Zobacz pełną wersję : Parę pytań
1. Planuję kupić giwerę ze sklepu taiwangun.com - polecacie w ogóle ten sklep ? jak wygląda serwis ? co robicie jak coś wam nawali w broni ? gdzie wysyłacie ? proszę o pare informacji dotyczących serwisu... chodzi mi przede wszystkim o łatwy dostęp do niego.
2. Jakie rękawiczki kupić ? Z długimi palcami/krótkimi ?
3. G36 K (JG) - jakie są wasze opinie na temat tej giwerki ? bo właśnie taką zamierzam sobie sprawić...
4. Chciałbym sie wybrać na wojnę w Grudziądzu bądź okolicach... zobaczyć jak to wygląda, pogadać, popytać itd. Nie mam sprzętu ani nic... Dlatego pytam czy jest taka możliwość abym przyjechał na jakąś strzelankę w Grudziądzu ?
Nooo i to narazie na tyle :P
Pozdro
1.Taiwangun wymiata. Świetny sklep, doskonały serwis. Jak nawala giwera to wysyłasz na gwarę i w niekrótki czasie masz ją sprawną z powrotem. Ja nie narzekam, a kupuję zawsze u nich.
2.Rękawiczki? A czy to wogóle potrzebne? W lato strzelam się bez, w zimę mam najzwyklejsze zimowe.
3.Sprzedałem tą gietkę 5 dni temu. Świetna replika, dobre osiągi, wytrzymała...
Jestem z Grudziądza, strzelanka to nie będzie problem. Dogadamy się na gg :)
1. Mentos - my nie mamy "giwer" ani broni, tylko repliki
2. Na wojnę możesz w chwili obecnej pojechać do Somalii lub Afganistanu, w Polsce rozgrywki airsoftowe to manewry, lub po prostu zwykłe strzelanki, nigdy "wojna"
3. Taiwangun jest ok, G36 K - na pewno będziesz zadowolony
4. Rękawiczki - ja cały rok używam skórzanych wzmacnianych z długimi palcami i jest ok. Jak kupisz z obciętymi palcami to w lato będzie nie wiele lepiej z wentylacją a w zimie będziesz marzł.
no giwera broń replika... jedno i to samo :P już nie bądźmy tacy szczegółowi...
apropo rękawiczek... jedni są za drudzy uważają że są niepotrzebne... także to tylko kwestia upodobania mi się wydaje :) no ale wiadomo że w zime coś trzeba mieć na tych dłoniach...
ale w lato jak wpadniesz w jakieś !@#$ to czasem też warto w rękawiczkach biegać.
No to ja sobie rękawiczki upodobałem ;)
Nie giwera, nie broń - replika. Postaraj się używać tego określenia.
Co do rękawiczek - jak chcesz to możesz nosić na dłoniach nawet kapcie króliczki. To jest tylko i wyłącznie Twoja sprawa co będziesz nosił dla komfortu czy ciepła.
Ja noszę rękawiczki "rowerowe" pełne po to by w razie trafienia w dłoń jednak coś stało na drodze kulka-skóra na palcach.
Kwestia wyboru rękawiczek była już na kpasgu zresztą poruszana więc w tej sprawie przeszukaj poprzednie dyskusje.
no giwera broń replika... jedno i to samo
...jak by było to samo, to by nie potrzebne były zezwolenia, a trup padałby gęsto na każdej strzelance... Jest "Ustawa o broni" i jak kolega chce się bawić to lepiej niech poczyta, bo jak narobi kłopotów sobie i innym, to będziemy niezadowoleni... BARDZO !
Na tym forum nie bawimy się bronią, giwerami, klamkami, gnatami ... tylko replikami.
Kolega zrozumiał ???
Martinez
29-04-2009, 13:31
EDIT
Tutaj masz całkiem fajnie przeprowadzony test rękawiczek.
http://www.wmasg.pl/artykuly/ekwipunek/10/rekawiczki_mechanix_wear/186
Domyślam się że półka cenowa nie ta, (sugerowałem się tym że dopiero zaczynasz się strzelać i kasą nie grzeszysz) niemniej jednak znajdziesz tam np. spis zadań które mają spełniać rękawiczki. Jeśli stwierdzisz że potrzebujesz zabezpieczyć dłonie to zakup dobrych, wytrzymałych, a co za tym idzie również droższych rękawiczek będzie napewno dobrą inwestycją.
Jeśli chcesz zamaskować dłonie i mieć pewniejszy chwyt, dodać kilka punktów do lansu to mogę polecić takie rękawiczki http://www.allegro.pl/item622384410_rekawice_rekawiczki_bojowe_wojskowe_ r_9_bw.html
Jeśli zależy ci na ochronie dłoni przed kulkami, obtarciami, ostrymi przedmiotami to polecałbym jednak coś wytrzymalszego, dającego większą ochronę. Niestety wraz z wytrzymałością idzie w górę również cena. Jeśli masz kasę to Mechanix, Oakley lub inne rękawiczki firm specjalizujących się w produkowaniu tego typu sprzętu.
Sirius An Hezron
29-04-2009, 16:52
Tak rękawiczki bw są super. Cena świetna no i da się je latem nosić.
Rękawice BW (http://www.allegro.pl/item622384410_rekawice_rekawiczki_bojowe_wojskowe_ r_9_bw.html)
a mnie takie wystarczaja ;P
MAJOR762
29-04-2009, 17:32
A jak myślisz o czym pisali Martinez i Sirius?? ;) Ale również potwierdzam, BW są fajne tylko czasem trafiają się słabsze/bardziej zniszczone.
I ja potwierdzę że rękawiczki BW się "nadają" :D. Posiadam je od prawie 2 lat, i działają nadal :). Dla mnie rękawiczki są bardzo ważne, chronią przed otarciami, skaleczeniami, i innym dziadostwem.
G36K- bardzo dobra replika, po przemieleniu kupy kulek, nie miała żadnej awarii.
Mikadorus
29-04-2009, 18:18
Rękawice BW są świetne. Mam je 1-1,5 roku. 0 zniszczeń choć powinny dawno być podarte.
G36c-g3-AK to dobre repliki w swojej cenie.
Kolega zrozumiał ???
yes sir ! ;) przepraszam za to niedociągnięcie...
zobaczę... postrzelam trochę bez rękawiczek potem od kogoś pożyczę postrzelam z i wtedy pomyślę czy dokonać takiego zakupu czy nie...
Tutaj masz całkiem fajnie przeprowadzony test rękawiczek.
http://www.wmasg.pl/artykuly/ekwipunek/10/rekawiczki_mechanix_wear/186
bardzo dobra lektura dotycząca rękawiczek dzięki :) rękawiczki również mi się podobają... ale oczywiście za odpowiednią cenę hehe :P
odnośnie BW... bardzo praktyczne :) na początek napewno mi wystarczą...
dzięki wszystkim za te cenne informacje :) i za korektę... :D
gdybym miał jeszcze jakieś pytania to poprostu zadam je tutaj :)
pozdrawiam
zobaczę... postrzelam trochę bez rękawiczek potem od kogoś pożyczę postrzelam z i wtedy pomyślę czy dokonać takiego zakupu czy nie...
tu nie ma co sprawdzać, jak możesz to bierz- ręce będziesz miał już zabezpieczone bo łatwo można się skaleczyć :roll:
ok więc rękawiczki sobie też kupię...
apropo jeszcze tego sklepu taiwangun.com - każdą replikę naprawią ? niech się może wypowiedzą Ci którzy wysyłali tam swoje repliki... chciałbym wiedzieć czy serwis w Krakowie jest godny polecenia :)
Oprócz serwisu ASG Shopu to najbardziej zajebisty serwis w kraju. Ślij! Zrobią!
Zrobią, zrobią... tak jak mi zrobili. Wysłałem do nich moją L85. a jak wróciła z serwisu.... nadal nie działała. Musiałem wysyłać drugi raz, dopiero wtedy naprawili. Co prawda dostałem jako rekompensatę ponad 2k kulek, ale tak chyba nie powinno być...
A ja mam mieszane uczucia. Wysłałem im M15 CA do serwisu, wymienili mi zębatkę na A&K, którą teraz ja wymieniłem, bo była cała zjechana, do tego fatalnie wypodkładkowana. Poza tym goście nie zauważyli, że tappetplate jest nadwyrężony/ułamany i odesłali mi replikę na 10 strzałów dosłownie. Szczęśliwie zrobiłem zadymę i odesłałem na ich koszt. Aha, wymienili mi za darmo borka systemy, ale nawet go dobrze nie nasmarowali, szczelność była żałosna.
to ja już sam nie wiem skąd kupić replikę bez kitu... o.O
Ty, no, ziombel bez kitu ni, to ja bym, normalnie uściśnił najpierw ny, ile masz do wydania, jak w przedziale 300-800 zł to w takim szopie ny, który sie zwie www.taiwangun.com, a jak więcej ny, to już www.specshop.pl. Pozdro pinset!
:mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
(sory Panowie Modzi, nie mogłem się powstrzymac.)
Ja akurat na taiwangun nie narzekam, ale jak chciałem coś mieć zrobione na 100% dobrze (nie koniecznie na gwarancji) to słałem do zbrojowni. Tam siedzi ogarnięty Olo i robi repliki dobrze. Natomiast - do momentu skończenia gwarancji lepiej słać tam gdzie się kupiło i nie płacić za części prawda ?
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.