PDA

Zobacz pełną wersję : Kamizelka taktyczna

McKnight
20-08-2009, 14:50
http://www.taiwangun.com/shop,show,1166

Chcę odwzorowywać USA mam woodland itp ale zastanawiam się nad zakupem kamizelki i mam problem bo nie wiem czy do tej do której podałem link da radę podczepić coś jeszcze...

Drugi typ to http://www.taiwangun.com/shop,show,1009

i obie diabelnie mi się podobają ... proszę a jakieś rady a jeżeli ktoś posada którąś z nich to o kontakt gg (7660161)

TheFerryman
20-08-2009, 14:58
Hehehe... normalnie nie wiem co napisać.
Od posiadania woodland do "odwzorowywania" USA długa droga.
Co do samej kamizelki - to jest taki "plastikowo-pastelowy" łódland, więc raczej nie będziesz niczego odwzorowywać. Jednym słowem trochę szmelcowata jest.

Co do drugiej - to nie jest woodland chyba, ze mnie już stare oczy zawodzą. Średnio to do lasu ale chyba tłumaczyć nie muszę.

Poza tym jak widzę to masz AK. Chcesz tą kamizelkę z jakimi ładownicami? M4/M16 czy AK bo już nie wiem co chcesz odwzorowywać...

Ile chcesz wydać kasy?

Plutonowy
20-08-2009, 15:40
Co ma odwzorowanie jakiekolwiek amerykańskiej jednostki do tych kamizelek? Bo nie bardzo rozumiem sens Twojego posta.

Chcę odwzorowywać USA mam woodland itp ale zastanawiam się nad zakupem kamizelki i mam problem bo nie wiem czy do tej do której podałem link da radę podczepić coś jeszcze...

Popatrz proszę na tą kamizelkę jeszcze raz i zastanów się co i gdzie chcesz do niej doczepić.

i obie diabelnie mi się podobają ...

i przestaną jak je ujrzysz na żywo...

Dale
20-08-2009, 16:05
Mam drugą. W wersji OLV. Jest to szmaciana wersja Body Armora. I nic poza tym. Przyczepić też nie ma jak niczego, więc potrzebujesz na wierzch chesta jakiegoś albo coś.
Grzeje cholerstwo niecienko, ale jak ci przyjdzie nocować w lesie, to po zdjęciu może robić na krótką karimatę od głowy do rzyci. Ja wiedziałem po co mi coś takiego, i mimo braku praktycznych zastosowań wiedziałem po co kupuję. Tobie polecam przymyśleć kwestię tego co chcesz osiągnąć.

Sirius An Hezron
20-08-2009, 16:19
http://www.gunsmokearmyshop.pl/ <-- molle zone

Vo_Fighter
20-08-2009, 16:33
Już lepiej kup coś takiego:
http://www.allegro.pl/item714811247_kamizelka_taktyczna_elbv_vest_nowa.h tml

Używke dostaniesz za ok 70-80 zł.

dziad.zaburski
20-08-2009, 18:26
Jeśli chcesz coś podczepiać a szukasz czegoś lekkiego to FLC- używkę dostaniesz za jakieś 90PLN. A jeśli szuka czegoś do CQB to jakaś zintegrowana w standardzie MOLLE. Ja mam akurat oliwkowego CIRASa od krakmana i nie narzekam. LBV jest wygodne bardzo ale niestety ma małe możliwości konfiguracyjne.

McKnight
20-08-2009, 18:39
Po pierwsze:
AK wymieniam na M-ke o czym mówiłem tu: http://kpasg.net/viewtopic.php?t=4450

Po drugie:
grzecznie zapytałem
:evil: :evil: :evil:

http://www.taiwangun.com/shop,show,1006

A coś takiego??

oneill366
20-08-2009, 19:04
Zamiast szukać na taiwanie może posłuchaj rad które już Ci dano (patrz 3 posty nad Twoim ostatnim) bo tak można ciągnąć temat bez końca :P

pozdro

DoktorBartas_PL
20-08-2009, 19:06
Po pierwsze:
Ludzie naprawdę mają co robić, i nie muszą śledzić planów i perypetii życiowych któregokolwiek z użytkowników forum.

Po drugie:
Grzecznie (przecież nikt nie napisał, że jesteś idiotą, że jesteś głupi, że kochasz Amerykę i ich hamburgery) wszyscy ci odpisali i zasugerowali poważne zastanowienie się, bo to co wybrałeś jest jakościowo literalnie mówiąc do dupy. No, chyba, że oczekiwałeś "tak, te kamizelki są super! Będziesz w nich wyglądał full pro rekonstruktorsko, 100% satysfakcji gwarantowane". To wtedy nie mamy o czym gadać.

Po trzecie:
Takiego harnessa miał Solid Snake, i na poważnie, gdybym miał na to forsę, to bym się "wzorował" na Snejku tudzież Leonie z RE4.
Ale coś czuję, że tak jak każda tania kamizelka, zniszczy się przy bardzo aktywnym użytkowaniu.

szakall
20-08-2009, 19:06
Są również inne sklepy niż taiwangun... co do kamizelki polecam LBV do tego pas ALICE i manierka. Jak będzie ci za mało ładownic na kamizelce to doczepiasz do pasa...

Pitas
20-08-2009, 21:13
Do woodlanda jak chcesz rekonstruować (mimo kamizelki i emki to jeszcze długa do tego droga) to albo LBV bądź jej wariacje ewentualnie wszelkie SPEAR (to już droższa zabawa) chyba że lubisz oldskul to zwykły zestaw złożony na LC2.
A jaki konkretnie stan chcesz rekonstruować? Może Texas? Albo Idaho?

Plutonowy
21-08-2009, 00:37
1.LBV+pas ALICE+ładownice w systemie ALICE
2.Komplet ALICE+ładownice

Jeżeli chcesz się wzorować na US Army a masz do wydania koło 100zł to innych opcji po prostu nie masz. Nie pytaj więc o kolejne kamizelki z taiwana bo one nie będą miały nic wspólnego z jakąkolwiek jednostką amerykańskich sił zbrojnych. Obie opcje dostaniesz za około 100zł no może troszkę więcej kontraktowe, które na pewno posłużą długo i spokojnie będziesz mógł myśleć z nimi o wzorowaniu się na amerykańskiej armii z lat 80 i 90-tych.

McKnight
21-08-2009, 05:59
Żaden Teksas, Montana czy inny stan...po prostu spodobał mi się motyw woodland i chciałbym właśnie pod taki kamuflaż kupować oporządzenie.

Jed
21-08-2009, 08:08
może Afgani-Stan
:twisted:
No to mów że interesuje cię woodland a nie odwzorowywanie US Army. Mundurów w woodlandie (inny krój oczywiście) stosuje nawet armia przyboczna Bin Ladena

http://www.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01238/osama_binladen_1238702c.jpg

wilku
21-08-2009, 08:32
Co się dziwicie, kiedyś jak nie było forów i tylu sklepów, google by mu na dwóch stronach wypluło takie opisy sprzętu, że wiedział by wszystko po kilku godzinach. Teraz musi wleźć na forum i zapytać.

Jak koledzy radzili - LBV i system ALICE. Ewentualnie IFFS, MOLLE. Jak poszukasz na allegro to całkiem fajną konfigurację poskładasz w granicach 250,-. Bazując na elementach kontraktowych, które po pierwsze są nie do zarżnięcia w ASG, wiec możesz je później sprzedać (zazwyczaj bezstratnie). A po drugie wyglądają bardzo estetycznie i nie będziesz wyglądał jak strażnik wspomnianego Bin Ladena. Ale reko to już szerszy temat.

McKnight
26-08-2009, 18:53
Jest jeszcze jedna, która mnie zainteresowała...

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_80_267&products_id=815
Bądz ta o którą pytał Zorbin
http://www.taiwangun.com/shop,show,989

Jeżeli ta też nie za ciekawa to chyba poczekam dłużej i odłożę więcej kasy na coś bardziej kozackiego co wy na to?? :oops: :oops:

Magic
26-08-2009, 19:00
Ja na tego chesta z drugiego linka nie narzekam. Musi się po prostu ułożyć ;)

MADFORCE
26-08-2009, 19:54
Reactora mam i uważam, że jest zajedwabista - chyba najlepsza modułowa kamizelka tego typu.

Ma tylko jedną poważną wadę - kieszenie, a dokładniej brak tych kieszeni, które chciałbym w niej mieć.

brit
02-09-2009, 23:03
Reactora mam i uważam, że jest zajedwabista - chyba najlepsza modułowa kamizelka tego typu.
Jakich kamizelek poza "reactorem" używałeś?

Alastor
03-09-2009, 00:16
Widziałem dwa reaktory, jeden był do upy zupełnie, z powodu kiepskich nici się rozłaził, zaś drugi był szyty inną nicią, i był świetny. Wygodny i ładnie uszyty. A te cargosy jakie są w zestawie są git, brakuje jednak jakichś amunicyjnych. Wtedy to byłby świetny zestaw na początek.

MADFORCE
03-09-2009, 04:42
Jakich kamizelek poza "reactorem" używałeś?

Przeszukałem neta za wieloma modelami, przejrzałem różne na wielu sklepach, naoglądałem i nasłuchałem się od ludzi o ich kamizelakach, różne przymierzałem, większości nazw nawet nie pamiętam. I tak doszedłem do wniosku, że Miltec'owski reactor jest jednak najlepszą lekką, modułową kamizelką w systemie molle i jedyne co mi do niej potrzebne to odpowiednie kieszenie xD...

wilku
03-09-2009, 09:25
A ja rozmawiałem z ludźmi i widziałem w sklepie, że podwieszanie sprężyny pod elektrykiem jest najgorsze. Gorsze niż M16 w wersji dla dzieci.

Wstrzymaj się kolego z takimi osądami jeśli nie używałeś porządnego sprzętu.

MADFORCE
04-09-2009, 13:08
A z kolei ja słyszałem od ludzi, .że za to odpierdalanie i dopiernicznie się do wszystkiego w stylu dzieciaka z kompleksami ludzie w końcu zaczeli się od ciebie dwracać... :roll:

A kogo pytałeś, ludzi, którzy nawet nie wiedzą, że takie coś istnieje i jak się nazywa, tudzież takich dla których szturm=kampienie (w najlepszym przypadku spacerek, bo bieganie jest takie męczące) i wszystko poza rączką taktyczną przeszkadza wygodnie leżeć w trawie? :lol:

Co do kamizelek, no wiesz, jeśli chciałbyś mi i autorowi tematu sprawić full PRO kamizelki oryginalne hamerykańskie kontraktowe z bajerami za ponad 6 stów każda, to nie ma sprawy, chętnie weźmiemy :lol: ( w razie czego daj znać). Choć osobiście nie uważam, żeby kupowanie czegoś za paręset złotych tylko dla lansu i nagłego stwierdzenia, że jest cholernie niepraktyczne, było czymś mądrym, gdy taniej mam coś, co mi nawet bardziej odpowiada. No ale wiesz, może innych stać na kupowanie co chwilę sprzętu jak panienka ciuszki dla samej radości kupowania i trzymania w szafie :lol: :P Hmm... Kto wie, może jak zacznę dobrze zarabiać, to też naściągam sobie PRO szpeju i będę się mógł wozić co strzelankę w innym?... Ach te marzenia...

BTW, widzę, że znowu nie masz się do kogo/czego dopierdalać, jak masz w zwyczaju i usilnie szukasz okazji?... :lol: :roll:

osek
04-09-2009, 13:51
Usiłuje korygować Twoje bzdury, że
(...) Miltec'owski reactor jest jednak najlepszą lekką, modułową kamizelką w systemie molle (...)
czy
(...) chyba najlepsza modułowa kamizelka tego typu (...)
:roll:

MADFORCE
04-09-2009, 19:35
Sory, ale czy wy dwaj nadal macie na myśli airsoft, czy może gadacie teraz pod kątem prawdziwego sprzętu, tyranego w wieloletniej służbie wojskowej na misjach w warunkach bojowych???

Może to moje niedopatrzenie, że nie dopisałem "do airsoftu" i kolega wcześniej dopierniczył się do mojego twierdzenia, gdyż uznał, że pisałem w sensie 'najlepszej bojowej kamizelki taktycznej świata'?? :lol: :roll: :roll: :roll:

Ludzie, zejdźcie na ziemię - ASG to naprawdę tylko zabawa... :roll:

A wracając do sedna tematu - chłopak zaczyna zabawę z asg, raczej wątpię, żeby był w stanie wydać kilka grubych stówek na jakąś drogą kamizelkę marki Guarder, Pantac, G&P, Condor, Strike Systems, Miwo itp. czy nawet za te 250-200zł. Można sobie dywagować o lepszych, mocniejszych, PROfesjonalniejszych, ale te dywagacje nie zwiększą zasobów jego portfela :roll: Jak chce coś w stylu US, to niech bierze LBV (w zależnosci od stanu od 100zł w dół) albo UTG, ja od siebie polecam właśnie Reactor 'a (można wyrwać nówki od 80 zł), to Miltec, ale zawsze niemiecki Miltec, a nie jakiś chinolek no-name. Na początek starczy, ale ma też spore mozliwości rozbudowy,Od ludzi którzy używali tej kamizelki nie słyszłem żadnego marudzenia na nią, poza tym jednym, że przydałyby się do niej lepsze kieszenie :P .

wesix
04-09-2009, 19:54
to Miltec, ale zawsze niemiecki MiltecP .

Ja się nie czepiam.
Ale może o tym nie wiesz, Mil-Tec wszystkie rzeczy robi...w Chinach!

A co do samej kamizelki to jeżeli ja mam coś polecić, w stylu US Army... to oczywiście LBV, ew. dobrą opcja jest zmontowanie ALICE.

Reactor, nie jest znowu taki najgorszy, całkiem fajna opcja dla poczatkującego, który musi mieć dużo kieszeni, które do niczego się nie przydają (magi).
No ale można sobie odpowiednie ładownice dokupić i przymocować.

osek
04-09-2009, 20:13
Ludzie, zejdźcie na ziemię - ASG to naprawdę tylko zabawa... :roll:
Ale ta zabawa to dla każdego co innego. Jedni kupują Milteca, inni nie założą na siebie nic, co jest bez kontraktu lub logo Eagle'a.
Ty napisałeś, że widziałeś wiele i z tego co widziałeś jest najlepsza. W takim razie nie wiele widziałeś. W tej cenie (150 zł) można kupić kamizelkę dużo lepszej jakości niż Miltec.
Druga sprawa, że kolega nie napisał przedziału cenowego i to, że dopiero zaczyna nie oznacza, że ma kupować byle co.

Zatem konkludując - nie wprowadzaj ludzi w błąd.

MADFORCE
04-09-2009, 20:24
Obecnie prawie wszystko robi sie w Chinach, nawet markowe produkty dobrych firm - bo taniej :P Niemniej zależnie od producenta stawiene są odpowiednie wymagania, jakie gotowy musi spełniać.

Jednakże swojego Reactora kupiłem ponad 3 lata temu z hurtu sprowadzanego z Niemiec :wink: ... Nie wiem czy już wtedy szyły im je Chińczyki, czy nie, ale kamizelka wciaż jest cała pomimo ostrego użytkowania, jedyne, czego brakuje to jednego ząbka z zamka kostkowego (jest to pozostałość po trafieniu z 'parasnajperki' Rugera 700fps dawno temu na owczarni), mimo tego zamek działa :) .

[Edit]

Zależy czego kto oczekuje od takiej kamizelki Osek - W Reactorze (przynajmniej ja) znalazłem wszystko, co taka kamizelka powinna mieć (poza jedynie standardowymi kieszeniami) i nie czuję potrzeby posiadania innej, chyba że dla czystego lansu. Podoba mi się np. Tactical Body Armour, ale z praktycznego punktu widzenia byłaby mi zupełnie nieprzydatna, ponadto przy moim stylu gry w minutę spociłbym się w niej jak mysz. Swego czasu podobały mi się UTG, ale nie pasuje mi układ dolnych kieszeni i to, że są pojedyncze i nie da sie tego zmienić, nie wspominając nawet o wersji z kaburą po lewej stronie, gdzie wolałbym mieć magi pod ręką, a kaburę po prawej. Bandoliery to dla mnie namiaska kamizelki i stanowczo za mało, plate carrier'y i podobne z szelkami na plecach, to również nie to,a z niektórymi kamizelkami trzeba się nawet nieźle 'bawić', żeby je w ogóle założyć...

Tak więc wszystko sprowadzałoby się raczej do tego czego kto szuka/oczekuje.

Pitas
06-09-2009, 16:49
Tak więc wszystko sprowadzałoby się raczej do tego czego kto szuka/oczekuje.
Tak więc nie pisz, że jest to najlepsza kamizelka modułowa. Bo jest ona najlepsza dla Ciebie. Niektórzy mogą mieć wyższe wymagania i możliwe że dla nich również coś innego oznacza "ostre użytkowanie" . A za 150 zł naprawdę można dostać dużo lepsze jakościowo i bardziej dopracowane rzeczy niż reactor.

McKnight
06-09-2009, 17:02
Tak więc zakupiłem kamizelkę więc można raczej usunąć temat 8)

wesix
06-09-2009, 17:04
Temat zamykam.

over!