Zobacz pełną wersję : Sklep Modelarski - Toruń
Cześć.
Orientuje się ktoś, gdzie w Toruniu znajdę jakiś sklep modelarski, albo coś w tym rodzaju?
Bardzo niefortunnie, próbując naprawić replikę, pokleiłem pewną cześć super-glutem i teraz muszę to cholerstwo rozkleić - potrzebuje jakiegoś rozpuszczalnika do klejów cyjanoakrylowych.
Albo może ktoś zna jakieś sklepy z chemią, gdzie takie removery/rozpuszczalniki dorwę?
Na Rynku koło Uniwersamu przy ul. Szosa Chełmińska jest sklep modelarski, ale nie wiem czy dostaniesz tam rozpuszczalnik jakiego potrzebujesz, myślę, że prędzej w OBI, jeśli nie dostaniesz, mój brat jest modelarzem, może ma taki rozpuszczalnik.
Z jakiego materiału jest część? i co to jest dokładnie? Kąpiel w płynie hamulcowym Dot-3 powinna pomóc.
Obluzowała mi się w Glocku KSC, pewna część pod spustem. Owe poluzowanie tej części, powodowało zbyt płytkie ściągnięcie spustu i uniemożliwiało oddanie strzału.
Zalałem ową cześć kropelką super-glue, niestety klej ściekł niżej - na blokadę magazynka. Takim oto sposobem skleiło mi blokadę magazynka ze szkieletem pistoletu. Nie daj się jej wcisnąć. Próbowałem ją poruszyć nawet młotkiem - nic z tego.
Przed drastycznym potraktowaniem sprawy za pomocą dremelka, chciałbym spróbować kąpieli w odpowiednim rozpuszczalniku.
Obie sklejone części to plastik.
Pitas no prawie jesteś podobny do siebie na tym Avatarze... :D
...sorry za OT ale musiałem...
Pee-Pee muszisz faktycznie potraktować to rozpuszczalnikiem, ale nie wiem czy płyn hamulcowy tu poradzi...
Poradzi. 4-5 dni i będzie po kłopocie. Sprawdzone na plastykowych figurkach.
ja.. przepraszam że się wtrące.. :)
ale kolega napisał że magazynek i obudowa również są plastikowe...
czy kąpiel w płynie... nie odkształci tych część.. bo rozpuszczalnik w dużych ilościach i długim czasie na pewno...
specem nie jestem ..stąd moje pytanie..
MAJOR762
21-09-2009, 19:09
Na Rynku koło Uniwersamu przy ul. Szosa Chełmińska jest sklep modelarski
Mógłbyś napisać gdzie dokładniej?? Bo bywam tam na prawdę często i nie widziałem jeszcze a również przydałby mi się modelarski.
ja.. przepraszam że się wtrące.. :)
ale kolega napisał że magazynek i obudowa również są plastikowe...
czy kąpiel w płynie... nie odkształci tych część.. bo rozpuszczalnik w dużych ilościach i długim czasie na pewno...
specem nie jestem ..stąd moje pytanie..
Magazynek metal, blokada magazynka i szkielet plastik.
Ogólnie, jak tak przyglądam się dokładniej zaistniałej sytuacji, to bez dremelka się chyba jednak nie obejdzie :(
PeePee, podrzuć to do mnie, bawię się takimi rzeczami na codzień, z racji drugiego hobby, oczyszczę Ci to bez dremelka bo zdarzało się z większymi pierdołami męczyć.
A modelarz jest ostatni w tym szeregu budek po prawej stronie (patrząc od strony urzędu skarbowego). Ma szyld że sklep z zabawkami ale tam jest modelarski. Zresztą chyba jedyny w Toruniu.
Kiedyś jeszcze był na Jęczmiennej sklep modelarski "Jamka"
---------- 09:44 22.09.2009 ----------
'Jamki" nie ma od 4-5 lat...
---------- 13:51 ----------
Byłem dzisiaj u kolesia na rynku szukając rzeczy dla siebie. Efekty zwiadu:
-jest to jedyny sklep w Toruniu
-nie ma kabli modelarskich
-nie ma rozpuszczalników
-nie ma plasticardu
To co on ma? Z rzeczy materiałowych.
Dassault
01-10-2009, 08:22
facet na rynku między ziemniakami a gaciami od ruskich ma całą gamę modeli :)
Pitas
: )
chcialbym zobaczyc twoj zwiad na rynku :
godzina 10:00
druzyna alfa - dowodzi Pitas wkradają się na terytorium wroga pełne sprzedawców buraków ziemniaków i gaci koronkowych.
Nie należy nikogo prowokować gdyż sprzedawcy -handlarze mogą rzucić burakiem... a strzał z gumy z gaci jest wyjątkowo dotkliwy.
Należy ubrać doskonałe camo aby wmieszać się w tłum przekupek :)
należy dotzreć do sklepu- sterroryzować sprzedawcę bombą, bagnetem, lub sanepidem
uzyskać informację
niepostrzeżenie udać się do punktu ewakuacji
sorry musiałem
:)
pozdros
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.