Zobacz pełną wersję : mundur
Witam mam pytanie jaki według was jest najpraktyczniejszy mundur w kamuflażu woodland czy DPM?
Praktyczny masz na myśli krój czy kamuflaż? W obu wypadkach DPM z dwóch podanych. Przemyśl też flektarna, tak wygodny że zacząłem go nosić na codzień. Świetny jest też krój marpatowy, ale drogi jak cholera.
Przepraszam za nieścisłości chodziło mi o kamuflaż czyli, który z nich lepiej maskuje a flektarn posiadam tylko chciałem przerzucić się na siły brytyjskie lub US army.
Sirius An Hezron
22-04-2009, 18:36
Brytyjski dpm zdecydowanie lepiej wypadnie w naszych lasach. No i krój się będzie zmieniał, za jakiś czas (pewnie długi) zwykłą koszulę ma zmienić UBACS ;)
Potwierdzam słowa Siriusa, DPM lepiej maskuje w naszych lasach niż woodland. Sam na początku biegałem w woodlandzie, więc to moje prywatne odczucie :wink:
A ty Sirius tylko ten UBACS i UBACS, opanuj się :P
Dziękuję za podpowiedzi.
Pozdrawiam
Ktoś zrobił podczas jakiejś strzelanki/scenariusza na ruskim
na fotce Macias i Wolfik...
DPM RULEZ
http://underworld.werewolves.pl/dpmrulez.bmp
8)
dzięki za foto a dodam jeszcze że byłem dzisiaj w saperze w Bydgoszczy i sprzedawca pokazywał mi DPM-a i był jakby bardziej jaskrawy, i każda para spodni i bluza była taka bardziej jaskrawa niż na zdjęciu. Może mi ktoś powiedzieć dlaczego??
MAJOR762
22-04-2009, 19:43
Może sprzedawca pokazywał ci DPMa ale Holenderskiego??
Może, ale naszywki były brytyjskie na bluzach;
Jaskrawe...tzn, że musiały być w bdb/db stanie. Jak najbardziej ten zestaw kolorów i plam bardzo dobrze spisuje się w naszym terenie.
Poprzeglądaj sobie forumową galerię, jest całkiem sporo fotek ludzi w DPM, na różnym tle.
W mojej opinii, to jedno z praktyczniejszych camo.
Panowie, piszecie błędnie FLECKTARN. To może off-topowe, ale wg mnie na nauke zawsze czas.
Rozbijając słowo Flectarn na dwa człony na "fleck" i "tarn", możemy wszystko wytłumaczyć. "Fleck" to plama, kleks. A "Tarn" to od czasownika "tarnen" czyli maskować.
DPM RULEZ
Diakon kupuj DPMa! Będziesz na pewno bardziej zadowolony wiem bo mam oby dwa! Woodland jest ka-ka i nadaje się do szorowania latryn mówię Ci!
8)
DPM RULEZ!
Martinez
22-04-2009, 20:55
Zdecydowanie lepszym wyborem będzie DPM. Szczerze wszystkim polecam. Podobnie jak Wolfik, ja również mam obydwa mundury i wolę DPMa. Im mniej woodlandów tym lepiej! :wink:
a ja mam woodlanda i go nie zmienię =)
O gustach się nie dyskutuje ja tylko pytałem o kamuflaż i bardzo dziękuję za pomoc.
Panowie, piszecie błędnie FLECKTARN. To może off-topowe, ale wg mnie na nauke zawsze czas.
Rozbijając słowo Flectarn na dwa człony na "fleck" i "tarn", możemy wszystko wytłumaczyć. "Fleck" to plama, kleks. A "Tarn" to od czasownika "tarnen" czyli maskować.
Właśnie mnie uświadomiłeś że 'tarn' nie znaczy wzór, dzięki :)
Diakon, bierz DPM. Maskuje niewypowiedzianie lepiej od woodlanda w naszych terenach.
Może sprzedawca pokazywał ci DPMa ale Holenderskiego??
Pokazywałem brytyjskie. Akurat trafiły się stany jak nówki. Ale jak ktoś chce troszkę sprane, nie ma problemu. Mam też woodlanda i flektarn :D
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.