PDA

Zobacz pełną wersję : Replika SWD

Luka
21-07-2009, 20:38
Mam pytanie co to jest za replika? Chodzi mi o to czy to nie jakaś szmira? http://www.taiwangun.com/shop,show,1557
300zł to nie aż tak dużo za 500fps.
Proszę o pilną odpowiedz.

grzechu
21-07-2009, 20:47
Pilna odpowiedź .... wszystko co z A&K to szmira ale i tak ludzie to kupują.... więc co mam napisać??

Luka
21-07-2009, 20:50
Czyli nie warte 300zł? Już się napaliłem :)

MAJOR762
21-07-2009, 20:52
Replika jest od dzisiaj w Polsce, jeśli cena się nie zmieni to w sierpniu będę ją miał. Co do tego czy szmira - sam metal (poza okładzinami i kolbą) więc nie rzucałbym takimi osądami.

grzechu
21-07-2009, 20:56
jest metal i metal - zobaczymy - jak ktoś mi to pokaże na żywo - postrzelam i rzeczywiście będzie git - odszczekam - ale słabo w to wierzę

Luka
21-07-2009, 20:57
300zł to nie tak źle, bo niby ma 500fps, i sam metal prawie. Można by obalić mit o replice snajperskiej do 500zł, kupiłbym to nawet teraz, ale nie wiem co na to inni, w ogóle co to jest A&K. Bo replika sama wygląda interesująco.

MAJOR762
21-07-2009, 21:11
ale nie wiem co na to inni,
Przepraszam, inni mają Ci mówić co masz robić ze swoimi pieniędzmi??
w ogóle co to jest A&K. Bo replika sama wygląda interesująco.
A&K to firma, a replika wygląda interesująco jak każde SWD. Na dniach będzie wiadomo co "w SWD piszczy" bo już są pierwsi nabywcy na WM i niedługo zaczną się rozpisywać co i jak. Ja sam, jak już pisałem, prawdopodobnie kupię replikę w sierpniu, no chyba że okaże się że to kupa. Mieć nadzieję że Grzechu nie ma racji :wink: Poza tym, jeśli cena się nie zmieni to warto moim zdaniem wydać te 300zł choćby dla samego faktu że to SWD, nawet jeśli tylko na ścianę/do kolekcji. A fakt że jest to replika sprężynowa (która w konstrukcji z reguły są bardzo proste) daje nadzieje że w razie czego da się replikę doprowadzić do stanu używalności domowymi sposobami. A i już sam fakt że gumki i precki AEGowe pasują napawa również optymizmem.

Alastor
21-07-2009, 22:42
A i już sam fakt że gumki i precki AEGowe pasują napawa również optymizmem.
O ile komora hopka będzie znośnej jakości.
Mnie dziwi jedynie że dają do sprężyny hi cap zamiast normalnego low capa. Przecież jak się tam załaduje 225 kulek to na cały sezon jeden magazynek wystarczy :lol:

Luka
21-07-2009, 22:50
dokładnie, no ale może będzie pasował jakiś inny mag, bo grzechotki nie znoszę!

Alastor
21-07-2009, 23:08
W tym wypadku można napchać do środka gąbki, raz tak zrobiłem i pomogło. Tylko trzeba wyciąć z gąbki długie paskii je wepchnąć do maga. Ciut grzechocze, ale jest znacznie lepiej.

MAJOR762
21-07-2009, 23:39
Mnie dziwi jedynie że dają do sprężyny hi cap zamiast normalnego low capa.
Weź mi nic nie mów, jak to przeczytałem to miałem ochotę jakiemuś idiocie łeb urwać :evil: Mieć nadzieję że pojawią się lowy do repliki, a jeśli nie to że od biedy będą pasować magi od Atoza ... chociaż dawać za 3 magi równowartość repliki to chore wręcz bym powiedział :? Coś czuję że jeśli kupię to szykuje się ostre kombinowanie :roll:

A.D.I.D.A.S
21-07-2009, 23:44
Rozflaczasz Hicapa, wstawiasz flaczki z jakiegoś krótkiego maga od AK, jedziesz wszystko klejem i masz low capa. Tyle.
Co do ceny to mnie zaskoczyła. Jeśli to będzie jakkolwiek strzelać to będzie to chyba najtańsza prawie snajperka w historii. Smuci mnie tylko jedno. Mianowicie ta cała banda bachorów, która zobaczy "Pińcet" FPSów i tak niską cenę. SWD stanie się takim "szajsem" jak AK47 którego ciężko nie spotkać na strzelance.

Luka
21-07-2009, 23:52
tak tu masz rację, nie uważam się za ,,starszaka,, ale to mnie boli, cieszę się że u mnie nikt tego nie kupi, bo wie że trudno się u nas bawi w snajpera. Ale na pewno w Bydgoszczy, Toruniu czy Inowrocławiu, przybędzie, snajperów pr0. Choć takich można załatwić prostym markowanym ruchem, a sprężyna na pewno jest ciężka do naciągnięcia, za to spust w automacie jakby lekki :)

Nic tylko czekać, aż ktoś to kupi, i obsmaruje na wmasg.

Retal
22-07-2009, 00:03
Weź już Luka idź spać...

MAJOR762
22-07-2009, 09:23
Rozflaczasz Hicapa, wstawiasz flaczki z jakiegoś krótkiego maga od AK, jedziesz wszystko klejem i masz low capa. Tyle.
Najpierw to trzeba to kupić i sprawdzić czy da radę. Bo na taki pomysł to ja też wpadłem, chodzi tylko o to jak replika jest zbudowana, czy flaki z jakiegokolwiek innego maga wejdą i jeśli wejdą to czy da się dopasować żeby wszystko ze sobą współpracowało. Mieć nadzieję że da się coś z tym zrobić.

Luka
22-07-2009, 12:35
Weź już Luka idź spać...
Niby dlaczego? Zrobiłem coś nie tak znów? To chyba dobry temat, w dobrym dziale.[/quote]

AdhD
23-07-2009, 16:12
według mnie to jakiś wałek porównałem tą replikę z SWD atoz i różnica fp-sów jest ogromna prawię 200fpsów więcej ma ten za 300zł

Pitas
23-07-2009, 16:23
ŁOOOOOOOOOOOOOOOO! ADHD? SERIO?! NO SHIT EINSTEIN!
a co to za wałek? Drewniany taki do ciasta? Czy korbowy przy samochodzie? Bo mi to wygląda na replikę SWD a nie na wałek...A gdzie je porównywałeś?
Że tak zacytuje Retala: Weź już ADHD idź spać...
(usilnie błagam o wybaczenie wszystkich których mogło to urazić, naprawdę staram się powstrzymywać, jednak są takie momenty na tym forum kiedy już nie daje człowiek rady)

oneill366
23-07-2009, 16:58
Pitas - 100% zrozumienia
*(zarowno co do malego druczku jak i calej wypowiedzi)
**(brak polskich znakow moge wytlumaczyc na PW)

Luka
23-07-2009, 17:54
Dobra, zamknijcie temat, bo jakiś się robi off-syf, że tak powiem.
Każdy kto chce poczytać, o replice niech wejdzie na wmasg, tam jest dokładnie opisane w komentarzach i każdy znajdzie to co go interesuje.