PDA

Zobacz pełną wersję : Snajper

KubuśPogromca
14-04-2009, 14:18
Witam Chciał bym się zapytać jaki karabin wyborowy sprężynowy dla początkującego proponujecie??

Mikadorus
14-04-2009, 14:45
Warrior na dobrej konfiguracji. To koszt ok. 1200-1400zł. Ja zastanawiam się nad sprzedażą takiego.. Ale to tylko takie plany jak dostane fajną ofertę to to zrobię. Jak chcesz konkrety to wal na gg- PW. to coś się doradzi.

Retal
14-04-2009, 14:46
On chce wydać 200 zł a nie 1200...

Mikadorus
14-04-2009, 14:49
Właśnie przed chwilą zobaczyłem. Cóż... do 200zł snajperki nie zrobisz. ;-) Do tej kwoty to ew. słaby AEG.

Retal
14-04-2009, 14:58
Mając 200 zł, lepiej odłóż je do szuflady i pozbieraj co najmniej 600 PLN, wtedy będziesz miał jakikolwiek wybór (m14 kart, m14 cyma) jakieś dodatkowe magazynki (broń Boże King Arms), mundur, oporządzenie z ładownicami... to nie jest tanie hobby.

Yahoo
14-04-2009, 23:26
Jak koledzy wspomnieli za 200zł nie kupisz snajperki, repliki z allegro, snajperki za 200zł i zasięgu 50-60m to mit.

Wydać 1200zł na Warriora to moim zdaniem głupota (moje skromne zdanie) za 700-800 zł masz zrobionego m24 od CA (ok 600fps - przerobiony temat 2x). Ale wszystko jet po za Twoim budżetem.

Poszukaj może Rugera od KJW.

wilku
15-04-2009, 12:46
Skąd wzięliście to 200,-? Może ogłoszenie w komisie nie ma nic wspólnego z tym tematem?

A bardziej na temat to wszystko zależy od preferencji. Pewnie różnicy w Gazie i Sprężynie nie widzisz co?

BTW, słowa: początkujący i snajper się wzajemnie wykluczają. Kubica najpierw jeździł w F1 czy na gokartach?

Pain_xp
15-04-2009, 13:12
wraca dyskusja o sniperach.. jasne.. jak sie komuś wydaje że ASG będzie pykał HeadShoty jak w CSie to za 200 zł niech kupi sobie oryginał CSa;)

KubuśPogromca
15-04-2009, 13:20
ja nie napisałem tutaj ceny wiec czego wy ode mnie chcecie zapytałem się grzecznie co proponujecie mi na początek.

/R

Pain_xp
15-04-2009, 13:20
karabin szturmowy

KubuśPogromca
15-04-2009, 13:33
jak pisze w nazwie tematu poszukuje jakieś snajperki na początek

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=24_36&products_id=617
co myślicie o tym

/Retal: używaj interpunkcji, zdania zaczynaj z dużej litery!!

TheFerryman
15-04-2009, 13:38
A ty chcesz mieć "snajperkę" z wyglądu, czy jakieś inne cechy też powinna posiadać?

Pain_xp
15-04-2009, 13:51
jak pisze w nazwie tematu poszukuje jakieś snajperki na początek

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=24_36&products_id=617
co myślicie o tym

za te pieniądze taki sprzęt - rozczarujesz się, bo do tego trzeba lunetę kupić (choć nie trzeba jak lubisz "po lufie strzelać), magazynki nie sa łatwo dostępne, tuning tego jest DROGI i wg mnie nierozsądny. Miałem 2 tego typu repliki, byłem z nich zadowolony póki strzelałem się w grupkach do 10 osób, a przeciwnik biegał z tym:
http://allegro.pl/item603612312_shotgun_silver_moc_1_2j_super_silny_ do_50m.html

szybko się kończą wbrew pozorom, a części do tego są albo drogie albo ich nie ma .

kup sobie karabin szturmowy, albo pozbieraj na coś z wyższej półki bo za 250 zł to więcej sie na respa nachodzisz niż se poszczelasz...

no dobra, http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=257 to się nadaje dla początkującego, wg mnie, sa dostępne częsci do tego samo w sobie dobrze wykonane i mozna z tego zrobić potwora nieznając sie zabardzo (zestawy teflonowe i zero trigger )

Yahoo
15-04-2009, 14:55
Replika którą podałeś w linku (M700) ma kilka wad:
1. Rączka przeładowania się odkręca
2. Lufa nie ma żadnych stabilizatorów
3. Tłok się rozkręca i rozlatuje
4. komora HU nie działa (pomijając fakt, że jest tandetna)
Jest jeszcze kilka innych wad, wszystko sprawdzone (swego czasu mieliśmy 10 egzemplarzy na wynajem).

Pisząc o 200zł ustosunkowałem się do postu napisanego przez Retala.
Podając replikę Rugera podałem inne rozwiązanie który może być tańszym w zakupie niż sprężyna - snajperka.

Jeżeli pieniądze nie są ograniczeniem, to na nową snajperkę (TM, CA) wydasz około 2000zł przy kompletnym tunningu.
Jeżeli karabinek nie musi być nowy koszt waha się od 600 do 1500zł -> allegro, komis WMASG.

Dla początkującego faktycznie poleca się karabinek szturmowy o napędzie elektrycznym (AEG).
Ze wspomnianego remingtona uzyskasz mierzone max 50m zasięgu skutecznego, czyli wynik jaki zrobi każdy dobry AEG tyle, że serią.

KubuśPogromca
21-04-2009, 10:46
http://www.taiwangun.com/shop,show,749 Mam ostatnie pytanie czy można ją tuningować??

LeonOlo
21-04-2009, 11:49
Teoretycznie wszystko można tuningować....

...ale do KARTA (New Star) o części będzie ekstremalnie trudno, a innych producentów mogą nie pasować. Na początek ta snajperka Ci wystarczy. Jeden sezon powinna dać radę, potem wybierzesz co ci odpowiada.

Pain_xp
21-04-2009, 14:59
1. bardzo słabo dostępne części do tego
2. za słabe na tjuning
3. za slabe bez tjuningu (nie chodzi o FPS tylko o materiał użyty)
3. 100zł za gumke hu?
4. w stocku może o 5 metrów dalej leci niż AK cymy? ale mogę sie mylić (może nawet bliżej)
5. w zasadzie po tjuningu musiał byś zostawić Łoże (choć abs nie zachwyca) obudowe i lufe zewnętrzną, terszta (jak juz znajdziesz) to są ciężkie pieniądze.
6. do VSR można dostać zestawy teflonowe i pusty bez proszenia się a napewno pochodzi dłużej niż 1/2 sezonu.
7. miałem 2 takie podobne w ciągu jednego roku i oba z tych samych powodów są teraz na śmietniku - wytarł sie cylinder(naprawione) i oderwała się dzwignia zamka....
8. warto wyrzucać na to kase i to jeszcze tjunować?

Retal
21-04-2009, 15:18
To co dałeś w linku względnie fajnie wygląda... można więc powiesić na ścianę. To wszystko - miałem też takie coś - leży rozłożone na części pierwsze po tym, jak dramatycznie zmniejszył się zasięg z tych całych 25 metrów do jakiś 3 - 400 fps nie oznacza wcale dużego zasięgu - tutaj tego naprawdę niema. Do tego bez muszki i szczerbinki i/lub bez lunety to nie wygląda fajnie.

Poza tym jeśli nie szukasz repliki za 200 PLN tylko chcesz wydać więcej kasy, to po co dajesz linki do replik za 208 zł i pytasz o takie? Jakieś rozdwojenie jaźni?

Jeszcze jedno - napisałeś już 5 postów, a jeszcze nie miałeś czasu uzupełnić profilu/avatara o zdjęcie z ujęciem Twojej twarzy, w związku z tym dostajesz ostrzeżenie i zakaz pisania do czasu uzupełnienia profilu/avatara o zdjęcie - jak uzupełnisz to napisz mi PW to zdejmę CI zakaz pisania.

maly878
21-04-2009, 17:42
Może jakąś para-snajperke ? coś na ten typ http://www.taiwangun.com/shop,show,1145 pakujesz prec lufę dobra gumę z dystanserem i powinno śmigać ew. później wsadzasz do gb jakieś lepsze kwiatki.

Drake
21-04-2009, 19:14
Pół roku temu śledziłem temat o tym tworze Karta. Replika z zewnątrz podobno jest genialnie wykonana, body ma porowatą fakturę i ogólnie jest "dopieszczona". Gorzej ze środkiem - o ile na początku Ci pochodzi, to wymiana precki nastręcza dość dużych problemów (ale jest możliwa), cylinder jest rozbieralny więc jeśli masz troszkę oleju w głowie to i to da się załatwić. Polecam WMASG, kilku kolesi stamtąd robiło ostry tuning i im się udało.