Zobacz pełną wersję : SWD
TYP: SWD (Snajperska Wintowka Dragunowa)
Rodzaj: karabiny wyborowe
Producent: A&K
prędkość początkowa: 480 fps (mierzona na chrono)
http://img58.imageshack.us/img58/2313/20090725524.th.jpg (http://img58.imageshack.us/i/20090725524.jpg/)
cena: 300 zł
celownik: PSO-1 (cena 500 zł)
Plusy:
-lekki
-wierna kopia ATOZA
-zasięg ok.70m
Minusy:
-Hi-cap
-lufa stock 6,08 (słabe skupienie)
Ładna, tania snajperka sprężynowa. Dobre wykonanie, łoże metalowe, plastiki matowe, dobrze spasowane.
MAJOR762
25-07-2009, 17:27
łoże metalowe
:shock: Korpus chyba chciałeś powiedzieć :roll:
Korpus to łoże zamka, określenie bywa używane zamiennie... ale nie chciałeś się czepiać prawda ???
MAJOR762
25-07-2009, 18:29
Korpus to łoże zamka, określenie bywa używane zamiennie... ale nie chciałeś się czepiać prawda ???
Nie, po prostu nigdy nie spotkałem się żeby ktoś na komorę zamkową (a z racji że w replikach komory zamkowej raczej nie ma, używam określenia korpus) mówił łoże zamka, łoże od zawsze określało to co niektórzy określają "chwyt przedni/drewno przednie", przynajmniej ja się spotykałem z taką nomenklaturą.
Co do tematu samej repliki - mógłbyś zrobić zdjęcia magazynka od góry tak aby wyraźnie było widać wylot kulek??
kupiłem ją, jutro wypróbuje jestem bardzo ciekawy efektów....
proszę uprzejmie:
http://img528.imageshack.us/img528/8602/20090725525.th.jpg (http://img528.imageshack.us/i/20090725525.jpg/)
...magazynki od ATOZA powinny pasować
MAJOR762
25-07-2009, 19:18
Dzięki za zdjęcie. Magazynki od Atoza pasują, tylko koszt jednego magazynka to 1/3 ceny repliki więc trochę nie bardzo. Trzeba będzie kombinować żeby taniej, ale jak patrzę na zdjęcie to może być ciężko :?
Dzisiaj miałem okazję przetestować replikę. Bardzo ładnie zrobiony karabin, wygląd ma po prostu nieziemski, w środku części bardzo dobrze się prezentują. Chyba jedynym minusem tej repliki jest to, że jest sprężynowa. Za 300zł to brać w ciemno ;)
MAJOR762
26-07-2009, 15:12
Chyba jedynym minusem tej repliki jest to, że jest sprężynowa.
Podstawowym minusem repliki jest to że ma hi-capa w zestawie Drejku ;)
Szczerze? Nie czuć tego. Ma on śmieszną pojemność 100 kulek, czyli jak normalny low cap. Nawet nie grzechocze. A jak go raz załadujesz to porządnie, i powiedzmy sobie szczerze - jak wykonasz 20 strzałów w ciągu rundy, to jest maks.
Ma on pojemność 225 kulek :PP Ale jestem z niego bardzo zadowolony jak na tą cenę ;) polecam
MAJOR762
26-07-2009, 17:08
Szczerze? Nie czuć tego. Ma on śmieszną pojemność 100 kulek, czyli jak normalny low cap. Nawet nie grzechocze. A jak go raz załadujesz to porządnie, i powiedzmy sobie szczerze - jak wykonasz 20 strzałów w ciągu rundy, to jest maks.
Właśnie Drejku, 225 a nie 100, a nawet jak 100 to już Mid a nie Low. A co jak co ale do SWD mag powinien mieć 10, maks 20 kulek. Poza tym niezależnie od pojemności to zawsze hi-cap, nie wierze że nie grzechocze. No i dodatkowo, na ambitniejsze gry z hi-capem Cię nie wpuszczą. Niemniej replikę i tak kupię, nie ma bata 8)
Sam też kupiłem, niestety bez PSO-1, ale zawsze jest montaż do zakupu i jakaś lunetka(przy zastrzyku gotówki PSO na pewno kupię). Ponoć magazynek źle leży/ jest osadzony w korpusie i można go urwać, czy aby na pewno jest tak?
A tak an boku, to w pierwszej chwili mówię do brata:
- tej zobacz... oni chyba się pomylili, weźmy kupmy bo jeszcze cenę podniosą, pierwsze to miała iść na ścianę, ale teraz to w łapy, w połączeniu z AKS 74 będzie czynić zniszczenie :P
Właśnie Drejku, 225 a nie 100, a nawet jak 100 to już Mid a nie Low. A co jak co ale do SWD mag powinien mieć 10, maks 20 kulek. Poza tym niezależnie od pojemności to zawsze hi-cap, nie wierze że nie grzechocze. No i dodatkowo, na ambitniejsze gry z hi-capem Cię nie wpuszczą. Niemniej replikę i tak kupię, nie ma bata 8)
Też mam zamiar ją kupić, ale to inna bajka. Co do Hi capa, to olewam, mogą mnie nie wpuszczać - ja mam swoje podwórko ;)
Chłopaki to jest fajny karabin za dobrą cenę. Dzisiaj go obejrzeli koledzy na Rzeźni i też potwierdzają. Dobra, tania snajperka ... tylko optyka droga.
wszystko co z wschodu jest drogie, z wyjątkiem broni, chyba, że chiny :) (Chodzi o Rosję i kraje jej pochodne w europie)
a ja tam jej nie kupię.. za 2-3 miesiące, jak nie będzie ktoś znał Waszej xywki krzyknie do Was:
"eeej! Ty! Ty z SWD!" i obróci się do niego cały pluton.
wiem że marudzę, alle...
jeśli wcześniej te repliki nie padną ^^
MAJOR762
26-07-2009, 22:41
tylko optyka droga.
I jakość oraz jej możliwości kompletnie niewspółmierne do ceny. Dlatego jedyny sens kupowania PSO jaki ja widzę to to że ktoś jest zatwardziałym tradycjonalistą albo do reko. Normalnie dużo lepszym wyjściem jest kupienie montażu dedykowanego do SWD ze zwykłą szyną RIS i założenie jakiejś porządnej lunety. I i tak wyjdzie taniej niż kupno PSO. I chociaż trzeba przyznać że SWD z PSO wygląda ładnie, to jednak nie ta cena przy tej praktyczności.
niestety to prawda... No już od jednego słyszałem, że nie kupuje PSO tylko zakłada szyne od ak :P (może mu się uda) i jakąś tanią lunetę .
Szyna od Ak ma za daleko wysuniętego raila w prawo, to raz, a dwa - tania luneta na tanim SWD trąci ....hmm....nie ważne.
i to i to wiem, toż piszę :)
@
do tego tanie kolorowe kulki 0.12 i zasięg 80m...
MAJOR762
26-07-2009, 23:34
Szyna od Ak ma za daleko wysuniętego raila w prawo, to raz, a dwa - tania luneta na tanim SWD trąci ....hmm....nie ważne.
Ty się Drejku nie wypowiadaj bo masz manię "czystości" AK i SWD i jesteś nieobiektywny pod tym względem.
Bym Ci brzydkie słowo na S powiedział, ale się powstrzymam ;) Prawda jest taka, że szyna od AK raz że gówno da na SWD, a dwa że luneta typu 4x20 na SWD to śmiech na sali. Teufel ma dobre przeczucia - każdy się na to rzuci i będziemy mieli plagę snajperów. Przez zajebiście małe S.
i zamiast hi capa, wrzucą boxa O.o
MAJOR762
26-07-2009, 23:57
Prawda jest taka, że szyna od AK raz że gówno da na SWD, a dwa że luneta typu 4x20 na SWD to śmiech na sali.
Powiedz mi gdzie ja tu pisałem o szynie do AK i lunecie 4x20?? Napisałem przecież wyraźnie:
Normalnie dużo lepszym wyjściem jest kupienie montażu dedykowanego do SWD ze zwykłą szyną RIS i założenie jakiejś porządnej lunety.
A 4x20 to w ogóle nie można tego lunetą nazwać :roll:
To było do posta Luki, Majonezie.
mg schutze
27-07-2009, 00:17
Swoją drogą "fajnie" rozwiązano regulację w tym "PSO-1".
Przesuwanie całego tubusu zamiast siatki super.. extra normalnie malina.
Gumowe coś robiące za niby uszczelkę się wytrze i de jak dupa.
Ech i ta cena :D
MAJOR762
27-07-2009, 00:25
To było do posta Luki, Majonezie.
Bym Ci brzydkie słowo na S powiedział, ale się powstrzymam :mrgreen:
Bo w Twoich ustach przekleństwa nie mają siły to wisz, mozesz sie mówić :mrgreen: Jak ja Ci pier-dykne raz a dobrze to zlecisz z krzesła :mrgreen:
PS. KURNA, kto dał do cenzurowania słowo p ierdykne? No kto?! :|
Czy myślisz, że jeśli mam 15lat, nie wiem co to jest dobry smak? Nigdy nie zamontuje niczego co przekracza 500zl i jest w dodatku nie użyteczne jak opisał shutze, na replice za 300zł, którą kupiłem ,,do po prostu posiadania,,. Nie wiąże z nią żadnych planów.
oneill366
27-07-2009, 01:03
cytat z south park'u: ''I'm so startled!''
http://www.youtube.com/watch?v=MGmadE4WeWM
trochę się boje... gdyż niedługo nie będzie strzelanki na której ktoś nie będzie miał SWD miotającego kompozytem z prędkością 500 fps... w bardziej lub mniej odpowiedzialnych rękach...
no ale miejmy nadzieje ze to tylko taka pesymistyczna wizja
(polskie znaki sponsored by mozilla firefox - ale już za tydzień back to poland)
połowa ludzi po kilku strzelankach da se z tym spokój przez tą sprężyne :PP a optyka od AK naprawde nie pasuje.... testowałem i jest kiczowata. PSO też się nie opłaca bo za drogie i z tą uszczelką też się zgodzę :PP (ale trzymaja też to śrubki)
mg schutze
27-07-2009, 10:40
W moim modelu okular wchodzi na niby gwincie do korpusu.
Problem polega na tym, że regulując siatkę przesuwamy cały okular więc ten "gwint"
trzyma nic, zresztą jest to to na gumowej niby uszczelce bo nie może to być połączone na sztywno.
Normalnie śmiech na sali i to za takie pieniądze....
Na szczęście ja kupowałem to z HK i to po zniżkach.
Śrubki to trzymają Ci soczewki nic więcej.
Uwierz mi rozebrałem to "do rosołu" przy okazji wymieniłem jedną soczewkę.
MAJOR762
27-07-2009, 12:51
Bo w Twoich ustach przekleństwa nie mają siły to wisz, mozesz sie mówić :mrgreen: Jak ja Ci pier-dykne raz a dobrze to zlecisz z krzesła :mrgreen:
Cytując kabaret: "You wanna fight??!!" ;)
PS. KURNA, kto dał do cenzurowania słowo p ierdykne? No kto?! :|
Wszystko co ma początek "pier" jest cenzurowane.
mg schutze
27-07-2009, 14:03
Pseudo PSO-1 w częściach :P :D
http://img39.imagefra.me/img/img39/2/7/27/mg42/t_1203553m_a208c45.jpg (http://imagefra.me/view.php?img=/2/7/27/mg42/f_1203553m_a208c45.jpg&srv=img39)
Ja to widzę to w ten sposób, replika dla kogoś kogo nie stać na drogiego Atoz-a czy RS. Optyka w cenie samego karabinu x 2 ( jak kto chce oczywiście), jednak jak za tą cenę nie wymagajmy cudów, poza tym wstawić porządna preckę + mocniejsza sprężynę (powinien przeżyć :P). Myślę, że osiągi będą zadowalające - koszt całkowity jakieś 500-600 zł bez lunety, z luneta jakieś 1,1-1,2k. Co kto lubi i potrzebuję, w każdym razie o połowę taniej niż Atoz czy RS. Ktoś powie, że nie ma co porównywać, może tak a może nie, pamiętajmy że nie każdego stać na drogie repliki, oraz że nie każdy chce wydać dużo. Jest to na pewno ciekawa propozycja dla graczy, daje większe lub mniejsze możliwości. Jedyne co może martwic to, to, że faktycznie może zdażyć się (choć nie musi) iż pojawi się trochę "dużo" tego materiału wśród graczy, szczególnie tych młodszych czy też zaczynających (nie wiedzieć czemu, na początku prawie każdy chce być snajperem:P). Jednak z drugiej strony nie każdego będzie na dłuższą metę rajcować przeładowanie po każdym strzale;). Czas pokaże jak to będzie, w każdym razie sprzęt moim zdaniem wart uwagi i możliwe, że sam się skuszę, gdyż czaiłem się na replikę SWD ze stajni RS lecz wydac 3k a 1k to jednak duuuuża różnica :P
Czy myślisz, że jeśli mam 15lat, nie wiem co to jest dobry smak? Nigdy nie zamontuje niczego co przekracza 500zl i jest w dodatku nie użyteczne jak opisał shutze, na replice za 300zł, którą kupiłem ,,do po prostu posiadania,,. Nie wiąże z nią żadnych planów.
Luka, masz brzydki zwyczaj złego odbierania postów. Czy ja napisałem że nie wiesz co to dobry smak? No kurna, wskaż. Wiesz, mnie gila co na tym SWD będzie siedziało, jak wstawisz ładną płomiennowłosą kobietę :mrgreen: jak np. u Carlosa w galerii :mrgreen: to będę chętnie z Tobą w teamie :mrgreen:
Spoko, ja nic nie mam do was :) Po prostu taki jestem, ale na pewno byśmy się dogadali, narazie mnie nie ciągnie na sesje z powodu wieku. Za rok, się na pewno spotkamy :P Wtedy będziemy mogli grać razem.
Spoko, ja nic nie mam do was :)
byś spróbował... :twisted:
:mrgreen:
sry za ot..
To ja może coś od siebie. Ogólne wrażenie na mnie bdb. Sam odgłos przeładowywania- miodzio. Nie wymieniałem w nim kompletnie nic i mam 50 metrów zasięgu skutecznego. Dopiero w tym tygodniu wybieram się na wymianę gumki hopa i wtedy coś dopowiem jeszcze. Ogólnie replika bardzo fajna, ale duża liczba fps powoduje, że nowi gracze nie powinni jej używać :) Tyle ode mnie.
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.