PDA

Zobacz pełną wersję : Bateria - wtyki

tigerek
05-10-2009, 16:55
Siema. Mam kolejny problem z baterią... Otóż przy rozładowywaniu halogenem ( nie mam tyle kasy na ładowarkę rozładowywarkę mikroprocesorową) przypalił mi się wtyk od batki. Plastik trochę się stopił a te pręciki w środku są pokryte czarnym czymś powstałym na skutek 'przyjarania'. Przez to podczas strzelanek karabin zachowuje się jakby bateria się rozładowała lecz gdy podłącze i odłączę baterię, znowu działa. Podejrzewam, iż jest to sprawa przerywania łączności i nie stykania baterii z ASG, właśnie przez te 'przyjarane' druciki. Moje pytanie. Czy można to jakoś wymienić w warunkach domowych? Jeśli tak to czy i gdzie można dostać w Toruniu w np. jakimś sklepie elektrycznym taki wtyk z pręcikami ( męski - mały ) ? Nie chcę zamawiać przez internet, ponieważ sam wtyk kosztuje ok 2-3 zł a przesyłka 10 wiec bez przesady...

A.D.I.D.A.S
05-10-2009, 20:12
Oczywiście że można zrobić coś takiego samemu w domowych warunkach. Pytanie tylko jak będzie z jakością wykonania :P
Najlepiej zainwestuj trochę kasy w lepsze wtyki, np. T-Connector. Są znacznie lepsze nić Tamiya a nie kosztują dużo więcej. Będziesz musiał tylko wymienić wtyk w karabinie i ładowarce chyba że zrobisz sobie jakąś przejściówkę Ładowarka -> Bateria.

Wtyki typu T można dostać w każdym elektronicznym, Tamiya chyba tylko w modelarskich.

MAJOR762
05-10-2009, 21:03
Z T-Connectorami też jest problem i też raczej w modelarskich niż w elektronicznych. Wiem że w którymś elektronicznym w Bydgoszczy można dostać T w cenie 7zł za sztukę, niestety nie wiem w którym (nawet nie wiem ile ich tam jest :wink: ).

rav
05-10-2009, 21:32
Na allegro za 3zeta ;d

tigerek
05-10-2009, 22:01
@UP

pisałem, że nie chcę kupować przez neta.
Na stronce gunfire są męskie małe, to jakbym kupił taki, to od razu tez musiałbym wymieniać w replice i ładowarce wtyki? Przecież pasowałyby, chyba że jest jakiś haczyk ; ]

MAJOR762
05-10-2009, 22:21
Jeśli w ładowarce, replice i baterii masz małe Tamiye i kupisz małą Tamiyę to nie będziesz musiał nic wymieniać ani w replice, ani w ładowarce.

tigerek
06-10-2009, 19:53
I dokładnie tak chciałem zrobić ;]
P.S. tak na szybko dziś byłem na św. Katarzyny 4 i poobczajałem i nie znalazłem nigdzie tego wędkarskiego co koleś ponoć ma sprzęt asg...

Alastor
06-10-2009, 20:38
Jest. To jest to zejście do piwnicy. Wchodzisz, widzisz wędkarski, i dalej, w głębi sklepu jest sprzęt.

tigerek
06-10-2009, 21:41
Aaaa widzisz, taki bajer... To mówisz, że 'Sezamie otwórz się' nie zadziała? :P
@TOPIC

Dzięki ;)