PDA

Zobacz pełną wersję : Type 89 TM

Kaldos
17-10-2009, 07:36
Model:JSDF Type 89 Fixed Stock
Producent: Tokyo Marui
Materiał: Metal + Kompozyt
Waga: 3700g
Długość całkowita: 92cm
Długość lufy: 433mm
Kaliber: 6 mm
Gearbox: V8
Energia kinetyczna: ponad 1J
Prędkość początkowa: 92m/s
Kolor: stalowy
Hop Up: TAK regulowany
Selektor ognia: TAK seria 3 kulki - ciągły - pojedynczy
Pasujące baterie: Stick + zapas w kolbie

Plusy:
-Burst
-Dwójnóg (3 sekundy trwa założenie/ściągnięcie)
-Przyjemne przyrządy mechaniczne
-Wygląd (ale to już kwestia umowna ;))

Minusy:
-Zapas w kolbie. Zamiast zrobić miejsce na większą baterię, w kolbie jest miejsce na zapasową baterię typu stick

Co do mojej repliki, jest to całkowity stock. Kupiłem ją używaną w kwietniu tego roku. Mimo posiadania 1,5 roczku, wyglądała jak nówka. Ba, wszystkie elementy które mogły się porysować (np. od dwójnogu) były zaklejone taśmą. Więc zadbana była. Strzela jak to tokyo marui. Przed zakupem miałem lekkie obawy czy te 290 japońskich fpsów będzie strzelało jak moje dotychczasowe 380fps, ale strzelają tak samo, a tutaj nawet sporo szybciej :) Baterii używam Firefoxa 1500mah 8.4v i jest naprawdę zacnie. Ogółem polecam replikę.

http://i40.tinypic.com/2mqnnll.jpg :)

Pozdrawiam!

Alastor
17-10-2009, 15:11
Powiedz mi, jak wygląda układ rozwiązujący serię 3-pociskową? Jakiś układ elektroniczny czy mechaniczny?

MAJOR762
17-10-2009, 18:35
Mechanicznie. Nie wiem jak ale wiem na pewno że tutaj jest to mechanicznie rozwiązane.

Kaldos
17-10-2009, 22:33
Szczerze to nie wiem. Jestem laikiem jeśli chodzi o budowię i jak zostałem zapewniony i jak potem zostało to potwierdzone na chrono, jest to stock (295fps), więc nie rozbierałem go nawet. Ale burst strzela naprawdę ładnie i mimo prawie już 2 lat repliki nie miała żadnej awarii ;)

Edit:
No i z tego co czytałem, to jakby sie chciało podtuningować type'a to bursta trzeba usunąć, więc jednak pewnie mechaniczne rozwiązanie :)

Alastor
18-10-2009, 01:12
mimo prawie już 2 lat repliki nie miała żadnej awarii
TMki to repliki które można przekazywać z pokolenia na pokolenie, taką mają żywotność :)
No i z tego co czytałem, to jakby sie chciało podtuningować type'a to bursta trzeba usunąć, więc jednak pewnie mechaniczne rozwiązanie
Właśnie mechaniczne jeżeli jest z odpowiedniego materiału nie miałoby problemu. Elektronika oparta np. na sensorze spadku napięcia bądź po prostu czasowa będzie miała problem. Piszę tak tylko gwoli ścisłości :)