Zobacz pełną wersję : G&G Gr25
FiLo-Kudlaty
27-01-2010, 09:31
Witam. Kilka pytań odnośnie tej http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1253 repliki.
Pytania skierowane są do posiadaczy owej repliki.
1. Czy kultura pracy jest lepsza niż w chińskich replikach SRki?
2. Czy celność jest na wysokim poziomie?
3. Zasięg skuteczny podany przez specshop to 60m, czy to prawda?
4. Co warto by w niej wymienić? Nie chodzi mi o więcej FPS tylko o to by wiernie i długo mi służyła.
Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam.
MAJOR762
27-01-2010, 10:08
Zwróć uwagę że jest tutaj zwykły GB V2 czyli karabin nie ma największej zalety airsoftowych SRek - przedłużonego GB. A to oznacza bardzo długą dyszę której nie dostaniesz innej niż firmowej w razie chęci robienia tuningu.
[czepiacz mode on] Filo, po cholerę napalasz się na replikę jak i tak za 2 tygodnie ją sprzedasz? [czepiacz mode off]
Akurat to SR25 G&G lepsze jest G&P albo w ostateczności A&K/P&J.
FiLo-Kudlaty
27-01-2010, 10:26
Czepiasz się Drake, czepiasz xD Akurat p90 nadal mam i jestem zadowolony ;)
Szukam czegoś nie do CQB.
Czyli SR g&g jest gorszy niż PJ? Bo trochę wierzyć mi się w to wierzyć nie chce. Prócz przedłużonego GB i dyszy są jakieś inne "problemy"? Aha dysza łatwo ulega uszkodzeniu w tym modelu?
Co do tuningu to nie ma być replika do ranienia kolegów tylko do dobrej zabawy.
Żywotność dyszy jest taka sama jak w innych replikach, jeśli nawet nie dłuższa bo tu strzelasz singlem a nie na auto. Jeśli nie będziesz jej podkręcał na ponad 500 fps-ów to problemu nie powinno być.
Tu masz to samą tylko że w promocji.
http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=2037
A problemy z zakupem jej niema a droga też nie jest.
http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=2361
FiLo-Kudlaty
29-01-2010, 07:54
Jeśli skuteczny zasięg to 60m jak podaję specshop to nie mam co podkręcać tej repliki do 500fps. Max to 400fps +/-.
MAJOR762
29-01-2010, 10:16
Ta, już to widzę ... i pewnie jeszcze drzewo przebije z tych 60 metrów :roll: Na Specshopie napisane jest tylko że zasięg tej repliki wynosi 60 metrów. Nie napisane na jakich kulkach ani nie napisali nigdzie że to zasięg skuteczny.
FiLo-Kudlaty
29-01-2010, 10:43
"skuteczny zasięg tej repliki
to ponad 60 metrów." - wg specshop
Nie chcę się kłócić czy to ma taki zasieg czy nie. Zależy mi na wytrzymałości zewnętrznej repliki jak i niezawodności na stocku.
Major, nie zależy mi na tym żeby replika przebijała drzewa, bez przesady xD Nawet gdyby był to maksymalny zasięg to co z tego jeśli liczy się dobra zabawa.
Kiedyś repliki miały mały zasięg, 280fps i nikt nie narzekał, teraz każdy patrzy na fps to trochę głupie, nie uważacie? ;)
A wracając do GR25 i gearboxa. W G&G siedzi standardowy v2. W m4 też jest zwykły v2 a ludzie robią z nich pięknie strzelające repliki. Czemu jesteście przekonani że to kiepska replika?
Bo za te kasę możesz spokojnie kupić emkę od G&P, która zarówno wewnętrznie jak i zewnętrznie jest nieporównywalna ;)
GNG są bardzo kapryśne (spory rozrzut jakościowy). Niektóre materiały użyte w tych replikach są na równi z tanimi replikami (zerwać gwint w śrubie to żaden problem, farba odlatuje jak najtańszy spray). Wiele wew. elementów jest niekompatybilna z ogólnie przyjętym standardem i może powodować problemy z upgradem/serwisem.
Moim zdaniem, szkoda kasy na GnG. Jeśli inny producent robi jakąś replikę, którą szukamy to jest to godny konkurent.
Ta, już to widzę ... i pewnie jeszcze drzewo przebije z tych 60 metrów :roll: Na Specshopie napisane jest tylko że zasięg tej repliki wynosi 60 metrów. Nie napisane na jakich kulkach ani nie napisali nigdzie że to zasięg skuteczny.
Ja mam pytanie w tej kwestii, czy to jest jeszcze airsoft czy też może pocisk ma przebić cel przy trafieniu??? Bo wtedy jest mowa o zasięgu skutecznym. Jeśli wystarczy, że gracza dotknie to zasięg maksymalny = skuteczny...
...o ile potrafisz trafić, a gracze są uczciwi.
Jeśli nie są spełnione te dwa warunki to dopiero kiedy replika będzie przebijała drzewo z 60m będziemy rozmawiać o zasięgu skutecznym.
Chyba, że przez zasięg skuteczny rozumiecie odległość na jaką replika wyrzuca kulkę zanim hop-up zmieni jej trajektorię, czyli tzw "zasięg płaskotorowy" ? To by zmieniało trochę postać, bo powyżej 500fps hop-up przestaje mieć znaczenie, a nawet przeszkadza i tak strzela się trajektorią balistyczną, więc się go nie używa. Wtedy zasięg maksymalny = skuteczny. A przy replice 360-400fps - 60m może dotyczyć zasięgu płaskotorowego. Dobrze myślę ? To ma być tzw. "zasięg skuteczny" ?
MAJOR762
29-01-2010, 20:13
Ludzie, Wy wiecie co to ironia?? Bo jak patrzę wasze komentarze na temat "przebicia drzewa" to nie wiem czy się śmiać czy płakać ... :roll: Dla ułatwienia:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
Major czy Ty masz jakiś problem ? Nie wiem , buty za ciasne, majty za wysoko ?
Bo ostatnio nie ma w Twoich wypowiedziach nic konstruktywnego, za to krytykujesz wszystko i wszystkich. Już kilka osób w podobny sposób (cytując Cię i polemizując merytorycznie - trudne słowo, ale odeślę Cię do słownika, bo Wikipedia to śmietnik), próbowało zwrócić Twoją uwagę, że Twoje posty są delikatnie mówiąc "nic nie wnoszące" więc nie jest to tylko moje odczucie.
Nikt Cię nie próbuje atakować, ale ironia nie wnosi nic nowego do dyskusji... a ja na prawdę chciałem poznać kontekst używanych powszechnie określeń (np. zasięg skuteczny), które moim zdaniem nie miały w tym zastosowaniu specjalnego sensu w airsofcie.
DoktorBartas_PL
29-01-2010, 20:43
Panowie, zanim zrobi się bagno - trzymajmy się tematu.
MAJOR762
29-01-2010, 20:56
Major czy Ty masz jakiś problem ? Nie wiem , buty za ciasne, majty za wysoko ?
Nie miewam takich problemów ale rozumiem że skoro Ty się na nie powołujesz i wiesz jakie następstwa mogą wywoływać to masz doświadczenie w tej materii.
Bo ostatnio nie ma w Twoich wypowiedziach nic konstruktywnego, za to krytykujesz wszystko i wszystkich.
Pokaż mi gdzie ja konkretnie kogoś krytykuję.
merytorycznie - trudne słowo, ale odeślę Cię do słownika, bo Wikipedia to śmietnik)
Nie trzeba, znaczenie słowa merytorycznie znam. A Wikipedia jest na tyle "czysta" żeby prostymi słowami wytłumaczy w wystarczającym stopniu czym jest ironia bo co poniektórzy jak widać mają duże problemy z jej dostrzeganiem.
Już kilka osób w podobny sposób próbowało zwrócić Twoją uwagę, że Twoje posty są delikatnie mówiąc "nic nie wnoszące" więc nie jest to tylko moje odczucie.
Jeszcze więcej osób od jeszcze dłuższego czasu próbowało Tobie zwrócić uwagę że wypisujesz kupę bzdur, teorii wyssanych z palca i dziwnych rewolucyjnych wniosków które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością i na które nie masz żadnych dowodów poza "gdzieś czytałem" w niektórych przypadkach. I jakoś Ty nadal się upierasz przy swoim i swoje teorie namiętnie i z uporem (zwłaszcza w niektórych wypadkach) wypisujesz. I nie jest to tylko moje odczucie.
Nikt Cię nie próbuje atakować, ale ironia nie wnosi nic nowego do dyskusji...
Wniosła ni mniej ni więcej tylko tyle że pokazała moje zdanie na temat zasięgu repliki opisanego w sklepie. A przynajmniej takie było moje zamierzenie ale niestety z powodu problemów z zauważeniem ironii u pewnych osób ironia powyższa nie spełniła pokładanych w niej nadziei.
a ja na prawdę chciałem poznać kontekst używanych powszechnie określeń (np. zasięg skuteczny), które moim zdaniem nie miały w tym zastosowaniu specjalnego sensu w airsofcie.
No to przykro mi bardzo ale nie poznasz znaczenia zasięg skuteczny w moim rozumieniu. Są tacy co dzielą zasięg na skuteczny, celny i maksymalny, są tacy co dzielą zasięg na skuteczny i maksymalny i są tacy co nic nie dzielą. Ja należę do tych ostatnich, gdzie mi kulka doleci tam potrafię trafić. A najczęściej przez zasięg skuteczny ludzie rozumieją odległość na jaką są w stanie trafić w cel tak żeby cel był w stanie stwierdzić że dostał. A że stockowe G&G ma takiego zasięgu ponad 60 metrów to jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć.
Dobra wycofuję pytanie, ta dyskusja nie ma sensu...
Leon jak to jest że na żywo robisz takie sympatyczne wrażenie na forum zawsze tak sie czepiasz i pienisz. Zanim przeczytałem pierwszą stronę tematu to myślałem że Major nie wiadomo co Ci zrobił, spalił dom, zgwałcił psa i co tam jeszcze...
Wiesz Jaeger, ja chyba tak działam na niektórych ludzi - doczytują się pomiędzy wierszami tego, czego tam nie ma... Jak widzą mnie "na żywo" to rozumieją, że nie mam nic złego na myśli i nie atakuję ich... a moja reakcja jest spowodowana ciekawością i życzliwością, a nie złośliwością.
Może ludzie Ci są przewrażliwieni, a może ja nie umiem właściwie przekazać swoich uczuć... nieważne, ...ale przykre. Tak, przykre...
FiLo-Kudlaty
30-01-2010, 10:40
Czyli rozumiem, że lepszym zakupem będzie zwykła eMka G&P niż Sr25 G&G.
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.