Zobacz pełną wersję : Ocena fachowca!!
Witam!!
Jestem początkującym i mam pytanie co do mojej repliki,
http://www.allegro.pl/item964689413_karabin_g36c_h_k_plus_pistolet_elek_ gratis.html
link co prawda nie jest akurat od mojej ale mam identyczna tylko ze moja ma 0.7 jula i chciałem się dowiedzieć czy jest dość dobra na początek i co moge zrobic zeby ja ulepszyc.
I jeszcze jedna sprawa a mianowicie jak przeliczyc jule na fps i na jest lepsza skalom.
MAJOR762
23-03-2010, 20:31
Ale że o sso chozzi?? :shock: :roll:
sory zapomniałem o linku ale juz jest git :P
Obawiam się, że trudno będzie go ulepszyć. Tego typu repliki mają plastikowy gearbox i trudno będzie cokolwiek z nim zrobić. Ciesz się repliką, może z czasem zmienisz ją na inną, markową, która poddaje się tuningowi. Podstawa to metalowy gearbox, najlepiej w standardzie Marui...
I jeszcze jedna sprawa a mianowicie jak przeliczyc jule na fps i na jest lepsza skalom.
Oczywiście jako 20 latek miałeś w gimnazjum i szkole średniej fizykę. Więc wiesz jak się ma energia do szybkości. Masz w poziomym menu forum kalkulator asg. Przelicz sobie tam, podając odpowiednie dane. Nie rozumiem co oznacza to na końcu zdania, pytasz co jest lepszą skalą do oceny repliki, czy energia czy prędkość kulki? Energia, bo jest (niemal) stała dla różnych mas kulek.
Co do tuningu tak jak Leon pisze, plastikowe GB nie są podatne na tuning. Zbieraj powolutku pieniądze, na jakąś lepszą replikę, z wyższej półki cenowej.w
Czy ktoś czasem tego nie robi celowo...?
Toć ostatnio jakiś wysyp (jak grzyby po deszczu) osób, które pytają tak dziwnie, jak mieliby 12 lat. Mimo wieku w profilach nieco wyższego. Czy to jakaś PROWOKACJA czy cóś?
PS Wiem, że OT, ale nie chciałem zakładać ku temu osobnego tematu.
Nie GHOST, to po prostu wynik liberalności tego Forum, jak się dopuszcza nowych to takie są efekty... tak musi być. Po prostu nowi błądzą, szukają tanich replik, sam tak kiedyś szukałem...po czym przekonałem się, że tak się nie da... ale każdy musi się nauczyć...
Panowie hola hola, kolega napisał posta w dobrym dziale forum, tutaj nie opierdalamy za brak wiedzy, tutaj piszemy aby wiedzę zdobyć. Kolega dostał + za to, że w porównaniu z innymi nowymi userami, umie znaleść prawidłowy dział, do zadania pytania ;)
Nie zamierzamy niczego liberalizować. W tym dziale odpuszczaliśmy i odpuszczamy. Ale bez przesadyzmu oczywiście. Użytkownik został poinformowany np. o tym, że piszemy po polsku, używając polskich znaków.
A teraz co by nie było oftopa. Jak już napisali poprzednicy, odpuść sobie takie plastikowe wynalazki, one mogą tylko zniechęcić. A przeliczniki można sobie zrobić klikając na ten link Kalkulator ASG (http://kpasg.net/showthread.php?p=219944#post219944), dostępny również w menu tego forum.
Tak jak już koledzy napisali, niestety tego szajsu nie da się żaden sposób ulepszyć. Baa, nawet nie za bardzo da się go rozłożyć bez zniszczenia lufy, która jest zgrzana... mam jeszcze w szafie 2 takie same pseudo repliki. Niestety smutna prawda jest taka że wyrzuciłeś kasę w błoto, w czym się tylko utwierdzisz, gdy pojawisz się na jakiejkolwiek pierwszej strzelance.
Proponuję następnym razem gdy będziesz chciał coś kupić zgłoś się do mnie na PW lub gg, coś Ci pewnie doradzę - podobnie jak i pozostali, którzy odpisali Ci w tym temacie.
Wydaje mi się, że nikt tu specjalnie na nikogo nie naskoczył. Zapytałem tylko, czy nie macie odczucia, że ktoś robi nas w BAMBUKO? Może się po prostu mylę i oby.
Niestety Ghost, nikt nas nie robi w bambuko - taka jest rzeczywistość dzieci NEO
Przepraszam za moją nie kompetencje ale dzieckiem NEO nie jestem!!
Czyli jednym słowem mam tani kicz i trzeba szukać czegoś lepszego!!
Dokładnie. Na forum jest opis polecanych, sprawdzonych przez wielu ludzi replik. Np. G36c z firmy JG. Oznaczane przez producenta(w niektórych sklepach) jako G608.
A.D.I.D.A.S
25-03-2010, 11:24
Panowie - podstawowym (lecz nie jedynym) problemem replik typu "Tanie Militaria" jest brak dobrej jakości kulek 0.12 grama. Co z tego że w swoim pierwszym MP5 CM.023 wymieniłem lufę na Castopreckę skoro "ludzkie" kulki miałem tylko 0.2. 0.12 były potworne i nie dało się z tego strzelać bez zacinki co 4-6 kulek ...
Mając odrobinę zapału, chęci na odkrywanie tajników budowy AEGów i posiadając troszkę części (typu stockowa lufa z byle czego normalnego - nie plastik fantastik) można ogarnąć z tego typu repliki coś do naprawdę bliskiego CQB (oczywiście kupując jedyne jakie widziałem znośne kulki 0.12g od Xtreme Precision - ale jeszcze nie widziałem ich dostępnych :( ). Nic więcej z tego nie ukręcisz.
Dla zachęcenia do zakupu czegoś normalnego powiem że Kałaszka Made in Cyma (:P) 040C można kupić za 300zł, nie mówiąc już o kultowym CM028 za 100-150zł.
I taki P.Sik mały
Dobry dział, w miarę konkretny post pytający (co z tego że było wałkowane miliardy razy ... zawsze po uświadomieniu może polecieć w kosmos) i na przywitanie teksty o robieniu masowej prowokacji jakoby to wysyp nowych nic nie wiedzących Airsoftowców wiosną był czymś niezwykłym i wyzywki od dzieci NEO - że ktoś wchodzi na obce sobie forum i nie wie co gdzie leży to od razu jest leniem bo nie poszukał? No ok - to niech mi ktoś mądrzejszy ode mnie powie CO WPISAĆ w momencie kiedy chce się dowiedzieć czy moją replikę da się tuningować.
Aha, i Leonie - od kiedy to moderatorzy zmienili stosunek do nowych? Bo ja jakoś nie zauważyłem że nastąpiły jakieś mega zmiany w ich traktowaniu przez to że obrońcy uciśnionych się zaczęli wypowiadać.
I mały cytacik
Dla początkujących Forum dla ludzi którzy nie wiedzą jak zacząć... Bez ciętych ripost i airsoftowego slangu... tutaj za nic nie dostaniesz opr
Dziękuję.
Bez odbioru.
Tak, Adaś, ale ten temat został zaczęty w innym dziale i podczas dyskusji przesunięty do forum dla początkujących, stąd te cięte riposty.
Ten temat od początku był w tym dziale ale dobra
Wystarczy przeczytać kilka postów wyżej
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.