PDA

Zobacz pełną wersję : Prostszy kalendarz manewrów

Pit
29-06-2010, 19:54
Chciałbym zaproponować spłaszczenie kalendarza jedynie do kategorii:
1. Kalendarz urodzinowy
2. Kalendarz manewrów

Wydaje mi się, że obecny rozdział na poszczególne miasta + ogólnopolskie + imprezy jest mało praktyczny.

Organizatorom imprez zależy zwykle na jak największej frekwencji oraz na tym, aby nie wchodzić z manewrami sobie wzajemnie w paradę. Lepiej mieć obraz wszystkiego w jednym kalendarzu niż w kolejnych warstwach, które trzeba przejrzeć. Informacje o lokalizacji bądź charakterze ogólnopolskim mogą z powodzeniem być umieszczane w nazwie manewrów.

sirwiz
29-06-2010, 20:01
Chciałbym zaproponować spłaszczenie kalendarza jedynie do kategorii:
1. Kalendarz urodzinowy
2. Kalendarz manewrów

Wydaje mi się, że obecny rozdział na poszczególne miasta + ogólnopolskie + imprezy jest mało praktyczny.

Organizatorom imprez zależy zwykle na jak największej frekwencji oraz na tym, aby nie wchodzić z manewrami sobie wzajemnie w paradę. Lepiej mieć obraz wszystkiego w jednym kalendarzu niż w kolejnych warstwach, które trzeba przejrzeć. Informacje o lokalizacji bądź charakterze ogólnopolskim mogą z powodzeniem być umieszczane w nazwie manewrów.

To działa teraz tak:

Urodzinowy - wiadomo
Imprezy - wszelkie imprezy opublikowane na kpasg.net
Te pozostałe to po prostu możliwość filtracji do manewrów TYLKO znajdujących się w określonym dziale np. toruńskim.

Pit
29-06-2010, 20:29
Właśnie sęk w tym, że to tak nie działa.

Przykład kalendarza na lipiec (weekend 17-18 oraz 24-25):
- wybieram imprezy: powinienem mieć wszystko, tymczasem wyświetla mi się tylko RMS 24h (17-18 )
- wybieram ogólnowojewódzkie: dowiaduję się, że jest jeszcze Sarajewo (17-18 )oraz V5 (24-25)

Chodzi o to, że nie działa to jak filtr, bo manewry można przypisać tylko do jednej kategorii. Manewry lokalne czy wojewódzkie to przecież imprezy, które pownny być widoczne przy takim wyborze.

sirwiz
29-06-2010, 20:57
hmm

hmmm

Można screeny. Bo na moim testowym alter ego wygląda wsjo OK.
.
------------------------------
AAAA chyba widzę, po modyfikacji skryptu dodałem kolejne działy do manewrów, więc w ogólnym worku nie wyświetlały się 2 ostatnie kalendarze.

Zobacz czy teraz jest wsjo ok.

Pit
29-06-2010, 21:03
Teraz jest OK.
Przy opcji Kalendarz Imprez widać wszystkie kategorie imprez/manewrów.

Sirwiz na prezydenta! :)

Dzięki.