PDA

Zobacz pełną wersję : CHCE ZACZĄĆ ..............

tomkat111
25-09-2009, 12:08
Chciałbym zacząc........tylko, że mam 35 lat, nie wiem o tym nic, nie wiem jak zacząc. Może ktoś wprowadziłby mnie w arkana, może ktoś pokazałby co i jak, może ktos chce wzmocnić swoją drużynę? Pytam bo a nóż potrzebujecie nowych członków..........Jeśłi znajdą się osoby, które chciałby pomoc mi w trudnych początkach a moze jacyś nowicjusze zakładają nową drużynę - chętnie skorzystam............ Moj adres tomkat111@wp.pl - napisz!!!!!!!!!!!!!!!

Carlos
25-09-2009, 12:18
Cześć.
Najlepiej chyba byłoby, gdybyś "podczepił" się na jakieś manewry. Zapytaj na forum, może ktoś Cię "przygarnie". :) Zazwyczaj znajdzie się jakaś dodatkowa replika i para okularów, które jakaś dobra dusza Ci pożyczy na czas strzelania, a to wystarczy. Zobaczysz o co chodzi, zastanowisz się, czy odpowiada Ci taki sposób spędzania wolnego czasu. Później tylko kwestia kompletowania sprzętu i udziału w kolejnych manewrach. Na początek nie musisz koniecznie zapisywać się do żadnej grupy, możesz występować jako "wolny strzelec".

PS. Nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym wiekiem. Uważasz, że jesteś za młody, czy za stary na airsoft? ;)

tomkat111
25-09-2009, 12:25
Sory jesli przesadziłem z pytaniem o wiek, ale widzę tu wielu młokosów ponizej 20 roku życia. Jeśli chodzi o podczepienie to chetnie ale nawet nie wiem gdzie i kiedy? ogolnie to wolałbym się umówić z kimś kto tworzy jakąś grupę złożoną z nowicjuszy ( żeby nie było śmiechu), ale bardzo dziekuję za podpowiedz...........

Sirius An Hezron
25-09-2009, 12:25
Tak dokładnie, wiek jest więcej niż odpowiedni.

wilku
25-09-2009, 12:32
Sory jesli przesadziłem z pytaniem o wiek, ale widzę tu wielu młokosów ponizej 20 roku życia. Jeśli chodzi o podczepienie to chetnie ale nawet nie wiem gdzie i kiedy? ogolnie to wolałbym się umówić z kimś kto tworzy jakąś grupę złożoną z nowicjuszy ( żeby nie było śmiechu), ale bardzo dziekuję za podpowiedz...........
wcale rze nie.... wiek o niczym nieswiadczy.... wielu starszych zahowywuje siem gożej nisz młodzi......

tomkat111
25-09-2009, 12:34
NO WŁASNIE O TO MI CHODZIŁO.................. ZNAJOMOSĆ JĘZYKA POLSKIEGO I ZASAD PISOWNI TU NIE OBOWIĄZUJE????????

Barthaz
25-09-2009, 12:37
ogolnie to wolałbym się umówić z kimś kto tworzy jakąś grupę złożoną z nowicjuszy ( żeby nie było śmiechu), ale bardzo dziekuję za podpowiedz...........
Za brak jakichś podstawowych "umiejętności" czy dobrego sprzętu z pewnością nikt Cię nie wyśmieje :wink: Wpadnij kiedyś na jakąś niedzielną strzelankę i tak jak napisał Carlos- zorientuj się "z czym to się je" :wink:

Carlos
25-09-2009, 12:43
He, he.. To prawda, sporo tu "młokosów", ale społeczność airsoftowa jest bardzo zróżnicowana. Bawią się ludzie bez względu na wiek, płeć czy status. Spójrz na mój profil- nie jestem wiele młodszy od Ciebie, a uczestniczę w manewrach tak często, jak to tylko możliwe. Właściwie wszystko zależy tylko od Ciebie.
Co do "podczepienia się" do nowicjuszy, to pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Lepiej, żebyś w arkana wprowadził Cię ktoś w miarę doświadczony. Przy okazji taka osoba/osoby może okazać się dla Ciebie istną kopalnią wiedzy o airsofcie (sprzęt, taktyka, mechanika, etykieta, itp.). W przypadku zabawy z nowicjuszami możesz niechcący nabrać złych nawyków (przepraszam, jeżeli kogoś obraziłem, to tylko moje prywatne zdanie).
I jeszcze jedno - jeżeli boisz się ośmieszyć, czy coś w tym stylu, to nie ma powodu. Airsoftowcy są raczej wyrozumiali - pamiętaj tylko, aby przestrzegać pewnych ogólnie przyjętych zasad (np. odnośnie bezpieczeństwa). Na pewno ktoś Ci wytłumaczy te zasady, zresztą wystarczy poszukać na tym forum lub WMASGu (http://www.wmasg.pl/artykuly/air_soft_gun/5/zasady_airsoftowe_%28prawo_asg%29/14/).

tomkat111
25-09-2009, 12:47
dzieki za radę, wiesz jak jest nie chciałbym się narzucać zadnej z grup, poza tym gdzie mógłbym sie dowiedzieć kiedy i w jakim miejscu planuję sie zabawę w ASG w okolicach Bydgoszczy...............?

Barthaz
25-09-2009, 12:50
Masz dział "Manewry", a w nim podział na poszczególne miasta ;)

Lisu
25-09-2009, 13:06
NO WŁASNIE O TO MI CHODZIŁO.................. ZNAJOMOSĆ JĘZYKA POLSKIEGO I ZASAD PISOWNI TU NIE OBOWIĄZUJE????????

Jak kulą w płot kolego :lol: :lol:
Zasady pisowni obowiązują jak najbardziej. Najpierw sprawdź swoją pisownię i zacznij używać polskich czcionek, potem poznaj ludzi, z których masz zamiar drwić, następnie uzupełnij swój profil zgodnie z wymogami regulaminu forum (twarzowe foto), a na samym końcu będziemy merytorycznie i uprzejmie odpisywać na Twoje dość chaotyczne posty.

Chociaż i tak widzę, że się kilka dobrych dusz znalazło i już Ci odpowiedzieli.

oneill366
25-09-2009, 16:01

Obowiązuje, tylko że niektórzy wpisują fałszywe dane dotyczące wieku i się wygłupiają (np. pisząc jak 10 latek) :P - taka dziwna moda.