Zobacz pełną wersję : precka 535
Ma ktoś precke 535mm ?? Chciałbym pożyczyc na parę dni aby przetestowac.
Mikadorus
27-03-2009, 13:25
:D bez firmy trudno to stwierdzić. ;-) precka precce nie równa.
Nie ma co testować...
Musisz ją mieć.
Jak tanio: SYSTEMA
Jak lepsza: Promyk.
PS. IMO Nie sądzę, żebyś znalazł naiwnego co pożyczy preclufkę (rozkręcając swoją cenną replikę), żeby dać komuś do przetestowania :roll:
8)
Mikadorus
27-03-2009, 13:47
Dżop tu się nie zgodzę. Niektórym replikom precki nie potrzeba. np. steyr AUG z TM na stocku precka nic nie daje.. no może parę fps.
Chociaż akurat cymie to potrzeba jej;-)
Dżop tu się nie zgodzę. Niektórym replikom precki nie potrzeba. np. steyr AUG z TM na stocku precka nic nie daje.. no może parę fps.
A wg mnie daje i nie tylko parę fps.
Mikadorus
27-03-2009, 13:53
Jakoś ja różnicy nie widziałem. Przynajmniej na stocku.. i była to najkrócej używana precka.
Martinez
27-03-2009, 14:02
To dziwne bo ja jakoś po zainstalowaniu precki prometheusa w AUGu widziałem dużą różnicę. :roll:
Jakoś ja różnicy nie widziałem. Przynajmniej na stocku.. i była to najkrócej używana precka.
Raczej nie chodzi mi o to kto ma racje. Problemem jest fakt, że nasza ocena jest subiektywna.
Może AUG Mikadorusa już mial preckę, więc zamiana jednej na drugą 'szokującej" różnicy nie dała chociaż słyszałem, że precki różnych producentów potrafią dać dużą różnicę, osobiście nie mam takich doświadczeń, cały czas jadę na tej samej prec lufie :)
offff top........
Powtórzę pytanie. Czy ma ktoś pożyczyc precke 535 obojetnie jakiej firmy chodzi o to żeby była 6.04 lub 6.03 i miała długość 535mm potrzebuje przetestowac precę aby porównac ją z 510.
Mistrzu - dłuższa precka lepszej firmy = lepsza celność! zawsze!
ale za długa przy małej mocy może nic nie zdziałac.
Ja nie wiem, albo niedowidzę, ale w profilu masz AK47 od Cymy, więc o jakiej za małej mocy mówisz?
Na 100% będzie banglać lepiej z precką niż bez precki!
Martinez
27-03-2009, 19:21
Jak za długa to nic nie zdziała? :mrgreen:
Im dłuższa tym lepiej, a jeszcze lepiej jak długość idzie w parze z jakością i tutaj najlepiej do 'zwykłego' AEGa (żaden sr-25 640fps który robi za karabin wyborowy czy inne podobne, bo do takiego najlepiej wsadzić lufę PDI ale to jest zupełnie inna półka cenowa) wsadzić preckę Prometheusa lub Systemy (w tej kolejności).
Co do długości lufy to spotkałem się z opiniami że przy zainstalowanym cylindrze typu 0 i precce dłuższej niż 590mm właściciele zauważają spadek ilości FPSów.
Przy zmianie ze stockowej lufu CA 363mm na precke 650mm, widzialem spora róznice a zmieniłem tylko cylinder na 0.
Predkosc wylotowa to stockowe 320fps
A co z preckami firmy KM Head? Czytałem opinie że Promyka najlepiej wsadzać do replik snajperskich, natomiast KH do replik szturmowych, to prawda?
Promyk ma 6.03, KM Head 6.04. Widziałem i jednego, i drugiego pracę i są fenomenalne jednak to zdanie o szturmówkach pewnie bierze się z większej tolerancji KM na kulki (te 0,01mm) w czasie serii. Tak mi się wydaje.
A jaka jest różnica między pojedynczym strzałem a serią dla lufy? Obstawiam, że znaczna większość zacięć jest winą użytkownika, a nie lufy i kulek. Lufę się czyści zawsze przed strzelaniem.
Moriasz ile masz koni mechanicznych w replice, skoro mówisz o jej mocy? Niska prędkość wylotowa nie jest przeszkodą do zastosowania dłuższej lufy. Jeśli masz cylinder bez otworu to replika poradzi sobie z długością 535mm. Z drugiej strony nie wydaję mi się, abyś zauważył różnicę pomiędzy 510 a 535mm.
Moim zdaniem KM Head to bardzo dobre lufy, ale absolutnie nie są warte swojej ceny.
moc to 370-390 fps mam Ak47 cymki i kupiłem tłumik 200mm i mogę wstawic maksymalnie 650mm lufę więc co wy na to powiecie ? Pakowac jak najdłuższą czy optymalnie troszkę krótszą ?
Jaka? Nie wiem. Bazuję na tym co wyczytałem na wmasg. Nie jestem omnibusem jak Ty, niestety ;)
Jeśli dla Ciebie to w większości wina użytkownika, to dam Ci do lufy 6.03 Promyka kulki Capri albo Gunfire i porównasz je z Excellami lub G&G. Ok?
DoktorBartas_PL
28-03-2009, 00:36
Moriasz:
Kuba zwrócił uwagę na moc - miejmy podstawy wiedzy o tym, czym się bawimy; fps to nie jest jednostka mocy.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Moc
Po drugie, zmierz replikę na chronografie - możesz się zdziwić ile masz aktualnie fps, w n-miesięcy po zakupie.
A.D.I.D.A.S
28-03-2009, 00:51
O ile się nie mylę AUG ma lufę długości 590mm.
W GB siedzi stockowy cylinder typu 0 i wszystko śmiga tak jak powinno.
Bez zastanowienia wziąłbym lufę tej długości bo więcej to chyba przesada.
Na twoim miejscu zainteresowałbym się jeszcze powtarzalnością strzałów (BoreUp?) bo co z tego że dasz lufę nawet Siedemsetkę skoro pierwszy strzał to będzie te 390 a drugi 370 FPSów? I gdzie tu celność?
Wodę z mózgu koledze robicie i tyle Panowie!
Mistrzu masz cymke...co by nie mówić większość cym żywotnością w stocku bije na głowę, tuningowane mega super markowe giwery, olej całą resztę, wstaw nowa gumę i preckei będziesz miał dobrą zabawkę na jakiś czas. Bo później i tak Ci wszystko pierdalnie!
To nie inwestuj w cuda, bo to bez sensu.
Kupisz sobie za te kasę (jak jeszcze ciut dozbierasz) nowa cymke lub bojke i będziesz radośnie naparzał do innych dłuższy czas i bezstresowo! ;)
edit:
czy p,i,e,r,d,a,l,n,i,e to straszne przekleństwo?
niech ktoś wyłączy ten głupi skrypt co cenzuruje takie rzeczy!
Moriasz 510mm spokojnie Tobie wystarczy.
Drake zużyłem całą paczkę Pestek 0.25g szacunkowo 75% w Systemie resztę w lufie Prometheus - bez najmniejszego problemu. Natomiast legenda kulek Excell wynika z ich nieco mniejszej średnicy zazwyczaj około 5.91-5.92mm. Standard oscyluje gdzieś w okolicach 5.95-5.96mm. Więc dla mnie to nie są dobre kulki.
Wesix masz racje :) wielu co ma cymki mówi tylko właśnie o gumie HU i precce bo więcej się nie opłaca , i nawet nie potrzeba bo AK cm to dobre repliki. Po prostu chciałem wiedziec czy będzie kolosalna , jakaś ogromna różnica miedzy precką 510 a np 590.
MAJOR762
28-03-2009, 12:00
O ile się nie mylę AUG ma lufę długości 590mm.
509 a nie 590. Co do długości luf i cylindrów - według ASGShopu przy zwykłym nieprzedłużonym GB dla cylindra 0 maksymalna długość lufy to 590mm, później są spadki. A tu ostatnio przeczytałem że niejaki KicpA z WMASG na lufie 650mm (niestety nie wiem jakiej firmy), borku i SP130 Guardera ma 490FPS. Ja tam już teraz nie wiem jak to z tymi długościami luf jest, wiem natomiast na pewno że wstawię do siebie z czasem Prometheusa 650mm niezależnie od tego czy stracę FPS czy nie. A zwiększy to celność na pewno (a na tym najbardziej mi zależy).
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.