PDA

Zobacz pełną wersję : Pozwolenie na strzelanki

tfidos
23-09-2009, 11:13
Witam

Mam pytanie. Czy organizujecie sobie pozwolenia np. od Urzędu Miasta/Gminy na strzelanki? Np. na forcie VIII przy lotnisku w Toruniu?

Miał ktoś kiedyś jakieś przygody z niebieskimi? Przecież jak przechodzi dziadek z pieskiem i usłyszy strzały albo zobaczy kolesia w moro z kałaszem na plecach to wykona telefon "uprzejmie donoszę...".

Lisu
23-09-2009, 11:20
Z reguły organizując coś większego warto powiadomić odpowiednie władze o imprezie. Przede wszystkim warto zapytać (zawiadomić) nadleśnictwo o tejże imprezie.
A z drugiej strony - nie robimy nic nielegalnego więc najwyżej porozmawiasz sobie z Policją, wyjaśnisz co z czym się je i na tym się sprawa zakończy. Nie raz tak już mieliśmy, nigdy nie było problemu.

Alastor
23-09-2009, 11:25
Ale można informować Policję, to nie będzie rabanu niepotrzebnego. Nadleśnictwo co najwyżej się może doczepić do sypania kulkami z kompozytu po lesie. Ale o tych 'strzałach' z aegów to raczej można pomyśleć że ktoś urządził zawody w szyciu na maszynie niż strzelnicę :)

fearie
23-09-2009, 11:47
U nas w Wągrowcu mamy zezwolenia na miejscówki od właścicieli. Podpisane "porozumienie" z policją i strażą miejską oraz w urzędzie miasta jesteśmy zrzeszeni jako sekcja aby łatwiej nas ew. zidentyfikować. Ale oczywiście w takim układzie airsoft tylko dla 18+. tfidos ubiegłes mnie z pytaniem bo chciałem też w sumie pytać jak to w kuj-pom wygląda i jaki zestaw dokumentów przygotowac i komu dostarczyć. Pytanie jeszcze mam. Jakoś przed cywilami zabezpieczacie tereny? Wywieszki jakieś na drogach wejściowych coś? Macie jakieś układy z właścicielami jakiś fajnych obiektów urban w mieście i na peryferiach?

Pitas
23-09-2009, 14:25
W Toruniu takich problemów nie miewamy. Chyba, że faktycznie jakieś większe manewry ale to od wielkiego dzwonu. Co do Fortów to tylko XI wymaga jako-takiego poinformowania ale zostało to już załatwione. Nie musisz się bać kolego.