Zobacz pełną wersję : SPR magazynek DRUM
Witam! Mam takie pytanko, ponieważ mam zamiar podkręcić mojego Spr'a na broń wsparcia i czy opłaca mi się kupić ten oto magazynek http://www.specshop.pl/product_info.php?action=add&products_id=3682
Czy jest dosyć dobry, jak to wygląda z akumulatorem i czy cena rozsądna?
Z góry dziękuje. :)
Wrzuć link do produktu w sklepie a nie ze swojego koszyka.
SPR na broń wsparcia? A widział ktoś kiedyś coś takiego?...właściwie to jak masz SPR to i tak masz broń wsparcia...bo soldźa z SPR to z zasady wsparcie drużyny, tyle że w postaci strzelca wyborowego.
Ale co ja tam wiem, tylko się czepiam ;).
O to się tobie rozchodzi co nie?
http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_98_101_252&products_id=3682
W zasadzie to tak :wink: i chciałem się dowiedzieć czy się opłaca i w ogóle. :D
To ja się może nie będę wypowiadał.
Ponieważ moim zdaniem nikt nie powinien Tobie sprzedawać ani replik ani akcesoriów.
Over!
To by mi ktoś napisał czy jest ten magazynek opłacalny?
Nie, nie jest.
Opłacalne będzie poczekanie 3 lat albo znalezienie sobie opiekuna na strzelanki.
A.D.I.D.A.S
13-09-2009, 22:54
To raczej będzie bezpieczne a nie opłacalne ale szczegół.
Żaden magazynek DRUM nie jest opłacalny bo "zmusza" cię do drewnianego palucha i zwiększa twoje koszty jakie ponosisz za kulki. (Nie mówiąc już o upośledzaniu a nawet kompletnym zaniku umiejętności "1 kulka - 1 trup").
falomiot
13-09-2009, 22:59
Jeżeli chodzi o ten magaznek wiem że kozacko wygląda ale jest dosyć szeroki i ciężki i nie poręczny no ale jeżeli chodzi o wsparcie dokup bipod i jeżeli dużo z tym biegać nie będziesz powinno być OK. Choć sądze że zwyk hi-cap wystarczy ale jak ten magazynek ma taka pojemność a będziesz walił długie serie prędzej bebechy padną lub silnik sie zagrzeje. Bez dobrych bebechów odradzam no chyba że króktie serie.
Martinez
13-09-2009, 23:21
Jak ja zaczynałem to chciałem być snajperem, a nie j.ebankowcem...
Znacznie lepszym wyborem będzie zakup real/low/mid capów do twojej SPR'ki. Założę się że jeszcze czegoś takiego nie miałeś w łapkach, a wiedz że naprawdę fajnie jest czasem zmieniać magazynek zamiast go podkręcać.
taaa. chlopcze (chyba dobre okreslenie) broń wsparcia -KM to z nazwy Karabin Maszynowy, nie k.szturmowy, nie k.wyborowy i nie k.sniajperski. powinieneś (wg mnie) zapytac co się nadaje na karabin wsparcia, a dopiero potem myśleć nad zakupem, druga sprawa... SPR sam w sobie jest nieco cięższy (niech mnie ktoś poprawi jeśli sie mylę) plus magazynek typu box - to juz jest krowa, ja mam 24 lata, jestem dość szczupły, biegam z 10kg KaeMem i po przejściu 10 kilometrów najchętniej bym go utopił... masz 13 latek, chcesz byc wsparciem dla swojej ekipy to kup sobie 2 hajkapy wyjdzie Cię taniej, pozatym poczekaj do 16lvl...
Kolihami
14-09-2009, 00:18
Na początku pragnę zaznaczyć, że moja wypowiedź nie ma na celu nikogo obrazić, jeżeli ktoś uważa że go uraziłem bardzo przepraszam.
Trochę czepiacie się chłopaka. Strzelam się z nim w naszych wiejskich nawalankach i młody jest dobry, SPR posiada, musze przyznać, że ma strasznie "ciężki" palec i lubi po prostu zasypać wroga kulkami. Dlatego rozumiem jego pytanie o ten magazynek, faktycznie SPR nie pasuje na broń wsparcia, raczej szturmowa. Chłopak się pyta, co myślicie na ten temat i jak wygląda sprawa z tym magazynkiem? Ja mu nic nie radze, bo nie mam żadnego doświadczenia z takimi rzeczami, on sam nie wiem, dlatego zwraca się do was. Wystarczyła odpowiedź np. „Uważam, że lepiej kupić dwa mid-capy” i wszystko na ten temat.
Uważam że lepiej już hi-cap zwykły zamiast takiej krowy. Słyszałem(podkreślam, słyszałem, nie mam żadnej potwierdzonej informacji) że w pełni załadowany beta-c potrafi się wypiąć i/lub uszkodzić zatrzask magazynka.
A z rzeczy potwierdzonych. Grzechocze jak głupi, silniczki są stosunkowo awaryjne, w niektórych beta-c zdarzają się częste puste strzały.
Ja mam Drum'a i zakładam go czasami do SPR'a - dla zwały... :D , mój co prawda jest to zwykły hi-cap tylko pudło ma wielkie na 5000 kulek. Jak chcesz się powygłupiać, to czemu nie, allle... przy długich seriach (...a tak bawiliśmy się na Somalia Party) silnik grzeje się jak wściekły , aż parzy w rękę przez chwyt (...a ja mam niskooporowe kable) myślę, że jeśli nie masz zmodyfikowanego tego SPR'a to szybciutko go "zarżniesz" tym magazynkiem... :|
Zwłaszcza wysilony kombinacją mocnej sprężyny i dużego natężenia prądu silnik. Nawet mocne i dobre można tak ugotować.
Z tego co mi doradziliście myśle, że jednak kupie 3 mid capy albo 2. Ogółem dzięki wszystkim za porady. :)
Martinez
14-09-2009, 19:57
Świetny wybór :!: :wink:
A.D.I.D.A.S
14-09-2009, 21:47
Szkoda jeszcze tylko ze trzynastolatek biega z 470 FPSami na pokładzie. Ale zaraz mi ktoś powie ze jestem głupi, nietolerancyjny i się czepiam.
A ja Ci Adidas powiem, że masz 100% racji :)
A ja Ci Adaś normalnie poleje jak będzie okazja. Ale cóż, świat idzie do przodu.
MAJOR762
14-09-2009, 22:35
Ja powiem więcej, szkoda że 13-latek w ogóle biega z jakąkolwiek repliką.
E, jak go nie przeważa i nie przewraca przy strzale, to niech biega :) Ale jak mi ktoś wyjedzie z długiej serii z takiego stwora, to ma po prostu w pysk. Ja u siebie zablokowałem selektor przy takiej mocy. Żeby nie kusiło. Ale spoko, kupi kilka midów, to poczuje radość z każdej kulki, zamiast z każdego kilograma kompozytu, czego szczerze mu życzę.
A.D.I.D.A.S
15-09-2009, 01:49
Nie mam nic przeciwko bieganiu z repliką (nawet trzynastolatka), ale niech to np będzie coś TMowego czy nawet te słabsze, starsze cymki czy inne chinolki. Nie raz przyjmowało się serię na pysk z 300-340FPS i nic wielkiego się nie działo (chyba że w zęby ... ale to raczej pech). Nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy seria kulek 470FPSów śmiga w moim kierunku z 10 metrów bo kogoś zaskoczyłem a jemu puściły nerwy. Jak już mówiłem w innym temacie na bollach x800 pojawił się pajączek właśnie po strzale z czegoś takiego. I przykro mi to stwierdzać Alastor, ale wtedy już możesz nie zobaczyć gdzie gość który cie oślepił ma przysłowiowy pysk.
Przykro mi że większość maniaków ma po prostu WY_JE_BA_NE na przepisy, które zostały tu kiedyś ustalone (tj replika powyżej 420 FPSów tylko ogień pojedynczy) ale jak to mówią postęp ... a jeszcze trochę to nawet nie trzeba będzie brać na strzelankę jaskrawych szmat bo jak dostaniesz to się przewrócisz i stracisz przytomność.
Tyle ode mnie, niemiło ale ktoś musiał.
Pozdrawiam i rozsądku wszystkim życzę
Adaśko
Nie chciałbym nikogo urazić, ale po pierwsze na razie nie jeżdże na żadne strzelanki z kp ponieważ wiem, że nie mam wystarzczająco latek. A jeżeli chodzi o moją replike to wcale nie mam 470 fps-ów tylko mam 420. Wiem, że to i tak dużo. Jeżeli kogoś uraziłem to nie chciałem i przepraszam.A ostatnio mnie takze kręci 1shot/1 dead. Więc się nie martwcie.
wczoraj: 1 shot -one kill
dziś: 1 hicap - 1 kill
jutro: 1 box - one kill
wczoraj: 1 shot -one kill
dziś: 1 hicap - 1 kill
jutro: 1 box - one kill
...to o mnie ? :lol: ...to ja sobie wypraszam, jeśli już to "one bumbuma - one thousand kill" :mrgreen:
A.D.I.D.A.S
15-09-2009, 20:40
P.S
I jak zwykle dała się we znaki moja dysleksja.
Zrozumiałem że chodzi o SRa (SR25 - PJ25 470FPSów) a nie o SPRa który ma rzeczywiście tych FPSów dużo (ale czy aż tak dużo?) mniej.
McKnight
15-09-2009, 21:49
Nie wiem czy coś wniosę do tematu...ale mam okazję kropić z tym "trzynastolatkiem" i ta replika fakt zrobi krzywdę, lecz on nie ma za ciężkiego palca i nie napie****całymi hi-capami. Rzeczywiście miałem przyjemność "dostać" z małej odległości z tegoż SPR-a i bolało...Co do niego samego (mówię o tym młodym) jak na swój wiek ma poukładane w głowie. Tyle ode mnie 8) 8)
Spoko, nie jedźcie na zapas chłopaka. Zdecydował się na midy, nauczy się szanować amunicję. sztuka po sztuce. Ale i tak IMHO SPR i długie serie to zuoo.
Martinez
15-09-2009, 22:10
Standardowe babulenie że chłopak jest za młody. :roll: Strzela się w swoim towarzystwie więc co wam szkodzi. Skoro ludzie biegający z nim po lasach akceptują to ryzyko to niech się bawią. Plus dla chłopaka za to że nie pcha się na krzywy ryj na strzelanki kpasg, nie daj Boże wpisując w profilu zawyżony wiek (jak to już kilka razy miało miejsce) i za to że dokonał/dokona mądrego zakupu - kupi low'y/mid'y.
Diesel_Power
15-09-2009, 22:53
Strzelam się z nim w naszych wiejskich nawalankach i młody jest dobry, SPR posiada, musze przyznać, że ma strasznie "ciężki" palec i lubi po prostu zasypać wroga kulkami. Dlatego rozumiem jego pytanie o ten magazynek, faktycznie SPR nie pasuje na broń wsparcia, raczej szturmowa.
Nie wiem czy coś wniosę do tematu...ale mam okazję kropić z tym "trzynastolatkiem" i ta replika fakt zrobi krzywdę, lecz on nie ma za ciężkiego palca i nie napie****całymi hi-capami.
A poza tym dobrze się stało, że wybrałeś midy :mrgreen:
To subiektywne opinie. Dwóch ludzi. Jeden opisuje swoje odczucie, drugi podkreśla że te odczucie nie ma rozmiarów choroby psychicznej.
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.