PDA

Zobacz pełną wersję : Dobre snajpki do 500 zł

plicha20093
07-07-2009, 10:58
Elo, możecie powiedzieć jaką snajperke można kupić do 500 zł .

szakall
07-07-2009, 11:13
Ja ci odpowiem... Żadną. za 500 zł możesz sobie kupić co najwyżej bazę pod snajperkę. Czyli Warriora od wella albo BAR 10 od JG. oczywiście czymś takim nie powalczysz i będziesz musiał wrąbać w tuning jakieś 700 zł. ja na poczętek polecam jakiegoś AEG ale to i tak za 2/3 lata...

Paramedic
07-07-2009, 11:32
Naprawdę nie ma czegoś takiego jak DOBRY karabin snajperski za 500..., zastanów się czy naprawdę nie lepiej by było na początek kupić nawet średniej jakości karabin szturmowy, przynajmniej na początek...

Retal
07-07-2009, 11:33
Po co mu odradzacie? Niech kupi szajs, w końcu to jego kasa :twisted:

wesix
07-07-2009, 11:35
Weźcie usuwajcie takie tematy! Niech sobie misiek poszuka, tysiące razy było o tym już wcześniej pisane!

wx.//

Lisu
07-07-2009, 11:47
Elo ziomal, czaj to gorące gówno smalec ajt !!

Plicha - jak mi powiesz jaki dobry sportowy samochód z silnikiem v8 i mocą ok. 300KM kupię za 5tys zł to ja Ci powiem jaką dobrą snajperkę kupisz za 500zł.

Na legalu obadaj to czarnuchu joł joł !!

A tymczasem temat zamykam i będę pełen nadziei, że aluzję zrozumiałeś.

Pitas
07-07-2009, 12:41
http://allegro.pl/item680763751_audi_v8_4_2_1993r_280km.html
Mówisz- masz :mrgreen:
Pokazuj tą snajpkę :mrgreen:

Drake
07-07-2009, 14:34
3h i nic?
Lisu pewnie obskakuje wszystkie komisy asg w Polsce i szuka dobrej snipki wyborowej :mrgreen:

TheFerryman
07-07-2009, 15:33
Snajpka snajpką ale się tu cholerne przedszkole robi... :/

Retal
07-07-2009, 16:13
Panowie - to jest dział dla początkujących - więc proszę bez ciętych ripost i zbędnych komentarzy.

Kynio
07-07-2009, 20:08
Dokładnie, Retal ma racje chyba co niektórzy sie zapędzili lekko.

grzechu
07-07-2009, 20:28
Nic nowego na tym forum - wszyscy są mistrzami ciętej riposty ale pomóc się nie da.... napisać raz a porządnie: BYŁO albo odpowiedzieć na pytanie młodziaka.... TRUDNE??

g.

Don242
07-07-2009, 21:46
Siema :)
Sam używam na razie największego szajsu jaki mogłem kupić..
Jest to Warrior czy jak wolisz L96A1... Kupiłem za 250zł i powiem tak...
Na dystansie do... 20-40m Jakoś trafiam... Bez Hop-Up'a... Lecz przy dystansach które Snajperzy uważają za minimalne (Bo tak na prawdę jest) są.. Nie osiągalne dla tej zabawki... Lub nawet zabaweczki... 70-90m Skutecznego zasięgu przy 450fps które wyciąga (na 0.25g bo raczej nie wyciągnie tyle na 0.20g mimo iż tak napisali... Byłem gotowy na to :)) jest do osiągnięcia w jednych warunkach... W jakiejś komorze anty grawitacyjnej ^^ bo nie ważne czy w budynku czy na polu czy też w lesie... Ta snajperka z Hop'em na max wyciąga te 70-80m... I to kulki spadają z 5-8m w lewo lub w prawo od miejsca w które celujesz... Snajperzy powinni oddawać co najmniej 60-70% celnych strzałów... Przy takiej replice na dystansie do 40m. mam... Może z 30%... Nie mówmy o większych dystansach...
Więc tak jak tu koledzy (Maniacy, Airsoft'erzy, ludzie, użytkownicy, Panowie, czy jak wolisz ich nazywać :P) wcześniej napisali.. Za 500 złoty nie kupisz nawet przyzwoitej Snajperki... Sam mam 13 lat więc jak dla mnie kasa też stanowi pewny problem... Ale radziłbym raczej pozbierać se jeszcze 300zł.. Za 800zł kupisz już podstawę DOBREJ Snajperki... Sam chcę SR-25.. Lecz taniej by chyba wyszło kupić jakąś Np. M16A3 (http://www.taiwangun.com/shop,show,1405) lub M16A4 (http://www.taiwangun.com/shop,show,1146)... Bo łatwiej znaleźć części do M16 :) Potem za ok. 500zł jakoś byś tam ją ulepszył do tych... Chociaż 550fps... Oczywiście lufa precyzyjna jest niezbędna by mieć dobrą celność na tych 50m.. Bo bez precki na 50m (przy 550fps) znosiło by tak chamsko że wolałbyś CQB :D A dla czego za 800zł?... Bo raczej jak masz kupować podstawę pod większe moce i przeciążenia.. Opłaca się mieć broń "Full metal" :) Nie chcesz chyba wydać 1500zł na replikę która rozpadłaby się... Bo ABS nie jest aż tak wytrzymały... :)
Pozdro! :) :mrgreen:

Lisu
07-07-2009, 22:13
Uszczęśliwię więc 2 osoby na raz: plicha i grzechu :)

BYŁO ! Nie kupisz nic dobrego do snajpowania za 500zł. Kup za to jakąś m14 Cymy i po prostu baw się w snajpera. LeonOlo może Ci wykład zrobić, że nie liczy się przewaga zasięgu tylko umiejętności.

Plose :)

A co do audi - nie, to nie jest samochód sportowy (choć snadny zaiste :) ) więc odpada.

LeonOlo
08-07-2009, 13:39
Lisu wykłady już BYŁY (...nadal można poczytać na stronkach OSOK) !!!...wszystko już BYŁO !!! trzeba poszukać, poczytać , pomyśleć... ale przecież łatwiej napisać po raz setny to samo pytanie... a potem kupić super-uber-hiper sprzęt i nie potrafiąc z niego strzelać ...o przepraszam - nie potrafić z niego trafiać (...bo trzeba się nauczyć, a potem ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć, ...ale przecież łatwiej powiedzieć "ale szajs sobie kupiłem") ...bo to zawsze wina takiej gównanej repliki, pewnie jak kupi za 3000 to będzie trafiał z zamkniętymi oczami - jednym strzałem od razu dziesięciu, w ciemnościach i pod wiatr...
Nie chce mi się po raz setny bronić opini, że jak karabinek strzela na odległość 70m to w coś musi trafiać...(fizyka i matematyka) jak nie trafia w to w co chce strzelec trafiać, to trzeba zmienić strzelca...

...aaaaaaaa i BAWIMY się wszyscy - jedni w snajperów, inni w dowódców, a jeszcze inni w "specjal hiper forces" - Prawda ???

Młody kolego nie pytaj jaką kupić replikę tylko kup tę która Tobie się spodoba i baw sie tak jak umiesz... tylko przez najbliższe lata trenuj i nie strzelaj do ludzi i zwierząt.

Sowa
08-07-2009, 14:58
Powiem tak: sam kupiłem "snajperke". Zasięg max. 50 metrów na kulkach 0.25 opadają, ale za to lecą w lini prostej. Jak będę miał kasę to kupuje AEG i na snajperke zaczynam zbierać i zbierać i zbierać... Oszczędź kasę na coś pożądnego albo kup AEG.

Don242
15-07-2009, 14:35
LeonOlo ma racje :)
"...Dobry Snajper trafi nawet z krzywej lufy..."
Dla tego nie mówię że moja niska skuteczność wynika ze słabej repliki... :)
Aczkolwiek na pewno przydała by się nieco celniejsza replika :)
Dla tego powtórzę się.. (Chyba lepsze powtórzenie niż Off-Top:D)
Plicha... Pozbieraj jeszcze kasę jeżeli chcesz kupić prawdziwą Snajperkę...
...Zawsze można kupić przyzwoitego AEG'ka żeby się chociaż tym czasowo postrzelać, a na snajperkę pozbierać potem. Za 500zł kupisz już jakiegoś AK lub M16... :)

Drake
15-07-2009, 15:02
Don - wymień komorę HU na PDI i lufę na Prometheusa albo Deep Fire to zobaczysz co to znaczy celność :)

Carlos
15-07-2009, 15:50
Don, piszesz że masz Warriora i jakoś nie jesteś z niego zadowolony...
Tak się składa, że mój znajomy też miał kiedyś Warriora i bardzo go sobie chwalił. Na dystansie do 50 metrów praktycznie wymiatał. Sam byłem przy tym, jak zaliczył headshota z jakichś...70 metrów? Widzę sporo osób na strzelankach z tą repliką i ludzie jakoś ją sobie chwalą. Tak więc generalnie widzę trzy opcje w kwestii Warriora:
- masz jakiś pechowy egzemplarz
- osoby, które znam mają wyjątkowo udane egzemplarze
- może po prostu powinieneś więcej ćwiczyć i zapoznać się z tą repliką

Don242
15-07-2009, 17:36
Carlos... Pozwól że powiem tak...
Ja widzę czwartą opcję :)
- Oni nie kupowali Warriora za 250zł :D
I masz rację co do trzeciej opcji :)
Fakt faktem Snajperem nie zostaniesz w ciągu 2 miechów :D
Dla tego sądzę że to jest w połowie moja wina...

Drake :) A mogę prosić o jakieś linki?...
Wiem że muszę wymienić HU i dodać preckę do Warriora :)
Ale sądzę że najpierw... Masz jakąś lunetę dosyć tanią?
Nie chcę żadnej tam 6-26x50 :D wystarczy mi mniejsza np. 6x40mm :)
I jakąś tanią jakby się dało :)
PS. Do tej lunetki też chciałbym linka jakbyś mógł.. :)

Retal
15-07-2009, 17:55
Co to znaczy tania? Do asg wystarczą lunetki za 100-120 PLN (używane), regulowana paralaksa jest całkiem fajna, bo można dojrzeć to, czego nie dojrzysz bez dodatkowego powiększenia. Poszukaj takiej 3-9x40mm i niski montaż do niej, bo innaczej zabraknie Ci skali na regulacji elewacji żeby zobaczyć swoje kulki :)

Carlos
15-07-2009, 17:57
Don, generalnie się z Tobą zgadzam. Nie wiem dokładnie jak wygląda Twój Warrior, ale te, które widziałem kosztowały około 500 zeta, może więcej. Poza tym... czy ja dobrze zrozumiałem, że strzelasz z tego Warriora bez optyki? Jeżeli tak, no to się nie dziw, że masz problem na dużych dystansach. Chociaż, swoją droga, znam jednego gościa, który z repliki SWD strzela celnie na odległość 50-60 metrów "po przyrządach", ale to zupełnie inna bajka. Wg mnie do airsoftu dobrze nadaje się luneta 6x42. Poszukaj na allegro jakiegoś Tasco, no chyba że trafisz taniego Bushnella.
Co do precki - to jest w przypadku Warriora absolutny "must have"! Ta replika ma w stocku lufę 6.08, a to jest w przypadku snajperki, hm... nieporozumienie? Niestety nie wiem dokładnie jak z kwestią wymiany lufy. Zdaje się, że Warrior miał duże problemy z tuningiem. Nie pamiętam, czy dotyczyło to również lufy. Zapytaj najlepiej kogoś, kto miał już podobną replikę.
Co do bycia dobrym snajperem, to niestety jest tylko jedna rada: ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. :) Ja próbuję swoich sił jako snajper/strzelec wyborowy już od kilku lat i cały czas moje umiejętności pozostawiają wiele do życzenia. Niestety snajper w airsofcie to ciężki kawałek chleba.

Pain_xp
15-07-2009, 18:20
ja osobiście uważam że należy powiedzieć chłopcom, żeby sobie kupili takie repliki, lunety, bipody o 0,30 ciężkości kulki niech ładują, będą sniperami.

Kupcie gumowe noże będziecie ninja...

Retal
15-07-2009, 18:22
Pain, co się martwisz? Twoja kasa? Będziemy mieli do kogo strzelać... - jedno przeładowanie na Twoich tysiąc :D

Don242
15-07-2009, 18:45
Zazwyczaj bez optyki ;/ Miałem 2 lunety.. Aczkolwiek z montażem na 11mm.. ^^ (Ale mam kolimator ale to jest... Raczej nie praktyczny dodatek)
Mój Warrior... Wygląda tak (http://www.taiwangun.com/shop,show,795) ^^
I masz rację... Bycie Snajperem jest trudne... Szczególnie początki... :)
A pozwól że spytam... Znasz kogoś takiego? :)

No nawet ładny wynik... Napisaliście 10 postów bez krytykowania...
Pain już nie wytrzymał widocznie... :) A już zaczynałem się cieszyć... ;]

Sirius An Hezron
15-07-2009, 18:50
Agm to nie warrior, warrior to well.

Pitas
15-07-2009, 19:18
Ja się Painowi nie dziwie że nie wytrzymał :3 w końcu on jest naczelnym antysniperem- jeśli jakiś krzak wyda podejrzany dźwięk zostanie przez niego skoszony szybciej niż dasz rade wypowiedziec "jestem sniperem"
Co do strzelania bez optyki było wiele razy, ale zarzuce raz jeszcze, drodzy sniperzy wiecie kto to był Simo Hayha?
btw jaka jest różnica między wellem a agm? :mrgreen:

Drake
15-07-2009, 20:46
Taka, że warrior to kopia Maruzena a AGM to MP001 (shit snajpa) w nowej obudowie. Czytaj - do dupska.

Pain_xp
15-07-2009, 21:43
co ja sie martwie, nie - ja się nie martwie... to też pisze, powiedzcie chłopakom .. kupujcie shitperki, będzie mięso armatnie. moje M249 przy 355 FPSach jest lepszą "snajpą" niż MP001, MP002 (mówie o stocku wella ) i w dodatku jak Retal trafnie zauwazył... szybkostrzelność p i e r d y l i o n razy większa... gumowe noże są tanie, a czarny kostium babcia uszyje....

Carlos
16-07-2009, 08:19
Don, życie snajpera w airsofcie jest trudne. To nie to samo, co na filmach czy w grach komputerowych. Nie zaliczysz na strzelance dziesiątek "fragów" czy "headshotów". Przeciętnie na manewrach snajper oddaje jakieś 20-30 strzałów. Zalicza powiedzmy 10 trafień (teraz koledzy mnie zakrzyczą, że to nieprawda, że jest inaczej, itp :) ). Piszę to z własnego doświadczenia i kolegów z którymi się strzelam.
W odpowiedzi na Twoje pytanie - znam dobrych snajperów. Część tylko z opowiadań, część osobiście. Znam takich, którzy na dystansie 70m mają skuteczność rzędu 80%. Znam takich, którzy ściągali przeciwnika z odległości 100 metrów... Ale to niestety kosztuje - czas spędzony na treningach i pieniądze na repliki.
Co do wypowiedzi Paina, to (nie)stety ma on rację. Snajper często staje się "żarciem" dla szturmowców. Zwłaszcza początkujący snajper. Z biegiem czasu można nabrać doświadczenia, kupić lepszą replikę i szanse się wyrównują. Ogólnie snajperstwo w airsofcie to temat-rzeka, co najmniej na osobny wątek :).
Odnośnie Twojej repliki. Ja generalnie cały czas mówiłem o Warriorze od WELLa. Nie wiedziałem, że posiadasz AGM. Z tego co wiem, różnica jest znaczna, aczkolwiek tego ostatniego nie trzymałem w łapkach.
Generalnie staram się odradzać początkującym airsoftowcom rolę snajpera. Zazwyczaj szybko się rozczarowują i prędzej czy później zmieniają swoją replikę na jakąś "szturmówkę". Oczywiście, jeżeli dalej będziesz trwał w tym postanowieniu to będę trzymał za Ciebie kciuki. No i życzę Ci cierpliwości. Duużo cierpliwości. :)

Drake
16-07-2009, 09:17
Carlos - so true, so true...Normalnie jakbym opisywał swoje początki i problemy :D

Snajper sobie nie pofraguje, niestety. A może stety? Kumple liczą zazwycaj ilu sobie "zabili" a ja, jak już dochodzi do takich licytacji mówię z bananem na ustach że trafiłem jegomości z 70tki prosto w serce...i to mnie najbardziej zadowala aktualnie :) Mam jeszcze dużo do nauczenia ale chyba znalazłem powołanie ^-^

Lisu
16-07-2009, 09:23
A ja niedawno nie trafiłem chyba nikogo a wystrzeliłem z 6tys bb :) Za to drzewa i krzaki poległy w milczeniu...

I tym pięknym offtopem kończymy Wasze offtopy o byciu snajperem. Temat dotyczy całkiem czego innego (choć również bez sensu).

Carlos
16-07-2009, 10:07
He, he... Widzę, że "Ręka Sprawiedliwości" zrobiła wreszcie porządek w temacie. ;)
OK, w takim razie wracając do snajperek za 500 złotych... Wydaje mi się, że jedynym rozsądnym wyjściem w tej sytuacji jest zakupienie Warriora od WELLa. Co prawda nówka kosztuje prawie 600 złotych, ale myślę, że z "drugiej reki" da się kupić za jakieś 300-400 złotych. Do tego koniecznie precka za jakieś 100-200 zeta, no i przydałaby się jakaś optyka w miarę możliwości. Taki zestawik jest już w miarę porządny i można się pobawić w snajpera. Oczywiście to nie to samo, co SWD od AtoZa czy RS, TM PSG-1 albo Maruzen APS2/96. Ale na początek powinno wystarczyć. :)

Pain_xp
16-07-2009, 11:51
VSR-10? z drugiej łapy za 500 spokojnie, wali na głowę Wella jakością wykonania...

Don242
16-07-2009, 20:44
CIACH WIELKI I KASACJA POSTA.

Z racji że nie mogę Ci dać ostrzeżenia to piszę słownie:

OSTRZEŻENIE: Za offtopicowe pisanie życiorysów gości, o których każdy może wygooglować (zresztą praktycznie przepisałeś wikipedię) i za wklejanie tabeli prędkości wylotowych, którą każdy może znaleźć na forum w odpowiednim ku temu temacie.

Pozdrawiam i miłego dnia - Lisu

Lisu
16-07-2009, 21:09
Don242 - na ch... wrzucasz tutaj tą tabelę ?? Nie wystarczy samo źródło ?
Po cholerę komuś życiorys Hayha ?? Nie wystarczy dać linka ??
Dałbym Ci ostrzeżenie ale chyba Administrator sobie wziął i zabrał tą możliwość.
Jeszcze raz pukniesz takie wypociny i uwierz mi, że będę bardziej niemiły niż teraz.
Skończ z tym gówniarskim klepaniem postów oł rajt ?

Pitas
16-07-2009, 21:46
Lisu po co wyrąbałeś w kosmos całkiem sensowną drugą częśc posta? Fakt że dzieciak przesadza, ale mogłeś go chociaż okroic. Chociaż masz ziom rację, to trzeba dac szanse, młode to, płoche.
Don 2 rzeczy.
Po pierwsze oducz się trzymania na półspustu (Tak Kuba mówię to ja :mrgreen: ) czy w ogóle trzymania palca na spuście. Raz że to nie PRO :mrgreen: dwa, że gorzej jak Ci nerwy puszczą a z krzaków wyjdzie twój kolega (dlatego ci PRO tego nie robią).
Dwa, dobrej firmy wyciszony zestaw w elektryku, do tego odpowiednie wypozycjonowanie zębatek i silnika i odpowiedni tłumik dają niezłe efekty. Sam mam taki efekt w domu i ciągle kombinuje jak go wyciszyc jeszcze bardziej. Podejrzewam, że na singlu jest równie cichy o ile nie cichszy od twojego warriora przy lepszym zasięgu i skupieniu, a wcale nie posiadam więcej fpsów (w granicach 390-400). Do tego dochodzi u mnie opcja auto (chłopaki z Torunia wiedzą co się wtedy dzieje) z tymże jest to już dośc kosztowna zabawka (i bynajmniej nie uważam się za snipera tylko zwykłego szturmana).

Don242
16-07-2009, 23:40
No to mnie przekonałeś że AEG'ki też mogą być ciche. :)
A jaką replikę tak "ztuningowałeś"? :)

Pitas
16-07-2009, 23:53
Nie ja tunningowałem, kupiłem już taką. M16a3 produkcji G&P.

Lisu
17-07-2009, 08:53
Pitas - temat jest chyba prosty i czytelny. Snajperki do 500zł. To nie dyskusja o snajperach i miejsce do wklejania życiorysów z wikipedii lub tabeli prędkości wylotowych.
To temat o snajperkach do 500zł.
Ty też pisząc o m16a3 z g&p niejako wybiegasz poza temat rozmowy :mrgreen: Chyba, że kosztuje 500zł :)

Poza tym, ja jestem ogólnie cięty na 13 latków w airsofcie, bo uważam, że 13 lat to jest stanowczo za mało. I gdyby to ode mnie zależało to by 13 latków na tym forum nie było. There, I said it. Możecie mnie ganić i się na mnie boczyć, ale będę surowo moderował posty forumowej piaskownicy skoro już tu być muszą.

TheFerryman
17-07-2009, 10:00
Poza tym, ja jestem ogólnie cięty na 13 latków w airsofcie, bo uważam, że 13 lat to jest stanowczo za mało. I gdyby to ode mnie zależało to by 13 latków na tym forum nie było. There, I said it. Możecie mnie ganić i się na mnie boczyć, ale będę surowo moderował posty forumowej piaskownicy skoro już tu być muszą.

I to jest sensowny głos w całej tej dyskusji :) Howgh!

Kamo
18-07-2009, 22:10
Chciałbym się spytać co sądzicie o tej replice, warto ja kupić ?
http://gunfire.pl/product-yid-1152191971-MB01AUPV.html

Drake
18-07-2009, 22:50
Warto.

Don242
23-07-2009, 15:39
A co myślicie o M40A1 (http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?manufacturers_id=76&products_id=495)?
Oczywiście chciałbym ją "Ulepszyć" za te 250zł na razie.
Tzn. Chciałbym kupić preckę. I całego HU.
I mam problem... Nie mogę znaleźć precki do tej M40.
Pasowała by z serii M24 czy nie? W końcu to jedna była podstawą drugiej. (Nie pamiętam kolejności^)
PS... Jak ktoś by od razu znalazł link to proszę o wrzucenie :)

Pitas
23-07-2009, 15:52
Ważniejsza jest komora HU jak będziesz wymieniał- bo precka może być za krótka bądź za długa (wtedy ją zamaskujesz tłumikiem), jednak ważne żeby pasowała do komory HU do której ją montujesz. Chociaż myślę że nowy chiński SWD za tą kasę będzie lepszym nabytkiem. Bo za dobrą preckę i za komorę wybulisz tyle co za replikę. A to że jest napisane że jest doskonałej jakości kopią to pamiętaj że "każdy cygan swoje dziecko chwali". Zresztą było wałkowane na forum WIELE razy.

Luka
26-07-2009, 17:44
Miałem tę ,,snajperkę,, ... Powiem wam tyle : na pierwszy rzut oka fajna, wiadomo plastik, ale dosyć fajna, po załadowaniu magazynka, okazało się, że dostałem zepsutą replikę, nie dało się po prostu naciągnąć sprężyny. Krakmani na gwarancji przyjęli, tyle, że dostałem inną replikę, ponieważ tamta miała stopkę kolby z gumy, a ta plastiku...
Użytkowanie dosyć miłe, wygląda fajnie, gdy ją lekko przytrzesz, ale to tylko to, a reszta, to tak : Moc jak w stoku u taniej cymy np 0.31, i nic nie da się wymienić normalnie, jak to np w Well'u ten zestaw krakmański podnoszący moc, tłumaczę ,,normalnie,, za cenę przystępną i z łatwościom. Ogólnie lubi się zaraz po zakończeniu gwarancji psuć. Mi w rękach po energicznym naciągnięciu pękło złączenie (nie wiem czy to się tak nazywa) zamka, z sprężyną, czyli to co naciągasz.
Podoba jedynie się mi na ścianę ew. na szafę, bo : nie tak moc, nie ta celność i nie to wykonanie, choć cena 200zł... teraz zamówiłem SWD za 300... byle się nie powtórzyła historia :)
Proszę o wybaczenie za błędy stylistyczne, czy też niejasne określenia. Opisałem to : http://www.taiwangun.com/shop,show,749

Lisu
27-07-2009, 07:45
Czy mi się wydaje czy pytanie było o M41A1 KART, a Ty Luka opisujesz M58 New Star ?? I czy mi się wydaje, czy to są 2 repliki różnych prodycentów ? (pytam poważnie bo nie wiem). Ale jeśli tak to przecież to jakby powiedzieć na podstawie m4 za 150zł, że m4 z g&p to gówno. Przecież to ta sama replika.

Co do SWD za 300zł - nie spodziewaj sięniczego lepszego ;) Zamienił stryjek siekierkę na kijek...

Luka
27-07-2009, 11:32
Niczego się nie spodziewm, po prostu kupione for fun, albo na ściane. Najwyżej będę musiał przez miesiąć pracować, u kogoś :P A opisałem to coś Remington M40A1 Black tyle, że kupione na taiwanie... chyba to samo :)

Lisu
27-07-2009, 11:42
Ale innego producenta tak ?

Luka
27-07-2009, 11:46
Chyba taki sam, bo na stronie pisze coś takiego (na tajwanie) M58 wykonana przez firmę New Star(inaczej KART)

Lisu
27-07-2009, 11:48
Ok dzięki czyli wszystko git :)