Zobacz pełną wersję : Prostszy kalendarz manewrów
Chciałbym zaproponować spłaszczenie kalendarza jedynie do kategorii:
1. Kalendarz urodzinowy
2. Kalendarz manewrów
Wydaje mi się, że obecny rozdział na poszczególne miasta + ogólnopolskie + imprezy jest mało praktyczny.
Organizatorom imprez zależy zwykle na jak największej frekwencji oraz na tym, aby nie wchodzić z manewrami sobie wzajemnie w paradę. Lepiej mieć obraz wszystkiego w jednym kalendarzu niż w kolejnych warstwach, które trzeba przejrzeć. Informacje o lokalizacji bądź charakterze ogólnopolskim mogą z powodzeniem być umieszczane w nazwie manewrów.
Chciałbym zaproponować spłaszczenie kalendarza jedynie do kategorii:
1. Kalendarz urodzinowy
2. Kalendarz manewrów
Wydaje mi się, że obecny rozdział na poszczególne miasta + ogólnopolskie + imprezy jest mało praktyczny.
Organizatorom imprez zależy zwykle na jak największej frekwencji oraz na tym, aby nie wchodzić z manewrami sobie wzajemnie w paradę. Lepiej mieć obraz wszystkiego w jednym kalendarzu niż w kolejnych warstwach, które trzeba przejrzeć. Informacje o lokalizacji bądź charakterze ogólnopolskim mogą z powodzeniem być umieszczane w nazwie manewrów.
To działa teraz tak:
Urodzinowy - wiadomo
Imprezy - wszelkie imprezy opublikowane na kpasg.net
Te pozostałe to po prostu możliwość filtracji do manewrów TYLKO znajdujących się w określonym dziale np. toruńskim.
Właśnie sęk w tym, że to tak nie działa.
Przykład kalendarza na lipiec (weekend 17-18 oraz 24-25):
- wybieram imprezy: powinienem mieć wszystko, tymczasem wyświetla mi się tylko RMS 24h (17-18 )
- wybieram ogólnowojewódzkie: dowiaduję się, że jest jeszcze Sarajewo (17-18 )oraz V5 (24-25)
Chodzi o to, że nie działa to jak filtr, bo manewry można przypisać tylko do jednej kategorii. Manewry lokalne czy wojewódzkie to przecież imprezy, które pownny być widoczne przy takim wyborze.
hmm
hmmm
Można screeny. Bo na moim testowym alter ego wygląda wsjo OK.
.
------------------------------
AAAA chyba widzę, po modyfikacji skryptu dodałem kolejne działy do manewrów, więc w ogólnym worku nie wyświetlały się 2 ostatnie kalendarze.
Zobacz czy teraz jest wsjo ok.
Teraz jest OK.
Przy opcji Kalendarz Imprez widać wszystkie kategorie imprez/manewrów.
Sirwiz na prezydenta! :)
Dzięki.
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.