Zobacz pełną wersję : Do Wszystkich 14 latków!! !!
Wszelkie formy próśb, masowa informacja - prośba o uzupełnienie wieku w profilu, przez część z Was została zignorowana, i właśnie dlatego jutro (tj. 15.12.2009) rusza akcja Banów dla WSZYSTKICH którzy nie poprawili swoich danych. Przykro mi że zmuszacie Nas do tak drastycznych posunięć.
Pozdrawiam
A.D.I.D.A.S
14-12-2009, 15:54
I poprawnie.
Pytanie tylko co zrobi osoba która od daaaaawna nie była na forum, będzie chciała wejsć a tu przysłowiowa dupa? (nie żebym się czegokolwiek czepiał a z ciekawości pytam).
Wystarczy że taka osoba, uzupełni datę, poinformuje o tym któregoś z moderatorów (spis na dole strony głównej) i po kłopocie. :) Podobnie jak w działaniach o avatary.
Wiadomość z prośbą została wysłana 02.12.2009, termin był podany na 7 dni, ale wstrzymywaliśmy się pełni wiary w skuteczność takiego rozwiązania - co w kilkunastu przypadkach zadziałało.
a czy BAN = nie można sie zalogować, a "nmsz" = nie mozna zmienić daty urodzenia? chyba że to forum umozliwia logowanie pomimo BANa? czy lista moderatorów jest dostępna dla niezalogowanych?
BAN skutkuję w sposób taki - że możesz się logować, lecz nie masz dostępu do zasobów forum. Wszelkie zmiany we własnym profilu są jak najbardziej możliwe, podobnie jak widoczność listy moderatorów.
Nie chcemy wprowadzać całkowitego blokowania dostępu do forum ( nie możesz się zalogować) chyba że kiedyś będzie taka konieczność - choć głęboko wierzę że nie będzie takiej potrzeby.
czyli BAN w postaci ograniczenia poruszania się po forum :D i prawidłowo :]
Sirius An Hezron
14-12-2009, 17:32
Great :D
Właśnie też taka dupa, bo miałem problem z dostawami internetu przez miesiąc. Wchodzę, a tu ban :/. Musiałem założyć nowe konto i uzupełnić profil
P.S
Tylko czemu moje konto zostało całkowicie zbanowane?
Właśnie też taka dupa, bo miałem problem z dostawami internetu przez miesiąc. Wchodzę, a tu ban :/. Musiałem założyć nowe konto i uzupełnić profil
P.S
Tylko czemu moje konto zostało całkowicie zbanowane?
Sprawdziłem, nie zostało, został tylko ograniczony dostęp do forum, ale można było uzupełnić wszystkie potrzebne informacje oraz wysłać PW do administracji.
czyli taki ban a nie BAN ;) , na poprzednim forum to tak nie działało - jak dostałem bana i PW z nim związanego to nie mogłem sie zalogować by odczytać PW - nic,
tu 5+ dla Was!
Przykro Wam, że Ja (jako jeden z wielu) zmusiłem Was do takiego posunięcia (jakim było banowanie użytkowników)?
Jest to szczyt chamstwa, karanie użytkowników banem, za coś co jest efektem pracy Administratora? Wuj mnie to boli za przeproszeniem co jest przyczyną, czy skutkiem takich czy innych akcji podjętych przez Administrację lub osoby trzecie.
Skoro potrafiliście sprawdzić wiek, to zapewne możliwa była jego modyfikacja lub ostatecznie pozostawienie stanu rzeczy jak jest. I tak jest to sztuczna regulacja, bo jak przyjdzie co do czego to sto osób będzie objętych wyjątkiem od reguły na indywidualnych szczególnych warunkach.
Wilku pierd*****.
Masz racje zalogowanie się i podanie daty urodzenia jest tak trudnym wysiłkiem intelektualnym, że nie zrobienie tego powinno napawać dumą i chwałą.
Sam jakiś czas temu byłeś wielkim orędownikiem buziek w awatarach i ograniczeń wiekowych, oraz szerokiej wiedzy i otwartości danych użytkowników, coś się w tej kwestii zmieniło?
Inna kwestia że ponad połowa avatarów to 'taktyczne' fotki, albo z jakąś miną 'śmieszną', tak że szansa na poznanie człowieka na podstawie zdjęcia jest niska. Nie chcę rzucać przykładami, wystarczy popatrzeć na forum.
Alastor odnośnie avika pijesz do Wilka ? ? :wink:
Wilku wiesz co dla mnie osobiście jest "szczytem chamstwa" ? Olewka na prośby by to ogarnąć i raz na zawsze zamknąć temat. Nie byłeś w stanie wykonać prostej czynności a teraz się dopinasz na wszystko. Tak bardzo Cię boli ten banan ? ? To już twoja frustracja i nic z tym się nie zrobi. Najwidoczniej tak jest, bo wiedziałeś o tym wcześniej, a larum podniosłeś w sytuacji kiedy Ciebie to dotknęło. Jesteś jak każdy z Nas użytkownikiem i skoro chcesz tu być, to trzeba przestrzegać ustalonych zasad. Sam doskonale wiesz że w momencie kiedy wprowadziłeś "dane z dupy" banicja się skończyła.
Masz może rację, jak pewnie inni, że nagle będą mieli po 68 lat, ale ja osobiście wierzę w loodzi i ich "uczciwość". Sam nie mam problemu z tym ile mam lat, jak wyglądam itd. Jesteśmy społecznością stricte wirtualną na tym forum i musimy sobie ufać, i wierzyć w szczerość wzajemną. Jeśli jest inaczej to o kant dupy to potłuc, i pozwólmy na ogólną "wolną amerykankę", ale nie tędy droga... nie tędy.
Tak swoją drogą to czemu forum ma być zamknięte dla <14 lat?
A może taka osoba chce się zapytać o coś, poczytać posty itd.
Przecież nie robi wtedy nic złego.
Inna kwestia że ponad połowa avatarów to 'taktyczne' fotki, albo z jakąś miną 'śmieszną', tak że szansa na poznanie człowieka na podstawie zdjęcia jest niska. Nie chcę rzucać przykładami, wystarczy popatrzeć na forum.
A ja rzucę przykładem,
Tego Maniaka bym nie poznał na ulicy, gdybym nie wszedł na profil
http://kpasg.net/showpost.php?p=218242&postcount=13
bez urazy ;-)
MAJOR762
18-12-2009, 19:55
Dokładnie Alastor. Na żywo widziałem Ciebie raz ja przechodziłeś na ulicy, i gdyby nie to że na poprzednim forum widziałem twoje zdjęcie w galerii osobistej to nigdy po twoim avatarze bym Ciebie nie rozpoznał. Tak wiem, mój avatar nie jest też idealnie "dowodowy" ale przynajmniej widać całą twarz, a że niezależnie od krzywej czy prostej miny mam brzydki ryj to różnicy nie robi ;)
Tak swoją drogą to czemu forum ma być zamknięte dla <14 lat?
A może taka osoba chce się zapytać o coś, poczytać posty itd.
Przecież nie robi wtedy nic złego.
Widzisz Przyjacielu - forum nie jest zamknięte dla nikogo. Nigdzie nie jest powiedziane "forum od lat +14". Lekko nad interpretowałeś :wink:
Nie sądzicie, że łatwiej byłoby napisać algorytm który przerobi i przeniesie daty z starego forum? Nie więżę, iż kolega sirwiz nie potrafi tego zrobić i naprawdę dziwię się czytając ten temat.
Bdw: Przydałoby się jeszcze zmienić wygląd profilu, tyle niepotrzebnych informacji sprawia, że strona jest bardzo nieczytelna.
Pozdrawiam :)
Widzisz Przyjacielu - forum nie jest zamknięte dla nikogo. Nigdzie nie jest powiedziane "forum od lat +14". Lekko nad interpretowałeś :wink:
3. Dolna granica wieku dla rejestracji na forum i uzyskanie pełnej dostępności do zasobów forum – 15 lat.
Tak wynika z regulaminu.
Nie sądzicie, że łatwiej byłoby napisać algorytm który przerobi i przeniesie daty z starego forum? Nie więżę, iż kolega sirwiz nie potrafi tego zrobić i naprawdę dziwię się czytając ten temat.
Bdw: Przydałoby się jeszcze zmienić wygląd profilu, tyle niepotrzebnych informacji sprawia, że strona jest bardzo nieczytelna.
Pozdrawiam :)
Data urodzenia na popzrednimk forum była liczona wg jakiegoś dziwnego schematu, którego nikt nie pamięta, oczywiście skoro była prawidłowo wyświetlana to można dojść jak była liczona, ale nakład pracy jaki trzeba by włożyć w ten banał, był by nieproporcjonalny do skali problemu, którego w/g mnie nie ma. Trzeba jeszcze raz podać datę urodzenia 70% aktywnych użytkowników potrafiło to zrobić, 10% zrobiło po wysłanym 3 tygodnie temu mailu, z niewiadomych przyczyn dla niektórych to pozostało niebywałym wysiłkiem intelektualnym uwłaczającym ich godność i honor.
Alastor odnośnie avika pijesz do Wilka ? ? :wink:
Kiedy ja tak wyglądam i nic na to nie poradzę. Co więcej, mojej twarzy nie zakrywa żadna taktyczna chusta, kominiarka, kapelusz czy inne ozdobne odzienie. Widoczne jest cała twarzoczaszka, a nie kawałek ucha z okiem. Ujęcie jest proste na kontrastowym tle, zmieniony jest tylko odcień sepii. rozdzielczość jest chyba odpowiednia.
Wilku wiesz co dla mnie osobiście jest "szczytem chamstwa" ? Olewka na prośby by to ogarnąć i raz na zawsze zamknąć temat. Nie byłeś w stanie wykonać prostej czynności a teraz się dopinasz na wszystko. Tak bardzo Cię boli ten banan ? ? To już twoja frustracja i nic z tym się nie zrobi. .
Osobiście, to Pan moderator może mi na PW napisać, co myśli. Rozumiem, że to co piszesz jest stanowiskiem Administracji, mniej lub bardziej jednogłośnym? ban to nie pierwszy i zapewne nie ostatni, sądząc po wybiórczym podejściu do Regulaminu, PASG i Netykiety na zdrowym rozsądku kończąc.
Frustratem byłem najwidoczniej, kiedy 'tworzyłem' ten portal w 2007 roku.
Najwidoczniej tak jest, bo wiedziałeś o tym wcześniej, a larum podniosłeś w sytuacji kiedy Ciebie to dotknęło. Jesteś jak każdy z Nas użytkownikiem i skoro chcesz tu być, to trzeba przestrzegać ustalonych zasad.
Larum podniosłem, kiedy otrzymałem możliwość wypowiedzenia się. Nie chodzi o wykonanie prostej czynności, bo zapewne mam szanse wykonywać nie co bardziej skomplikowane akcje w ciągu dnia.
Napisałem, podniosłem lament, zacząłem szczekać, piszczeć, płakać czy sapać (bo zapewne tak odbierane są posty Użytkowników) na temat sposobu załatwienia sprawy. Można takie sprawy załatwiać inaczej, ale najprostsze rozwiązania są zbyt skomplikowane w realizacji, łatwiej ukarać (BAN jest karą w końcu) kogoś za własne lenistwo i niedołężność.
Sam doskonale wiesz że w momencie kiedy wprowadziłeś "dane z dupy" banicja się skończyła.
Zrobiłem to tylko dlatego, że otrzymałem zakaz pisania. Co nie zmienia faktu, że ukaraliście użytkowników za własne błędy.
Masz może rację, jak pewnie inni, że nagle będą mieli po 68 lat, ale ja osobiście wierzę w loodzi i ich "uczciwość". Sam nie mam problemu z tym ile mam lat, jak wyglądam itd. Jesteśmy społecznością stricte wirtualną na tym forum i musimy sobie ufać, i wierzyć w szczerość wzajemną. Jeśli jest inaczej to o kant dupy to potłuc, i pozwólmy na ogólną "wolną amerykankę", ale nie tędy droga... nie tędy.
Chyba nie bardzo z tą wiarą, skoro, za brak naprawienia Waszych błedów karani są końcowi odbiory Waszego tworu.
Ps: Ludzi, Moderatorowi naprawdę nie przystoi stosowanie podwórkowego/sieciowego słownictwa.
Wilku pierd*****.
Masz racje zalogowanie się i podanie daty urodzenia jest tak trudnym wysiłkiem intelektualnym, że nie zrobienie tego powinno napawać dumą i chwałą.
Administratorowi/Stwórcy robić się czegoś nie chciało, to zablokuje użytkowników i niech się sami martwią? Albo zostawiasz jak jest i każdy zmieni wedle uznania, albo robisz tak, by przesiadka nie powodowała problemów u końcowego użytkownika. Banowanie to chyba kara za nie przestrzeganie Netykiety, Regulaminu czy ostatecznie PASG.
To tak jak np z drukowanie mapy na grę. Jest to upierdliwa czynność, więc uczestnicy powinni zrobić to sami? A jak ktoś nie będzie miał mapy to na grę wstępu niema?
Inny by dostał upomnienie, za stosowanie nietaktownego języka. Wymagacie od innych by pewne reguły były respektowane, to sami powinniście świecić, błyszczeć przykładem. Zapomniał wół jak cielęciem był?
Sam jakiś czas temu byłeś wielkim orędownikiem buziek w awatarach i ograniczeń wiekowych, oraz szerokiej wiedzy i otwartości danych użytkowników, coś się w tej kwestii zmieniło?
Nadal jestem zwolennikiem udostępniania AisSoftu ludziom pełnoletnim, najlepiej w wieku od 21 w górę. W dodatku bym rejestrował każdego 'gracza' i każdą replikę.
Co to zmienia w kwestii podejścia Administratora do użytkowników? Jak dokonujesz zmiany na serwerze i wyłożysz jakąś usługę, to prosisz odbiorców żeby coś tam zmieniali, bo tobie zajmie to za dużo czasu? Nonsens!
Data urodzenia na popzrednimk forum była liczona wg jakiegoś dziwnego schematu, którego nikt nie pamięta, oczywiście skoro była prawidłowo wyświetlana to można dojść jak była liczona, ale nakład pracy jaki trzeba by włożyć w ten banał, był by nieproporcjonalny do skali problemu, którego w/g mnie nie ma. Trzeba jeszcze raz podać datę urodzenia 70% aktywnych użytkowników potrafiło to zrobić, 10% zrobiło po wysłanym 3 tygodnie temu mailu, z niewiadomych przyczyn dla niektórych to pozostało niebywałym wysiłkiem intelektualnym uwłaczającym ich godność i honor.
Uwłaczający jest brak szacunku do odbiorców forum. Sami, moderatorzy sadzą byki, a upomina się na każdym kroku nowych użytkowników. Po migracji do nowego silnika wyszły pewne błędy których nie warto poprawiać, użytkownik dostanie bana to se poprawi.
Chamstwo i drobnomieszczaństwo mili państwo!
Alastor odnośnie avika pijesz do Wilka ? ?
Nie napisałem dokładnie do kogo piję. Uważam umieszczanie zdjęć w galerii za potrzebne, ale avatary są po prostu małe, i ludzie kombinują żeby były unikalne.
A ja rzucę przykładem,
Tego Maniaka bym nie poznał na ulicy, gdybym nie wszedł na profil
http://kpasg.net/showpost.php?p=218242&postcount=13
I mógł byś rzucać jeszcze dużo, avki mają niską rozdzielczość i IMHO nie za specjalnie ten pomysł wypalił. Ale ukamieniujcie mnie jak chcecie. Tylko niech kamienie rzucają Ci co są bez winy. I tu się zaczną jaja, bo każdy zdefiniuje "czytelność" i "twarzowość" fotki inaczej. Nie jestem tu wyjątkiem. Na galerii osobistej można było zamieścić kilka zdjęć w dużo większej rozdzielczości, które w dodatku mogły pokazać nie samą twarz a całą sylwetkę. I mniejsza była szansa na dziwną mimikę.
bez urazy
None taken, istotnie muszę zrobić czytelniejszą fotkę.
Wilku ma trochę, a nawet sporo racji. Nie wierzę że napisanie algorytmu do przenoszenia wieku byłoby tak trudne. Jeśli algorytm zaś zawiódł, można było to stwierdzić odpowiedno wcześnie. Tak samo mi żal galerii. Tu można było dać użytkownikom chociaż sygnał żeby zrobili back-up.
Ale określenie że nakład pracy był nieproporcjonalny do korzyści to kpina. ja to rozumiem tak:"słuchajcie, data urodzin byłą jakoś głupio zapisana i nie chce mi się kombinować jak to przenieść. Zróbcie to sami bo będzie ban". Ja już raz podawałem dane. Jak już się nie miało chęci/czasu na zrobienie tego to trzeba było poprosić o pomoc. Ale nie metodą opresyjno-represyjną.
Wilku ma trochę, a nawet sporo racji. Nie wierzę że napisanie algorytmu do przenoszenia wieku byłoby tak trudne. Jeśli algorytm zaś zawiódł, można było to stwierdzić odpowiednio wcześnie. Tak samo mi żal galerii. Tu można było dać użytkownikom chociaż sygnał żeby zrobili back-up.
Ale określenie że nakład pracy był nieproporcjonalny do korzyści to kpina. ja to rozumiem tak:"słuchajcie, data urodzin byłą jakoś głupio zapisana i nie chce mi się kombinować jak to przenieść. Zróbcie to sami bo będzie ban". Ja już raz podawałem dane. Jak już się nie miało chęci/czasu na zrobienie tego to trzeba było poprosić o pomoc. Ale nie metodą opresyjno-represyjną.
Tak, wszystko trzeba podać na srebrnej tacy. Przykro mi, że dla Ciebie Wilku podanie po raz kolejny daty urodzenia jest tak traumatycznym przeżyciem. Problem daty został stwierdzony na samym początku i od samego początku wszyscy użytkownicy byli o nim informowani, poprzez komunikaty na forum, posta, e-mail, 80% potrafiło ten wysiłek intelektualny podjąć, kilka osób nie. Dodatkowo z tego co pamiętam, ty miałeś ustawione na poprzednim forum 14 lat, więc można przyjąć, że Twój wiek został przeniesiony poprawnie czyż nie?
Mam styczność z wieloma forami i czasem przy modernizacji co niektórych, zdarzają się błędy, co do aparatu represji po 2 miesiącach proszenia o uzupełnienie 3 pól na forum, aparat represji w postaci zablokowania dostępu do postów na forum, do czasu dodania własnej daty urodzenia jest jak najbardziej słuszny. Jak sami zauważyliście, nie bawimy się pluszowymi misiami i pewna dozą informacji o użytkownikach tego forum jest wymagana. Alastor tak masz rację, nie chciało nam się dociekać dat urodzenia, były inne ważniejsze sprawy do załatwienia w związku z nowym silnikiem forum, ktoś wkłada kupę pracy w działanie tego forum, udostępnia serwer, kupuje i opłaca domeny i raz na 4 lata prosi o ponowne uzupełnienie daty urodzenia, to dowiaduje się, że jest bucem, chamem i leniem. Cool to zagrzewa mnie do dalszej pracy.
Co do galerii to kto powiedział, że ona została usunięta. Trwają już finalne prace nad nowa galeria i przeniesieniem zawartości starej.
Wilku jeśli uważasz, że moderatorzy tego forum popełniają błędy od tego jest administracja forum, żeby takie rzeczy rozwiązywać i o nich wiedzieć, ja od Ciebie nie dostałem takiej informacji.
80% potrafiło, 10% się nie logowało od dawna, 10% uważa ponowne podanie daty urodzenia za chamstwo, cóż liczby nie kłamią .....
Sirwiz, danie komukolwiek bana, bo mieliście ważniejsze sprawy nie jest świadectwem mojej niezdolności intelektualnej*. Jest to z kolei piękny obrazek jak podchodzicie do użytkowników.
A z tego co pamiętam, to były swego czasu zbiórki pieniędzy w których liczne grono brało udział. Przypisywanie sobie wszelkich zasług w tej materii jest lekkim nadużyciem. Widzę, że nauczyłeś się od Yahoo złych manier.
Na 3 - 4 wszyscy skaczecie w ogień, bo w Grudniu nie parzy! Na innym forum tak działa więc i tu musi. Uwierzcie mi na słowo. Jak 80% owczym pędem skoczy, to miałem rację?
Nie zamierzam ciągnąć dyskusji dalej, bo widzę, że siła argumentu 80% jest nieco silniejsza niż zwykły zdrowy rozsądek i dojrzałość emocjonalna, których przyrostu Wam życzę. W nadchodzącym Nowym Roku lub później.
Cieszę się że galeria zostanie przywrócona, myślałem że wyparowała.
Tak jak Wilku napisał, 80%(w tym ja, bo nie lubię bajzlu i dane powinny być uzupełnione) poprawiła datę bo tak kazano. Jak się ludziom z pozycji autorytetu coś każe, to zrobią prawie wszystko. Na forum autorytetem jest admin. Nie wiem ile domena kosztuje, ale były składki na nią. O jakiej kwocie mowa? Jak są problemy z tym to ogłosić zbiórkę, albo zorganizować strzelankę gdzie warunkiem wstępu jest
Jeśli był problem z przeniesieniem danych to można było napisać że trzeba pomocy, bo przenosiny na nowy silnik to niemałe przedsięwzięcie i się nie wyrabiacie. Na taki apel na pewno by kilka osób odpowiedziało.
Był taki apel, zgłosił się wtedy Krakatau.
Już kiedyś zrzucaliśmy się na chrono, wyszła z tego kupa, a kasa na chrono poszła podobno na zapłacenie za domenę, której właścicielem jest yahoo... no bo w sumie ktoś musi być...
Widzisz Wilku, z Administracją nie wygrasz, wielu próbowało... nikomu sie nie udało... witamy po "złej" sronie kabla...
Nie rozumiem sensu tej dyskusji. Kiedy powstawało nowe forum i nie przeniesiono dat urodzeń bo adminom tudzież moderatorom(nie wiem kto się tym zajmował) albo się nie chciał albo nie umieli tego zrobić- nie ważne. Uważam, że i tak powinniśmy się cieszyć z tego, że ktoś chce zarządzać tą stroną co na pewno nie jest łatwym zadaniem. Mi osobiście wpisanie na nowo daty zajęło 30 sekund i zrobiłem to w dniu powstania nowego forum. Był ponad miesiąc na uzupełnienie danych, a teraz nagle jakieś wielkie dyskusje są bo ktoś dostał bana. Tym bardziej, że zostało rozesłane PW odnośnie dat i ostrzeżenie o banach. Ludzie opanujcie się. Weźcie się w garść, toć dorośli jesteście.
popieram przedmówce... moderator uprzedził mnie o zmianie wieku jak i o potwierdzeniu emaila .. nie wiem po co jakieś wielkie problemy żale itp . jest jak jest i tyle trza to zrobić
panowie, to że wiek trzeba zmienić to ok, ale w dyskusji chodzi o represje związane z nie dopełnieniem tego - z przyjemności (asg jako hobby) robi się zamordyzm... ;)
E tam pieprzycie.
Robicie kłótnie o debilne dwie cyferki.
Co administratorom i moderatorom da czyjś wiek w profilu bo nie rozumiem?
Może wywalić całkiem moduł wieku z forum i będzie spokój?
Bo powoli robi się z tego forum kółko wzajemnej adoracji na zasadzie
"jak nie jesteś z nami to jesteś przeciwko nam"
I nadal nikt mi nie odpowiedział dlaczego forum ma być zamknięte dla osób poniżej 15lat?
żeby podobno nie propagowac ASG dla undereighteen czy nawet dla undersixteen...
Chodzi o to, że na niektóre manewry jest ograniczenie wiekowe +16/+17/+18, a na inne nie przychodzą gracze, starsi, którzy widzą, że np. pojawiło się dużo młodzieży - bo nie chcą dzieci uszkodzić.
Manewry to jedno a forum to drugie.
Co innego dostęp <15 na forum a co innego na manewry.
Sniper-zwiadowca
23-12-2009, 01:26
Korzystając z tego forum automatycznie zgadzacie się na przyjęcie zasad tu panujących . To jest jak z jazdą w autobusie kasując bilet przyjmujesz ragulamin przejazdu ( tak jest a odwrocie biletu napisane) . Wkurzanie się że dostało się bana za to że niezmieniło się daty urodzenia co zajmuje 30 sek. jest troche nie na miejscu szczególnie że było o tym tyle informacji że każdy kto choć czasem wpada na to forum o tym wie ( no jak ktoś przez ostatnie 4 mies. nie miał netu to ma pecha - niestety) A forum powinno być dostępne dla każdego niech się uczą i dowiadują nowych informacji a wszelakie manewry powinny być już z ograniczeniem ale to powinno być już uwzględnione przez osobę która dany temat o manewrach zakłada. Jeżeli ktoś zakłada temat " Zwykła strzelanka w sobote" i nie ma wiecej info to nikt nie jest wróżką i nie wie że jest ograniczenie wiekowe na tych manewrach , a jak ktoś zaznaczy ten fakt to wiadomo co i jak proste prawda.
Oczywiście, że to proste zasady. Mało tego były maglowane tysiąc razy...
Zasady Forum są określone przez Środowisko które z tego Forum korzysta. Nie ma bluzgów, piszemy po polsku, podajemy wiek , miejsce zamieszkania, i wyraźne zdjęcie z twarzą widoczną i rozpoznawalną.
Nie dla wzajemnej adoracji (... chociaż niektórzy to lubią być adorowani) ale dla tego,żeby nie było anonimowości i tym samym bezkarności niektórych zachowań.
Internet wyzwala w ludziach najgorsze instynkty - bo w internecie nie widać czy nie jesteś psem. Podobnie tutaj, niektórzy jak dostaną na Gwiazdkę replikę broni to muszą przejechać się autobusem pełnym "bezbronnych" ludzi i zasiać panikę - a co !!! Albo pokłócić się na strzelance i potem grozić na forum obiciem mordy - bo przecież po Avatarze z Warhammera mnie nie rozpoznają...
Ja też się czasem wygłupiam i czasem koledzy muszą mi zwracać uwagę, że przeginam, ale nie unikam odpowiedzialności, ani nie ukrywam się za śmiesznym Avatarem. Nie udaję też starszego niż jestem (...ani młodszego), żeby mnie na strzelankę wpuścili. Zwłaszcza, że w moim wieku to wkrótce górna granica może mi zabawę popsuć. Ale rozumiem, że jak ktoś nie chce mafi geriatrycznej na strzelance to wpisze 18 < 30 i co mam się obrażać ? Po prostu się podporządkujcie. Podobnie na manewrach, wybiera się dowódcę, którego potem nikt nie słucha - bo każdy musi pokazać swoją niezależność. Normalnie wiocha i wstyd... jak się nie umiesz podporządkować , to się w to nie baw.
Zgoda, zmiana wieku nie zajęła za dużo czasu. Sam to zrobiłem jak się pojawiło nowe forum, i żeby nikt nie pomyślał inaczej, powiem wprost. Wielki 'szacun' dla wszystkich którzy tego dokonali. Już się nie czepiam. Jak jeszcze odzyskacie galerię to będę wniebowzięty, bo mi padł HDD i straciłem te zdjęcia.
Ale twarzowych avatarów dalej nie lubię :) Bo po to jest avatar, żeby był unikalnym logo użytkownika. Dlatego każdy chce żeby jego avatar wyglądał unikalnie, ciekawie, a nie jak zdjęcie z dowodu. Ale zauważcie, pojawia się zobowiązanie do twarzowego avka to go wstawiam. Dopiero potem się kłócę że lepszy byłby system ze zdjęciem w galerii osobistej. :) Bo uważam że pewne argumenty mam, więc się wypowiadam. Jak większość uzna że klepię głupoty to trudno, zostanie moja twarz na avatarze. Sami chcieliście :)
kasperoo7
24-12-2009, 16:33
Data urodzenia itp... Dobra sprawa. Niby. Kto chce to poda. Ale co to da? Nie zawsze wiele. Kto z Was wie, czy np. ja, mam oby na pewno 18 lat i urodziłem się 17 kwietnia? Ktoś mi sprawdzał dowód osobisty, który przypuszczalnie mam? A może jestem piętnastolatkiem. Albo szesnastolatkiem... Tu jest problem. Bo co po samym "zmienieniu numerków"... Nic. Ale z drugiej strony, jeśli ktoś kłamie na forum, to chyba pomylił kierunki. Do asg się nie nadaje. jakby jednak nie było, to taki głupi wiek czasem może coś powiedzieć o człowieku.
Wszystkim tym co mają fałszywe dane życzę niewesołych świąt... :P
Mikadorus
30-12-2009, 01:27
A ja powiem tak. Po kilkumiesięcznej przerwie wchodzę na KP. Chcę poczytać forum a tu BAN z datą zakończenia na 29.12.09 godz. 16.00.
Ciężko wpisać/wypisać się na manewry mając Bana. Załóżmy, że ktoś chce wpaść w sobotę rano na manewry a nie może spr. gdzie i o której z powodu nieuzasadnionego Bana.
Rozumiem jakby ktoś do mnie napisał - chłopie uzupełnij dane. Ale nic podobnego nie dostałem.
Co do pomysłu z 15+ dla użytkowników.
- Będą zdani sami na siebie. Opinia na temat forum może wzrośnie, ale opinia o asg w kp na pewno nie. Jak nie znają forum to nie przyjdą w miejsca "airsoftowe" np. osówiec a wybiorą jakiś Park czy stary budynek w centrum... I tak kiedyś spotkamy się z nimi na strzelaniu, wolę by znali nasze zasady niż ustanawiali swoje.
Czytam wasze posty a tu od czerwca nadal dyskusja na temat 15 latków.
Zróbcie coś. Chociażby 3 osobne działy. (manewry wolne, 16+, 18+) i częściowo po kłopocie.
Szczerze jestem rozczarowany nowym forum. I poziomem AirSoftu w KP. Może i nie byłem w wielu miejscach ale np. w Szczecinie czy Gdańsku była o wiele przyjemniejsza atmosfera.
Ps. Czemu KPASG stało się fotką.pl? Kiedyś "twarzowych" nie było a jakoś ludzie się poznawali, kwasów nie było.
Naprawdę kiedyś, to trzeba było mieć zdjęcie na tle zielonych krzaków, prezentujące sylwetkę 'aąfas' zrobioną na 'strzelance'.
Kwasy są wszędzie.
Jak ktoś powiedział ,, nie liczy się wiek a rozumowanie i kultura "
Sam mam 14 lat i niekoniecznie wyglądam na takiego (nowi znajomi myślą że mam co najmniej 16 lat ,ale nie oszukujmy się względem wieku ) Jeśli ktoś chce zobaczyć / dołączyć do strzelanki gdzie bawią się starsi (dajmy np. mnie ) niech najpierw przyjdzie zobaczy jak to jest i ewentualnie dołączyć do gry (za zgodą prowadzących/teamu ) ,ale najpierw trzeba się sprawdzić .
Jak ktoś powiedział ,, nie liczy się wiek a rozumowanie i kultura "
Sam mam 14 lat i niekoniecznie wyglądam na takiego (nowi znajomi myślą że mam co najmniej 16 lat ,ale nie oszukujmy się względem wieku ) Jeśli ktoś chce zobaczyć / dołączyć do strzelanki gdzie bawią się starsi (dajmy np. mnie ) niech najpierw przyjdzie zobaczy jak to jest i ewentualnie dołączyć do gry (za zgodą prowadzących/teamu ) ,ale najpierw trzeba się sprawdzić .
Skoro rozumowanie się liczy to zwróć uwagę na fakt, że temat traktuje o czymś innym. -_-
Dobrze, że przeglądasz stare tematy na forum, ale nie odgrzebuj ich tylko po to, żeby offtopować.
Dobra , dobra chciałem się wypowiedzieć tutaj tylko...
i dodać jeszcze coś od siebie .
POZDRAWIAM
DoktorBartas_PL
09-06-2010, 18:05
Jak ja widzę te spacje przed znakami w stylu kropka/przecinek, to mnie boli śledziona. Chciałem się wypowiedzieć tutaj tylko.
Jak ja widzę te spacje przed znakami w stylu kropka/przecinek, to mnie boli śledziona. Chciałem się wypowiedzieć tutaj tylko.
Zastosuj dietę i pomoże - sprawdziłem.
DoktorBartas_PL
09-06-2010, 18:52
Chyba taką dietę ograniczającą ilość postów w wątkach. :D
Właściwie temat zamknę, bo przepisy wiekowe stały się nieco liberalniejsze. :)
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.