Zobacz pełną wersję : Sprężyna CM. 028a m120 ??
Witam.
Mam pytanie czy w stokowym Cm. 028a jak wymienię sprężynę z 110 na m120 to ma sens i czy stokowy silnik da rade. Czy muszę wymieniac inne części ?
Zależy jakie masz części w gearboxie, jeśli łożyska są metelowe, zębatki metalowe i prowadnica sprężyny metalowa, to się nie powinno nic dziać (...negatywnego) trochę wzrośnie prędkość wylotowa kulki (fps) a spadnie szybkostrzelność (ROF), możesz wtedy postarać się o baterię o większym napięciu (jeśli się zmieści) i ROF wróci do normy.
Może tego eksperymentu nie wytrzymać tłok (jak nie ma metalowych zębów) lub głowica tłoka (jeśli jest plastikowa)
wszystkie części to wytrzymaja przez pewnien - krótszy czas. na spore ryzyko nastawione są zębatki i silnik , przy zwiekszaniu spreżyny powinno się dopasować przełożenia zębatek a nie tylko materiał z jakich są wykonane (w cm28 abesowych nie znajdziesz )
nie jestem pewien, ale wg mnie zębatki są dla spręzyny M100 , wsadzona jest 110 a jak założysz M120 to może być potrzeba zmiany zębatek...
pozatym cm28 ma te swoje 390 fps jak chcesz zwiekszyć zasięg to fpsy nie są do tego potrzebne... pozatym imo stockowe cymki strzelają wystarcająco dobrze i wymiana sprężyny w chinczyku może narazić Cię na koszta.
Zależy jakie masz części w gearboxie, jeśli łożyska są metelowe, zębatki metalowe i prowadnica sprężyny metalowa, to się nie powinno nic dziać
Leon wybacz, ale bzdury piszesz. Znajdź replikę z niemetalowymi zębatkami. Stal to metal, ale ZnAl też... Prowadnica sprężyny jest w głównej mierze wykonana z tworzywa sztucznego i wytrzyma znacznie więcej niż M120.
Ja tylko z własnego skromnego doświadczenia piszę, (może i bzdury) ale trzy gearboxy przemieliłem testując mocne sprężyny, a zębatek z ZnAl jakoś nie trafiłem, a parę stalowych zmieliło, kilka łożysk i tłoków i prowadnic też, więc staram się koledze podpowiedziec, a nie krytykować, ale ja skromny żuczek tylko jestem, co mnie tam do inżynierów... a sorry, ale mam replikę z niemetalowymi zębatkami i plastikowym gearboxem (elektryk) , jak chcesz to chętnie Ci pokażę
wszystkie części to wytrzymaja przez pewnien - krótszy czas. na spore ryzyko nastawione są zębatki i silnik , przy zwiekszaniu spreżyny powinno się dopasować przełożenia zębatek a nie tylko materiał z jakich są wykonane (w cm28 abesowych nie znajdziesz )
nie jestem pewien, ale wg mnie zębatki są dla spręzyny M100 , wsadzona jest 110 a jak założysz M120 to może być potrzeba zmiany zębatek...
pozatym cm28 ma te swoje 390 fps jak chcesz zwiekszyć zasięg to fpsy nie są do tego potrzebne... pozatym imo stockowe cymki strzelają wystarcająco dobrze i wymiana sprężyny w chinczyku może narazić Cię na koszta.
Pain ma rację, raczej postaw na szczelność układu pneumatycznego (uszczelniona dysza, bore up itp.
No dzięki za pomoc, zastanowię się czy wkładac kasę w tuning i "narażac się na koszty" czy nową replikę kupic.
A.D.I.D.A.S
25-02-2009, 22:11
Wszystko zależy od tego co chciałbyś osiągnąć.
ktoś mi kiedyś powiedział że w chinole nie warto pakować kasy
Pain ma rację, raczej postaw na szczelność układu pneumatycznego (uszczelniona dysza, bore up itp.
zależy jaki przebieg ma ta cyma, moja ma ponad rok i przeleciało przez nią naprawde sporo kompozytu- nic nie ruszana... nadal pluje kulkami... podejrzewam, że jest tak zmasakrowana od środka, że lepiej mi się opłaci kupno nówki niż jaka kolwiek mdyfikacja obecnej....
podpowiem Tobie jedno - chcesz coś mocnijeszego - to nie z cm28
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.