Zobacz pełną wersję : Jakie ciężkie kupić najlepiej kulki
plicha20093
09-07-2009, 11:11
Elo o jakiej ciężkości najlepiej kulki kupić?
Elo ziomek,
1. Nie ciężkości tylko masie. Fizyka, podstawówka - chyba powinieneś mieć to niedawno.
Natomiast najlepiej 3,5kg.
Pozdro szacunek ludzi ulicy !
Na głupie pytanie głupia odpowiedź. Napiszę to raz - jeszcze raz zadasz takie konkretne i bezsensowne pytanie to post poleci w kosmos od razu, a ty zarobisz czerwony punkcik na swoim koncie. Komprende ?
Ps. Poważnie - do 300fps kupuj 0,2g, do 360fps kupuj 0,23g, powyżej kupuj 0,25g.
Plutonowy
09-07-2009, 12:46
Lisu fizyka jest teraz od 2 gimnazjum chyba także to jeszcze przed nim :mrgreen:
Potwierdzam, więc chłopakowi można wybaczyć kawałek z ciężkością.
ALE na tym forum należy pisać po polsku, nie po polskiemu czy ziomalskiemu.
TheFerryman
09-07-2009, 14:48
Przepraszam, że ciągnę off-top, ale się po prostu osmarkałem widząc tą strukturę:
Jakie ciężkie kupić najlepiej kulki
jezusie nazarejski...
0,20g ciężkie kupić najlepiej kulki!
Ten koleś istnieje naprawdę, czy to jakiś bot co tłumaczy z hebrajskiego na nasze?
oneill366
09-07-2009, 14:50
drodzy koledzy z Inowrocławia... proszę szukajcie w już istniejących tematach odpowiedzi na Wasze pytania...
albo piszcie do mnie na gg to postaram się poświęcić i Wam na nie odpowiedzieć w miarę możliwości... i może to powstrzyma dalszą kompromitacje Inowrocławskich działaczy ASG :roll:
ps: Dlaczego padło na Inowrocław ?! dlaczego ?!?!?!?! :(
Ferry, oplułem się ze śmiechu :mrgreen:
kuba.k94
09-07-2009, 15:45
Plutonowy, fizyka jest od I kl. gim. - jest tylko jedna godzina, w tygodniu.
W II kl. gim. - także tylko godzina na tydzień.
W III kl. gim - dwie godziny w tygodniu.
Dobrze, bo lubię fizykę :).
Oneil, to ja już nie rozumiem. To dobrze że są chętni czy źle? Zadają głupie pytania, bo dopiero zaczynają przygodę z ASG. Ja także zaczynam, ale jestem od nich trochę starszy i na pewno o wiele, wiele więcej od nich czytam na forach.
A za strukturę zdań to można się z nich śmiać, bo akurat są już w tym wieku, że powinni już potrafić skleić jakieś sensowe zdanie.
najlepiej kupić 25 kg. najtaniej wychodzi
ŻE CO SŁUCHAM?? OD I KLASY GIMNAZJUM?? A CZEGO ONI SIĘ UCZĄ WCZEŚNIEJ???? Jak wiązać sznurówki, jak przypalić jointa?
Jeśli tak jest naprawdę to ja się nie dziwię że takie mutanty coraz częściej się pojawiają w ASG - nie fikam do Ciebie kolego autorze jakże interesującego posta, ale ogólnie mówię.
A co do kulek - tak jak napisał Lisu - ale to też wszystko zależy od repliki i własnych preferencji
Pozdro
g.
kuba.k94
09-07-2009, 16:16
A co masz na myśli mówiąc mutanty? :)
Co Ci u nich nie pasuje?
Jeżeli nie chcesz, aby uczestniczyli w strzelankach ASG to ja to rozumiem, bo rzeczywiście 12-13 lat to trochę za mało. Ja kończę we wrześniu 15 lat.
Ale czy nie możesz mieć trochę tolerancji dla nich? Oni dopiero zaczynają, jedni kupią dobrą replikę za 300-400 zł, inni za 150 zł z taniemilitaria.pl, ale jeżeli postrzelają się tymi tanimi replikami jakieś 2-3 miesiące między sobą, to dojdą do wniosku, że trzeba uzbierać większą kasiorkę i wtedy można się bawić.
Mieszkają niedaleko mnie, więc ja już ich pokieruję.
Wielkim znawcą nie jestem, ale chyba zaczynam rozumieć o co w tym chodzi :P.
Nie mówię że wszyscy młodzi to mutanty. Mam na myśli że zdarzają się mutanci a to różnica.
I nie jestem typem gościa co mówi że za moich czasów to młodzież była zupełnie inna.... nie była - a może nawet gorsi byliśmy :D:D:D Ale zidiocenie w szkołach jest dużo większe niż za moich czasów. Pi e r dół jakich teraz się uczy to normalnie masakra. Mam paru znajomych nauczycieli i to jak teraz pocięte są programy to normalnie tragedia.
Ale wciąż najbardziej podoba mi się pomysł angielskich polityków - chcą JESZCZE obniżyć poziom nauczania w Anglii żeby dzieciaki się nie stresowały tak.... :shock: .... toć oni już są półmózgami a jeśli jeszcze bardziej im poziom obniżą to będzie .... wesoło...
taki mały OT
g.
oneill366
09-07-2009, 16:54
---------- 16:42 09.07.2009 ----------
Oneil, to ja już nie rozumiem. To dobrze że są chętni czy źle? Zadają głupie pytania, bo dopiero zaczynają przygodę z ASG. Ja także zaczynam, ale jestem od nich trochę starszy i na pewno o wiele, wiele więcej od nich czytam na forach.
Parę osób w tym ja pisaliśmy (w innych tematach) aby przeglądać forum zanim zacznie zadawać się pytania, na które dano już odpowiedzi setki razy... a wy zaczynacie nowe tematy i już pomijam tą składnie, ale chyba jesteście za leniwi i za bardzo napaleni żeby poszukać i poczytać (może nie wszyscy ale jak widzę część).
Przepraszam za te żarty z młodziakami i Inowrocławiem - rzeczywiście trochę mnie poniosło, więc sory :roll:
A co do samego ASG to gdzieś było ustalone i dyskutowane, że tą "przygodę z ASG" (nie tylko wy, ale mam na myśli młodzież przed 16 rokiem życia) powinniście zacząć właśnie po ukończeniu 16lat - i nie z powodu kto jak się zachowuje tylko z faktu iż: (i tutaj pozwolę sobie na większy cytat): nie wiem w czym przeszkadza wiek, może ktoś by mi wyjaśnił jaka jest różnica między 14-latkiem czy 16-latkiem
14nastolatek nie ma wogóle zdolności do czynności prawnych, 16nastolatek ma już ograniczone zdolności do czynności prawnych. Mówiąc po ludzku - jeśli zrobisz komuś krzywdę to odpowiadać za Ciebie będą Twoi prawni opiekunowie, jeśli ktoś zrobi Tobie krzywdę (a o to w tej zabawie wyjątkowo łatwo) Twoi prawni opiekunowie zapewne będą chcieli odszkodowanie od sprawcy wypadku, a to już jest sytuacja, której wyjątkowo nie lubimy.
Jeśli 16nastolatek zrobi komuś krzywdę, sąd rodzinny może zdecydować że będzie za to odpowiadał jak dorosły, ponieważ był już w pełni świadomy konsekwencji swojego czynu.
To jest właśnie podstawowa różnica w wieku.
w tym temacie była o tym rozmowa http://kpasg.net/viewtopic.php?t=3702&postdays=0&postorder=asc&highlight=wiek&start=0 (trochę porozrzucane wypowiedzi ale idzie się doszukać...)
---------- 16:54 ----------
ps: sry za mega offtop :? :o
TheFerryman
09-07-2009, 17:19
Kolego Onil, sąd rodzinny MOŻE zdecydować, że jeżeli coś się stanie, to 16latek będzie odpowiadał jak dorosły. Ale jakby nie patrzeć, ty do końca za siebie też nie odpowiadasz i dla mnie nie ma róznicy czy masz 14 czy 16 lat. By default...
Tak więc co do Twoich wypowiedzi w tym temacie - prosiłbym o trochę pokory bo aż w oczy kole. Trochę tak jesteś jakby warunkowo dopuszczony do asg a pouczasz innych. Nieładnie. Repliki są dla +18 i tak powinno być.
Co do młodych - jak nie umiecie się zmobilizować i przestrzegać KILKU prostych zasad (pisownia, opcja: szukaj itp) to jaką mamy pewność, że zmobilizujecie się na strzelankach?
Tam przyjeżdżają ludzie którzy mają pracę i rodzinę, dla których często każda godzina jest na wagę złota i żeby nie psuć innym zabawy - trzeba być bardzo zmobilizowanym...
Jak pisanie jest trudne, to jak z punktualnością, rozumieniem rozkazów, zadań, graniem fairplay??
Pokażcie przynajmniej TROCHĘ chęci pisząc po polsku (nawet jeżeli sprawia wam to trudność.) Życie niełatwe jest :)
Jak ja lubię wpadać w ten mobilizatorski ton...
oneill366
09-07-2009, 17:37
ehh... raz że to nie była moja wypowiedź tylko cytat i chyba trochę źle odebrałeś całokształt tego cytatu i może całej wypowiedzi... no ale trudno
w każdym razie co do mnie to może masz rację i już nie będę się wypowiadać w tym temacie...
pozdro ;)
Wesoło...
Jako że temat absolutnie nic nowego nie wnosi, zamykam go!
Pozdro cześć!;)
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.