PDA

Zobacz pełną wersję : Górzno/Brodnica/Lidzbark i okolice

kalczuch
04-06-2009, 19:34
Szukam ludzi z okolic wyżej wymienionych, do strzelanek info pod nr gg: 12408299

LeonOlo
04-06-2009, 22:43
Dobrze Kalczuch - tak trzymać !
...zapodaj jeszcze jakiś fajny teren (tylko za zgodą właściciela) to możę nawet uda się zmontować ekipę i przyjechać.

kalczuch
05-06-2009, 14:44
LeonOlo Ty się ze mnie wyśmiewasz czy mówisz poważnie?
Mam takie dwie miejscówki na oku ale nie wiem czy się nadadzą :/
W jednej miejscówie jest dolina i której rzeczka płynie, a na wzgórzu jest droga.
A w drugiej miejscówie jest lasek, troszkę łąki, pagórki, dolinki.
Tylko że troszkę mało osób jest chętnych:/
A ile minimum jest potrzebnych osób żeby było warto organizować strzelankę?
Acha i czy ludzie będą chcieli się strzelać z 14 latkiem?

szymon
05-06-2009, 15:41
LeonOlo Ty się ze mnie wyśmiewasz czy mówisz poważnie?
Mam takie dwie miejscówki na oku ale nie wiem czy się nadzadzą :/
W jednej miejscówie jest dolina i której rzeczka płynie, a na wzgużu jest droga.
A w drugiej miejscówie jest lasek, troszkę łąki, pagurki, dolinki.
Tylko że troszkę mało osób jest chętnych:/
A ile minimum jest potrzebnmych osób żeby było warto organizować strzelankę?
Acha i czy ludzie będą chcieli się strzelać z 14 latkiem?

Na moje to poczekaj ze dwa lata. Przez ten czas poodkładaj sobie pieniądze na sprzęt ( i słownik ortograficzny ) , postrzelaj do tarczy itd.
Wątpię, że ktokolwiek będzie brał za ciebie odpowiedzialność na strzelankach.

Pozdrawiam

Szymon

Martinez
05-06-2009, 16:39
Jeśli dobrze rozumiem to masz już kupiony szpej, giwerę ale nie masz z kim strzelać tak?
Łatwiej będzie jak Ty wpadniesz do Torunia/Bydgoszczy/Włocławka postrzelać.
Jak airsoftowiec jest w potrzebie to myślę że znajdą się tacy którzy Ciebie dopuszczą do strzelanki mimo niskiego wieku, choćby z chęci zrobienia dobrego uczynku. :wink:

kalczuch
05-06-2009, 18:05
Dzięki Martinez że podtrzymałeś mnie na duchu :)
Miałem ciche nadzieje że uda mi się kogoś znaleść z tej okolicy :roll:

LeonOlo
05-06-2009, 18:20
Nie śmieję się z Ciebie!!! W toruniu 14-to latki też się strzelają (nawet jeden był przez jakiś czas moim spotterem - Karbinol) Fakt, nad ortografią musisz popracować (tu jest to bardzo przestrzegane - mówimy i piszemy poprawnie! ), a na strzelankę nawet w kilka osób też da radę się pobawić.
Jak masz ciekawe -Twoim zdaniem miejscówki, zrób kilka zdjęć, wrzuć linki i spróbój wyznaczyć termin w jakąś niedzielę (tylko, żeby nie kolidowało za mocno z większymi manewrami, patrz - Manewry- Kalendarium Manerwrów ...na KPASG) i zobaczymy kto Ci się wpisze z chętnych.

kalczuch
06-06-2009, 09:06
A to może kto byłby chętny na taką strzelanke w mojej okolicy to niech się wpisze w tą liste, jestem ciekaw czy uzbiera się jakaś liczba, bo nie którzy z Torunia przyjadą (ok 60km) i się okaże że będe ja i ten pan co przyjechał :/
Jeżeli uzbiera się odpowiednia sumka to dodam link do fotek terenu gdzie chciałbym się z Państwem postrzelaćc 8)

1) Kalczuch
2) ...

teufel9
06-06-2009, 17:30
gdzie chciałbym się z Państwem postrzelać 8)

na Państwo to trzeba mieć wygląd i pieniądze =)

Dale
06-06-2009, 17:41
Sądzę, że łatwiej będzie w drugą stronę. Najpierw przedstaw teren, bo jeśli jest zbyt mały, to nie ma sensu się pchać ludziom samochodami tyle kilometrów. A jeśli teren jest ciekawy, to pewnie znajdą się chętni, żeby obejrzeć.
Piszesz, że jest dolina z rzeczką, i jakieś wzgórze z drogą. Wszystko fajnie, ale jeśli jest tego 100 na 100 metrów to nie ma sensu.
Druga miejscówka: lasek (co znaczy lasek?) kawałek łąki, i pofałdowany teren. Ale jeśli lasu jest mało, to można jedynie sobie przeprowadzić walki jak w 18 wieku.

Jako jeszcze-nie-początkujący ersoftowec, możesz mieć niewyrobione oko pod kątem przydatności terenu, więc osobiście wolę obejrzeć najpierw zdjęcia, i rozległość terenu w google earth niż bujać się godzinę w jedną stronę.

kalczuch
06-06-2009, 21:00
Sory że odrazu fotek terenu nie dodałem ale musiałem je najpierw zrobić :twisted:
Myśle że to nie jest 100 na 100 metrów, sądze że około 300 na 400 :roll:
Nie wiem czy to dużo :|

Takich krzewów jest dosyć dużo
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e75eaf658d5cb88e.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5f71919cea35986d.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f87b4a8f66f0b0a1.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fa98e583d9a2e4d7.html

Powiedzcie co o tym sądzicie, czy to będzie druga Rzeźnia? :twisted:

DoktorBartas_PL
06-06-2009, 21:05
Żadna tam druga rzeźna. Ale za to fajny taktyczny słup wysokiego napięcia.

kalczuch
06-06-2009, 21:09
To dobrze że ten słup tam jest czy nie?

Drake
07-06-2009, 00:24
No cóż.
Jest to...eee...no miejsce jaki trylion w województwie?

kalczuch
07-06-2009, 10:45
Eee, sory ale co to trylion?

Drake
07-06-2009, 10:56
Trylion - liczba o wartości: 1 000 000 000 000 000 000

-.-'

Nie lepiej Ci zepnąć tyłek i wpaść na jakąś strzelankę do Bydzi? ;)

kalczuch
07-06-2009, 10:59
---------- 10:58 07.06.2009 ----------

Zrobiłem zdjęcia z dołu tam gdzie nie widać wzgóża, na tym pagórku są drzewa iglaste i liściaste, ewentualnie mógłbym powiększyć teren o kawałek tego dużego lasu co widać na jednym ze zdjęć.

---------- 10:59 ----------

Bydzi?? A gdzie to jest, mógłbyś mi napisać gdzie to dokładnie jest?

Martinez
07-06-2009, 11:37
:shock:

kalczuch
07-06-2009, 11:41
Co to jest, lub kto to jest ten Bydzi?

Martinez
07-06-2009, 11:47
Bydgoszcz

Dale
07-06-2009, 12:06
Jak to powiększysz teren?

O kawałek dużego lasu?

A mam propozycję. Może od razu teren przeniesiesz DO lasu? Skoro jest duży to nie będzie problemu. Na otwartym terenie za bardzo nie podziałasz. Piszesz, że nie byłeś nigdy na strzelance, a porównujesz kawałek łąki z krzakami do rzeźni (która notabene znajduje się w Bydzi tj. Bydgoszczy), i ma się nijak do łąki z krzakami.

Zamiast zajmować się łąką, bo ona może służyć jako dodatek gdzieś tam kiedyś przy jakiejś grze, pomyśl czy w lesie uświadczysz dołki, górki, doliny, parowy, i inne ukształtowania terenu, czy jest to płaskie gdzie tak samo będzie ciekawie, jak na twojej łące. Generalnie szukaj pofałdowanego terenu w sposób różny, opuszczonych zabudowań (gdy oba występują jednocześnie to fajnie), starych fortów czy czegokolwiek. Na takim terenie jaki zaprezentowałeś, to jest jakiś sens, jeśli się ma mocno podkręcone repliki.

kalczuch
07-06-2009, 12:31
Dzięki Dale że powiedziałeś mi na co mam zwracać uwagę. Poszukam jak mówiłeś jakiegoś pofałdowanego terenu i opuszczonych budynków.

Dale
07-06-2009, 12:41
Tylko opuszczone budynki to z dala od cywilizacji. Takie w centrum miasta się nie liczą. Łatwiej znajdziesz ciekawy teren, a jak będą w okolicy budynki to plus. A teren to fajnie jakby miał spory rozmiar, bo można nie siedzieć w jednym miejscu, tylko w różnych częściach lasu na ten przykład.

DoktorBartas_PL
07-06-2009, 12:42
No i żeby teren był daleko od miejsc zamieszkania, i jeśli ma właściciela (a najczęściej ma) żeby była opcja dogadania się z nim o użytkowanie "nieużytków".

kalczuch
07-06-2009, 20:13
---------- 12:53 07.06.2009 ----------

hmm. Mam coś na myśli jak będę u swojej babci to zrobie kilka fotek.

---------- 20:13 ----------

A jeśli jest duży las, ciekawe miejsce teren pofaudowany, to do kogo musiałbym pójść żęby spytać się o zgodę na użytkowanie tego nie użytku?

MAJOR762
07-06-2009, 21:42
Do właściciela może?? :roll:

Retal
07-06-2009, 22:02
1. Fajne foty - takiego nachylenia terenu to tylko pozazdrościć...
2. Jak będziesz chciał zadać następne pytanie dotyczące swojej oszałamiającej kariery gracza airsoftowego to zadaj je w dziale dla początkujących - po to został stworzony. Możesz tam pytać o wszystko, co dotyczy asg.
3. Zanim zadasz pytanie warto jest skorzystać z opcji "szukaj" dostępnej w prawym górnym rogu ekranu oraz tutaj: http://www.kpasg.net/search.php

4. Zapraszamy najpierw do Torunia (masz bliżej) razem z rodzicem na strzelanie weekendowe, tak aby i rodzic przekonał się że to hobby może być bezpieczne i przynosić wiele frajdy, jak i Ty żebyś zobaczył jak można sobie zorganizować prostą ale ciekawą zabawę z repliką.