PDA

Zobacz pełną wersję : Prośba o pomoc w trudnych początkach...

Turgon
19-04-2010, 16:18
Jestem nowy w świecie ASG i mam kilka pytań (czytałem Faq)
-gdzie mógłbym zdobyć (np. kupić ew. ukraść :D) gogle ze szkłami korekcyjnymi (jako, że jestem ślepy)
-jaki sprzęt powinienem kupić (żeby nie było, że już pojadę na manewry i okaże się, że nie mam czegoś ultra ważnego)
-jakie kamuflaże stosujecie? i jakie będą się sprawdzały
Jak coś mi się jeszcze przypomni to tu napiszę

Pitas
19-04-2010, 16:49
Jeżeli czytałeś faq, to masz tam wszystko wyjaśnione. Nazwy sklepów i produktów są podane wystarczy poszukać w googlach.

Turgon
19-04-2010, 18:00
W faqu nie ma nic o tym jakie kamuflaże polecacie i w jakich warunkach odbywają się manewry
tylko wzmianka o tym gdzie można nabyć polski, niemiecki i brytyjski mundur (wszystkie brzydkie)
co myślicie o czymś w multicamie
http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=3615
szukałem czegoś o goglach ze szkłami korekcyjnymii nic nie znalazłem (dlatego proszę o pomoc)
niech ktoś wymieni w punktach co jest niezbędne, co przydatne, co mało przydatne itp.

Ghost
19-04-2010, 18:07
Widzę, że znasz sklep Capri, więc trzeba było tam poszukać trochę.
http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=4066

TheFerryman
19-04-2010, 18:19
W faqu nie ma nic o tym jakie kamuflaże polecacie i w jakich warunkach odbywają się manewry
tylko wzmianka o tym gdzie można nabyć polski, niemiecki i brytyjski mundur (wszystkie brzydkie)
co myślicie o czymś w multicamie
http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=3615
szukałem czegoś o goglach ze szkłami korekcyjnymii nic nie znalazłem (dlatego proszę o pomoc)
niech ktoś wymieni w punktach co jest niezbędne, co przydatne, co mało przydatne itp.

Ty sobie chyba żartujesz...
Może przyjść za ciebie na strzelankę też?
wmasg.pl - tu masz wszystko a nawet więcej. Pamiętaj, że wszyscy (prawie) się tu znamy a ty przychodząc i pisząc tutaj tworzysz pierwsze wrażenie swojej osoby. Więc zachowaj przynajmniej pozory inicjatywy i nie zdawaj pytań na które odpowiadano już miliard razy...

Może ty wymień w punktach co byś chciał a gwarantuję ci, że niejeden to skomentuje.

Pitas
19-04-2010, 18:27
Dział jest bez ciętych ripost ale nie wiem czego się spodziewasz. Kolego powiedz mi co znaczy: w jakich warunkach? Spójrz za okno, przejdź się kawałek do lasu i masz odpowiedź. Czego się spodziewasz? Nocy polarnej? Czy warunków jak na Atacamie? Mundury które są podane w FAQ mimo, że może nie są tak ładne jak Multicam, zdają egzamin w naszej strefie klimatycznej bo zostały zaprojektowane na nią. Dlatego znalazły się w FAQ bo polecamy je na początek. Co do okularów- masz podane ich nazwy, wystarczy zrobić coś takiego:
http://tinyurl.com/y2t9ggm
A jeżeli w FAQ nie potrafisz przeczytać co jest niezbędne, to nie wiem czego więcej chcesz...Każdy chodzi z inną opcją sprzętową i każdy poleci Ci coś innego.

Turgon
19-04-2010, 18:37
Widzę, że znasz sklep Capri, więc trzeba było tam poszukać trochę.
http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=4066

Dzięki wielkie, nie wiem jak tego nie zauważyłem :sad:

Skoro nie pomożecie mi z wyposażeniem to może chociaż z kamuflażem

I czy ten m4 będzie dobry
http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=3787

Sniper-zwiadowca
19-04-2010, 18:50
Kolego na tym forum jest Użytkowników: 828, Aktywni użytkownicy: 410 każdy ma jakieś swoje updobania , dla jedeno jest fajny DPM a dla innego Woodland lub Multicam . Chciałbyś poznać opinie tych 410 użytkowników na temat sprzętu i kamuflażu?? To i tak nic nie da bo każdy by miał swoje zdanie. Przyjdz na jakieś manerwry pogadaj z ludzimi , zobacz jaki sprzęt mają i wtedy może sam wyrobisz swoje zdanie i wybierzesz coś dla siebie. Przyjedz do Torunia na Somalie w niedziele to zobaczysz jakieś 70 osób w różnych mundurach z różnym sprzętem i replikami. Takie tematy dużo Ci nie pomogą.

MAJOR762
19-04-2010, 18:51
Kamuflaż - kup DPM, sprawdza się bardzo dobrze, ewentualnie na 2 miejscu jest Flecktarn. A teksty "wszystkie brzydkie" lepiej odpuść bo się kompromitujesz i robisz z siebie Airsoftową Jolę Rutowicz.
Replika - odpuść repliki firmy Classic Army.

StalowyRycerz12
19-04-2010, 19:12
Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania zapraszam na PW.

Pozdro
SR12 ;)

Zgon
19-04-2010, 19:32
kamuflaż zależy od terenu O!

bender
19-04-2010, 19:56
Bluza bojowa BW DEMOBIL
kolor: flecktarn
tkaniny: 65% bawełna, 35% poliester

Bluza polowa wojsk BW
-2 kieszenie na klatce piersiowej, zapinane na guziki
-1 mała kieszonka na lewym rękawie, zapinana na guzik
-pagony na rzepy
-bluza zapinana na zamek błyskawiczny oraz listwę z guzikami
-kamuflaż flecktarn idealnie nadaje się do lasów w Polsce

Brzmi złowrogo, ale odpowiedź już przynajmniej masz. xD

Kup sobie Kuwaiti 4-colour 'amoeba' camo albo Type 03 Oceanic Pattern.
Mogę się założyć, że nikt takiego nie ma. Będziesz miał +nieskończoność do lansu. :wink:

Mike
19-04-2010, 20:03
Praktycznie każdy "woodlandowy" sprawdza się w naszych lasach. Ja osobiście polecam DPM (obecnie używam) i flecktarna (może ciut lepszy pod względem maskowania niż DPM - tak mi się wydaje)
Co do ważnego sprzętu to oczywiście replika > mundur > buty, a reszta wg. uznania.

Ze sklepów polecam taiwangun, a producentów replik CYME - mam od nich moją pierwszą replikę i strzela już rok, a nawet ponad. Jedyne co mi się w niej popsuło to hop up rozregulował (ale to można łatwo naprawić) i ... coś poważniejszego - roztrzaskała się obudowa GB (ale to moja wina bo poszedłem na strzelanie przy mrozie -20 stopni :P)

Sirius An Hezron
19-04-2010, 20:16
A jak masz wybitne ciągoty na multicam to niebawem będzie podobna pozycja od Brytyjczyków, MTP (Multi Terrain Pattern), zdjęcia są na military photos. Swoją drogą ciekawe jak będzie z cenami.
Co do munduru wątpię by ktoś Cię zmusił, musisz sam wybrać to co Ci się podobać. To ty się masz dobrze w nim czuć.

Dassault
19-04-2010, 21:36
Czytam i nasuwa mi się pytanie:

Ilu forumowiczów potrzeba, aby wybrać który kamuflaż/replika jest najlepszy /najlepsza

1 który powiadomi forum że camo olive jest uniwersalna a repliki tylko ca lub tm
14 którzy podzielą się podobnymi doświadczeniami i napiszą o tym jakie inne są bardziej uniwersalne
7 którzy ostrzegą o niebezpieczeństwach podczas kupowania w różnych sklepach
1 którzy przeniesie temat do działu „Kamuflaże” , "Repliki"
2 którzy zaczną się kłócić i przeniosą to do działu „Taktyka/Wiedza” / "Na początek"
7 którzy wytkną błędy gramatyczne/ortograficzne w postach na temat kamuflażu/replik
5 którzy pojadą tym co wytykali błędy
3 którzy poprawią te błędy
6 którzy będą się kłócić czy pisze się „kamuflasz” czy „kamóflash” i 6 którzy powiedzą im że są głupi
2 profesjonalnych "pro" którzy poinformują wszystkich że mówi się „camo”
15 wszechwiedzących którzy twierdzą że siedzieli w tym temacie i mówi się „camouflage”
19 którzy napiszą że to forum nie jest o kamuflażach i powinno się to przenieść do forum o umundurowaniu lub forum dla militarystów
11 którzy obronią temat mówiąc że wszyscy używają kamuflaży/mundurów /replik więc temat pasuje
36 którzy będą debatować który kamuflaż/replika jest lepszy, gdzie kupić i, jakiej marki
5 którzy napiszą że tylko dpm i tylko cyma
2 snajperów którzy powiedzą ze żaden mundur tylko ghilie suit, a replika tylko snajperska
25 którzy podzielą się swoimi refleksjami na temat maskowania , który jest najlepszy i w jakim terenie, jaka replika jest niezawodna
15 którzy wymienią wady zalety mundurów, oraz pochwalą się swoimi modyfikacjami w replice
7 którzy podeślą linki gdzie można zobaczyć różne przykłady mundurów i replik
4 którzy napiszą że te linki nie działają i podeślą nowe
13 którzy zacytują kilkanaście postów pod cytatami pisząc: „Ja też” /„Zgadzam się”
5 którzy napiszą że odchodzą z forum bo nie mogą dłużej znieść kontrowersji
4 którzy napiszą że „BYŁO!” " znowu to samo"
13 którzy napiszą żeby „szukać” zanim napisze się kolejne pytania
1 moderator który zamknie temat
1 cwaniak który zmieni temat i zapyta się jak wymienić gumkę hop-up
1 który odpowie na oryginalny post po pół roku i zacznie temat od nowa.
by dass

Turgon
19-04-2010, 21:47
Dobre,

Odpowiedź na swe pytania już uzyskałem więc dziękuję temat do zamknięcia

Retal
19-04-2010, 21:52
Wedle życzenia szanownego Pana.