z kalendarza przez PW chyba nie działa jak powinno, bo jak aktualnie widać, odwołane imprezy zalegają.