Zobacz pełną wersję : Czy warto to kupić
Witam. Mam pytanko czy warto kupić coś takiego.
http://www.airsoft-militaria.pl/product-pol-131--Karabin-MP5-A5-2-Magazynki.html#projector_components_hidding
Nie nie warto.
Znajdz cos innego w innym sklepie.
taiwangun to wg mnie (don't blame me) najlepsze repliki jeżeli chce zaczać się przygodę z airsoftem. Polecam :]
A.D.I.D.A.S
23-10-2009, 20:02
Przebiegnij się po wujkach, ciotkach, babciach i dziadkach (w ostateczności rodzicach czy dresach na ulicy swojego miasta xD) i dołóż troszkę do tego
-> http://www.taiwangun.com/pistolety_maszynowe-aeg/g_5k_galaxy-106.html\
"Kurc" jest wg mnie czymś od czego nowi elektrykomaniacy powinni zaczynać jeśli mają bardzo niską wydolność finansową. Zasięg OK jak na coś tak krótkiego, potem może służyć do lansu albo można to przerobić na długie MP5 (dość dużo pracy ale się da). Tuning jak w każdym innym V3 (i to jest w nim piękne :D).
Jest po prostu Faaaajny na początek.
Lepsza jest wersja PDW z kolbą. Dopłacasz 20 zł a możesz się złożyć jak z normalnego pełnowartościowego karabinka. Jest tam też gwint na tłumik w którym możesz ukryć dłuższą lufę.
I w łatwy sposób ukryć większą baterię w tej kolbie.
NIE WARTO!!!!!!!!
To ma plastikowy GB ile ci to potrzyma może miesiąc???
Lepiej kup sobie coś z Taiwangun.com o wiele bardziej opłacalne więcej zapłacisz , ale masz gwarancje na 12 miesięcy i metalowy GB i ta mp5k może ci posłużyć później jako broń boczna.
Doprecyzuj że chodzi Ci o to co kolega na początku zaproponował :) Polecam MP5k, lub jakąś używaną G36c od JG, kałacha Cymy lub właśnie MP5k, używki potrafią kosztować poniżej 200zł.
Ma gb z tworzywa. Moja przemieliła conajmniej 100.tys kulek. Nie ma wytrzymalszego kompletnego GB. A dlaczego? Sprężyna M50-70 tak przynajmniej sądzę. I nie prędko się pokruszy.
TM wystrzeliła 80tys kul. TurboMP5 CM zawstydziło TM- wypluło 120tys.
Zasięg
-pierwsze 1000kul - 25m
-potem co tysiąc spadał o 5m aż zatrzymał się na 5,50cm ( odległość w moim korytarzu tak że kulka leciała do samego końca
GB wyjęty ze środka służył do rozładowania baterii i zabawy stąd taki duży przebieg.
A jeśli chcesz coś co strzela to AK - modele pow. 0,28 (cyma) i G36c JG. W sumie to wszystko co ma gbv3 bo skoro nie masz kasy na karabin to nie wspomnę o wys. na naprawy.
Jeśli kupisz nówkę to masz 2 lata bezpłatnych napraw (jeśli wyślesz na zas. praw konsumenta a nie na gwarancję, która działa zupełnie obok). I tę właśnie opcję bym ci polecał bo to w sumie najtańsze wyjście.
Chyba, że chcesz być **** i dręczyć użytkownika allegro, że coś ci się zepsuło(o ile nie dopisał, że zrzeka się ob. naprawy) i wysyłać mu replikę.
zabugowiec
28-10-2009, 08:47
I radzę ci nie zakładac trzech różnych tematów tylko pisac wszystko w jednym. Co do tematu to tak jak ci napisali wyżej lepiej kupic coś sprawdzonego na start tak jak MP5k Galaxy czy CM.028.
Zasięg
-pierwsze 1000kul - 25m
-potem co tysiąc spadał o 5m aż zatrzymał się na 5,50cm ( odległość w moim korytarzu tak że kulka leciała do samego końca
GB wyjęty ze środka służył do rozładowania baterii i zabawy stąd taki duży przebieg.
Co paliłeś? Chyba coś mocnego? może fajranty?
Zasięg kolego masz rewelacyjny. Chcesz postrzelać z TMki, która ma już 8 lat? następnym razem daj znać to przywiozę AK Beta Specnaz. 80 tys kulek... to żadna rewelacja.
A te swoje 120 000 kulek to tym magazynkiem 30 kulkowymwystrzelałeś (to jakieś 4000 ładowań...? Czy tymśmiesznym hicapem na 100 kulek - to jakieś 1200 ładowań...
Wyjąłeś GB i wsadziłeś go do wiadra z kulkami? Niby w jaki sposób strzelałeś kulkami z wyjętym GB? Komorę HU z przyklejonym lejkiem na kulki miałeś w drugiej ręce czy jak?
Załamka...
Jeszcze prośba, wrzućcie swoje zdjęcia w galerię w profilu lub w avatary. Na razie grzecznie prosimy.
Mikes (Mikadorus) zawsze lubił takie niestworzone historie pisać, wybacz mu Retal ;)
Może po prostu GB działał na sucho? taka rozładowywarka dla ubogich :) wyjmujesz gb, podłączasz batkę, ściskasz spust gumką recepturką i wio, niech strzela do spalenia baterii.
No ok, ale niech nie mówi że na sucho przemielił 120 000 kulek, bo strzelanie bez obciążenia to nie to samo co pod obciążeniem, to raz. Dwa to że siedział i liczył, że GB przemielił 120 000 kulek? Co liczył? Obroty zębatek/obroty silnika/uderzenia tłoka? Leżę i kwiczę ze śmiechu...
Zaokrąglił :wink:
Ale to byłoby ciekawe. Loteria jakości chińczyków - Epic Win? :)
Ja znam tę replikę. Kiedyś nawet ją miałem. Powiem ci jedno. Uciekaj od niej jak najdalej.
Po co odgrzewasz kotleta sprzed pół roku?
Był jeszcze przed chwilą post o MP002...
Si, był, teraz widzę, że rozminąłem się z szakallem, a jakiś geniusz usunął zapytanie z drugiego tematu z odpowiedzią Zabugowca.
kkrzyssiek94
18-03-2010, 17:10
moglibyście pomóc mi znaleść jakis karabinek do 300zł ??
Proszę bardzo, oto jakieś (http://www.allegro.pl/15043_bron.html?id=15043&price_from=&price_to=300&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&city=&buy=0&listing=0&listing_sel=2&listing_interval=7&view=gtext&order=t&clear_cookie=0&change_view=Poka%C5%BC&a_enum%5B314%5D=all) aesgie do 300 zł.
Mam AK Beta Specnaz JG 350 fps, M4S-System JG z nowym GB Boyi -a 360 fps i M4a1 składak na mosfecie , 340 fps , może coś bym sprzedał .
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.