PDA

Zobacz pełną wersję : Parę pytań

Mentos
27-04-2009, 11:56
1. Planuję kupić giwerę ze sklepu taiwangun.com - polecacie w ogóle ten sklep ? jak wygląda serwis ? co robicie jak coś wam nawali w broni ? gdzie wysyłacie ? proszę o pare informacji dotyczących serwisu... chodzi mi przede wszystkim o łatwy dostęp do niego.

2. Jakie rękawiczki kupić ? Z długimi palcami/krótkimi ?

3. G36 K (JG) - jakie są wasze opinie na temat tej giwerki ? bo właśnie taką zamierzam sobie sprawić...

4. Chciałbym sie wybrać na wojnę w Grudziądzu bądź okolicach... zobaczyć jak to wygląda, pogadać, popytać itd. Nie mam sprzętu ani nic... Dlatego pytam czy jest taka możliwość abym przyjechał na jakąś strzelankę w Grudziądzu ?

Nooo i to narazie na tyle :P
Pozdro

Kaldos
27-04-2009, 12:56
1.Taiwangun wymiata. Świetny sklep, doskonały serwis. Jak nawala giwera to wysyłasz na gwarę i w niekrótki czasie masz ją sprawną z powrotem. Ja nie narzekam, a kupuję zawsze u nich.
2.Rękawiczki? A czy to wogóle potrzebne? W lato strzelam się bez, w zimę mam najzwyklejsze zimowe.
3.Sprzedałem tą gietkę 5 dni temu. Świetna replika, dobre osiągi, wytrzymała...
Jestem z Grudziądza, strzelanka to nie będzie problem. Dogadamy się na gg :)

Retal
28-04-2009, 09:10
1. Mentos - my nie mamy "giwer" ani broni, tylko repliki
2. Na wojnę możesz w chwili obecnej pojechać do Somalii lub Afganistanu, w Polsce rozgrywki airsoftowe to manewry, lub po prostu zwykłe strzelanki, nigdy "wojna"
3. Taiwangun jest ok, G36 K - na pewno będziesz zadowolony
4. Rękawiczki - ja cały rok używam skórzanych wzmacnianych z długimi palcami i jest ok. Jak kupisz z obciętymi palcami to w lato będzie nie wiele lepiej z wentylacją a w zimie będziesz marzł.

Mentos
29-04-2009, 10:24
no giwera broń replika... jedno i to samo :P już nie bądźmy tacy szczegółowi...
apropo rękawiczek... jedni są za drudzy uważają że są niepotrzebne... także to tylko kwestia upodobania mi się wydaje :) no ale wiadomo że w zime coś trzeba mieć na tych dłoniach...

Pain_xp
29-04-2009, 12:43
ale w lato jak wpadniesz w jakieś !@#$ to czasem też warto w rękawiczkach biegać.

Lisu
29-04-2009, 12:58
No to ja sobie rękawiczki upodobałem ;)

Nie giwera, nie broń - replika. Postaraj się używać tego określenia.
Co do rękawiczek - jak chcesz to możesz nosić na dłoniach nawet kapcie króliczki. To jest tylko i wyłącznie Twoja sprawa co będziesz nosił dla komfortu czy ciepła.
Ja noszę rękawiczki "rowerowe" pełne po to by w razie trafienia w dłoń jednak coś stało na drodze kulka-skóra na palcach.
Kwestia wyboru rękawiczek była już na kpasgu zresztą poruszana więc w tej sprawie przeszukaj poprzednie dyskusje.

LeonOlo
29-04-2009, 13:23
no giwera broń replika... jedno i to samo

...jak by było to samo, to by nie potrzebne były zezwolenia, a trup padałby gęsto na każdej strzelance... Jest "Ustawa o broni" i jak kolega chce się bawić to lepiej niech poczyta, bo jak narobi kłopotów sobie i innym, to będziemy niezadowoleni... BARDZO !
Na tym forum nie bawimy się bronią, giwerami, klamkami, gnatami ... tylko replikami.
Kolega zrozumiał ???

Martinez
29-04-2009, 13:31
EDIT
Tutaj masz całkiem fajnie przeprowadzony test rękawiczek.
http://www.wmasg.pl/artykuly/ekwipunek/10/rekawiczki_mechanix_wear/186
Domyślam się że półka cenowa nie ta, (sugerowałem się tym że dopiero zaczynasz się strzelać i kasą nie grzeszysz) niemniej jednak znajdziesz tam np. spis zadań które mają spełniać rękawiczki. Jeśli stwierdzisz że potrzebujesz zabezpieczyć dłonie to zakup dobrych, wytrzymałych, a co za tym idzie również droższych rękawiczek będzie napewno dobrą inwestycją.

Jeśli chcesz zamaskować dłonie i mieć pewniejszy chwyt, dodać kilka punktów do lansu to mogę polecić takie rękawiczki http://www.allegro.pl/item622384410_rekawice_rekawiczki_bojowe_wojskowe_ r_9_bw.html
Jeśli zależy ci na ochronie dłoni przed kulkami, obtarciami, ostrymi przedmiotami to polecałbym jednak coś wytrzymalszego, dającego większą ochronę. Niestety wraz z wytrzymałością idzie w górę również cena. Jeśli masz kasę to Mechanix, Oakley lub inne rękawiczki firm specjalizujących się w produkowaniu tego typu sprzętu.

Sirius An Hezron
29-04-2009, 16:52
Tak rękawiczki bw są super. Cena świetna no i da się je latem nosić.

RACHE
29-04-2009, 16:59
Rękawice BW (http://www.allegro.pl/item622384410_rekawice_rekawiczki_bojowe_wojskowe_ r_9_bw.html)

a mnie takie wystarczaja ;P

MAJOR762
29-04-2009, 17:32
A jak myślisz o czym pisali Martinez i Sirius?? ;) Ale również potwierdzam, BW są fajne tylko czasem trafiają się słabsze/bardziej zniszczone.

MARINE
29-04-2009, 18:13
I ja potwierdzę że rękawiczki BW się "nadają" :D. Posiadam je od prawie 2 lat, i działają nadal :). Dla mnie rękawiczki są bardzo ważne, chronią przed otarciami, skaleczeniami, i innym dziadostwem.

G36K- bardzo dobra replika, po przemieleniu kupy kulek, nie miała żadnej awarii.

Mikadorus
29-04-2009, 18:18
Rękawice BW są świetne. Mam je 1-1,5 roku. 0 zniszczeń choć powinny dawno być podarte.

G36c-g3-AK to dobre repliki w swojej cenie.

Mentos
29-04-2009, 18:18
Kolega zrozumiał ???

yes sir ! ;) przepraszam za to niedociągnięcie...

zobaczę... postrzelam trochę bez rękawiczek potem od kogoś pożyczę postrzelam z i wtedy pomyślę czy dokonać takiego zakupu czy nie...

Tutaj masz całkiem fajnie przeprowadzony test rękawiczek.
http://www.wmasg.pl/artykuly/ekwipunek/10/rekawiczki_mechanix_wear/186
bardzo dobra lektura dotycząca rękawiczek dzięki :) rękawiczki również mi się podobają... ale oczywiście za odpowiednią cenę hehe :P
odnośnie BW... bardzo praktyczne :) na początek napewno mi wystarczą...

dzięki wszystkim za te cenne informacje :) i za korektę... :D
gdybym miał jeszcze jakieś pytania to poprostu zadam je tutaj :)

pozdrawiam

hawk
29-04-2009, 18:48
zobaczę... postrzelam trochę bez rękawiczek potem od kogoś pożyczę postrzelam z i wtedy pomyślę czy dokonać takiego zakupu czy nie...
tu nie ma co sprawdzać, jak możesz to bierz- ręce będziesz miał już zabezpieczone bo łatwo można się skaleczyć :roll:

Mentos
02-05-2009, 18:01
ok więc rękawiczki sobie też kupię...
apropo jeszcze tego sklepu taiwangun.com - każdą replikę naprawią ? niech się może wypowiedzą Ci którzy wysyłali tam swoje repliki... chciałbym wiedzieć czy serwis w Krakowie jest godny polecenia :)

wesix
02-05-2009, 21:37
Oprócz serwisu ASG Shopu to najbardziej zajebisty serwis w kraju. Ślij! Zrobią!

Sokoov
02-05-2009, 21:53
Zrobią, zrobią... tak jak mi zrobili. Wysłałem do nich moją L85. a jak wróciła z serwisu.... nadal nie działała. Musiałem wysyłać drugi raz, dopiero wtedy naprawili. Co prawda dostałem jako rekompensatę ponad 2k kulek, ale tak chyba nie powinno być...

Lodyga
02-05-2009, 21:54
A ja mam mieszane uczucia. Wysłałem im M15 CA do serwisu, wymienili mi zębatkę na A&K, którą teraz ja wymieniłem, bo była cała zjechana, do tego fatalnie wypodkładkowana. Poza tym goście nie zauważyli, że tappetplate jest nadwyrężony/ułamany i odesłali mi replikę na 10 strzałów dosłownie. Szczęśliwie zrobiłem zadymę i odesłałem na ich koszt. Aha, wymienili mi za darmo borka systemy, ale nawet go dobrze nie nasmarowali, szczelność była żałosna.

Mentos
05-05-2009, 21:49
to ja już sam nie wiem skąd kupić replikę bez kitu... o.O

Pitas
05-05-2009, 22:11
Ty, no, ziombel bez kitu ni, to ja bym, normalnie uściśnił najpierw ny, ile masz do wydania, jak w przedziale 300-800 zł to w takim szopie ny, który sie zwie www.taiwangun.com, a jak więcej ny, to już www.specshop.pl. Pozdro pinset!
:mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
(sory Panowie Modzi, nie mogłem się powstrzymac.)

Lisu
06-05-2009, 07:49
Ja akurat na taiwangun nie narzekam, ale jak chciałem coś mieć zrobione na 100% dobrze (nie koniecznie na gwarancji) to słałem do zbrojowni. Tam siedzi ogarnięty Olo i robi repliki dobrze. Natomiast - do momentu skończenia gwarancji lepiej słać tam gdzie się kupiło i nie płacić za części prawda ?