PDA

Zobacz pełną wersję : Hop-up w CM.028

Sardyna
12-05-2009, 12:39
Piszę w tym dziale, bo to jest pytanie na poziomie początkującego ;)

Otóż, mam CM.028 od ponad roku, ale do dzisiaj nie rozgryzłem, jak się tu ustawia HU (inna sprawa, że tylko raz na to zerknąłem i od razu dałem sobie spokój ;) ). W instrukcji nie przeczytam, bo niestety chińskiego nie znam, a tak sam z siebie to się na tym nie znam. I tu moje pytanie - jak ustawić HU pod kulki 0,25? Bo z tego, co widziałem, to nad tym HU jest tylko jakaś podziałka, ale tam żadnych cyfr nie ma, także nie wiem, jak to zrobić :?

Lisu
12-05-2009, 12:48
Najlepszym rozwiązaniem jest ustawić na zero, przestrzelać, a potem stopniowo zwiększając ustawienie HU przestrzeliwywać replikę i obserwować jak lecą kulki. I tym sposobem ustawić tak by kulki leciały prosto i jak najdalej ;)
Czyli - metodą prób i błędów :)

LeonOlo
12-05-2009, 12:53
Tylko jak jest "na zero " ? Kolega ma replikę AK 47 więc chyba będzie jak w moim SVD - na zero będzie odsunięty wodzik hop-up w kierunku lufy, a potem już tak jak podał Lisu...

MAJOR762
12-05-2009, 13:16
Na naklejce nad komorą powinna być strzałka z napisem hop. I w stronę w którą wskazuje strzałka hopka się podkręca. I tak jak napisał Leon, na "0" jest maksymalnie w stronę lufy, podkręca się go przesuwając suwak w stronę kolby.
PS: Sardyna, jak ty mogłeś strzelać bez ustawionego hopka?? :shock:

Sardyna
12-05-2009, 13:21
MAJOR762, nie ustawiałem HU, ale kulki 0,25 leciały na ponad 40 metrów, to nigdy się nie zastanawiałem nad tym :P Ostatnio dopiero pomyślałem, że warto by coś zmienić, bo może będą leciały bardziej prosto (zazwyczaj kulki przed końcem skręcały we wszystkie możliwe strony). Ponadto, mam guna od roku, ale zaczęsto z niego nie korzystam ;)

Dziękuję wszystkim za pomoc :)