PDA

Zobacz pełną wersję : Warrior

Mikadorus
19-02-2009, 21:17
Model: L96a1
Producent: WELL
Materiał: Metal + Plastik
Waga: ok. 3kg
Kaliber: 6 mm
Prędkość początkowa: 140m/s
Kolor: Czarny
Hop Up: TAK regulowany
Magazynek: 25 kulek

Coś co może dać namiastkę snajperstwa. Z 50m można celować z powodzeniem. Replika bardzo celna jak na swoją cenę....

O stocku nie ma co mówić bo są w tej cenie już lepsze AEG... Jednak po tuningu...

Spust ze stali - 300zł
zestaw cylindra do 500fps P&J - 79zł
lufa + komora pdi = 400zł (z tłumikiem)
głowica cylindra laylax (daje niezłą szczelność z komorą PDI wręcz idealną)

I mamy karabin wyborowy. Zestaw daje 550fps, zamiast sugerowanych 500fps - poprzez szczelniejszy HU. (systema czarna - jest ok)

Kiedy dostanę zestaw P&J i stalowy spust opiszę wrażenia.

Spróbuje wycisnąć ok. 570fps...

Edit.
Po wstawieniu - precki systemy (59cm), komory PDI, gumy systemy, głowicy laylaxa, zestawu PJ mam 100% szczelności układu. (zatkam lufę palcem i tłok nie idzie do przodu po naciśnięciu spustu). zasięg celny 70m. Naprawdę polecam replikę.

MARINE
09-04-2009, 20:08
Mam taką prośbę, czy mógłby ktoś podać zdjęcia rozebranego zespołu spustowego. Zakupiłem niedawno to cudo, i okazało się że poprzedni właściciel pogubił mnóstwo części, i teraz nie wiem co i jak. Byłbym niezmiernie wdzięczny.

Mikadorus
09-04-2009, 22:44
Marine - spust jest banalnie prosty nie powinieneś mieć problemu z jego złożeniem.
Kilka części nawet jest zbędnych. (można je wywalić i wzmocnić triggera (polecam klej JB WELD) Bo mam zreperowany spust właśnie nim (proszek składałem praktycznie), trzyma się dzielnie.. chociaż boję się o łączenia z łożem.

Grunt to założyć zaczep spustowy tak by przeszedł przez niego taki "czarny bolec" wystający z TG, potem wkładasz blokadę tłoka (tymi "bolcami po boku") do dołu. Bolce zaczepiasz o dwie sprężynki. Pozostałe dwie części (jedna prostokątna) i jedna bardziej podłużna. (prostokątną ustawiasz na sprężynie i wkładasz do dziury w TB (na tyłe) a podłużną wsadzasz koło niej tak by w nią lekko wchodziła, dodatkowo powinna ona zaczepiać o spust. Na koniec osadzasz sprężynę na zaczepie spustowym i wszystko gotowe do złożenia.

http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=40592&st=440

Albo ta strona;-)...

Jak brakuje ci jakiejkolwiek części mogę odsprzedać po śmiesznej sumie.

Zanim strzelisz zrób wzmocnienia trigger boxa ;-) chyba, że chcesz niemiłego trach.

Oblej obudowę spustu czymś np. - klej super glue by jeszcze bardziej wszystko wzmocnić.

MARINE
09-04-2009, 23:31
Dzięki Mikadorus, o to chodziło. Zauważyłem że nie mam sprężynki, w tym dzynglu na samej górze. Próbowałem już wcześniej nawet wkładać tam sprężynę, z zapadki od zębatek w AEG'u. Jednak myślałem że to nie o to chodzi, a ta sprężynka była po prostu za słaba.
Przydało by się parę części do tego spustu, jutro dam zdjęcie. Co do strzelania, to spokojnie, wystrzeliłem z niego już kilkaset kulek. A poprzedni właściciel zapewniał mnie, że parę części jest dorabianych u tokarza, jutro napiszę jakie, bo dzisiaj już nie mam siły.

Yahoo
09-04-2009, 23:43
Jaki jest całkowity koszt repliki ze wszystkimi wstawkami?

Drake
09-04-2009, 23:58
1100-1200zł jak się wie co kupić. Mikadorus i A.D.I.D.A.S wiedzą o co chodzi dokładnie.

MARINE
10-04-2009, 11:54
A więc udało mi się zrobić ten spust, bez sprężynki. Do tego celu musiałem użyć gumek, trochę roboty było, ale działa. Dzięki za pomoc.

Mikadorus
10-04-2009, 17:58
Marine - gumki to słaba opcja. co ok. 500kulek trzeba wymieniać. (przynajmniej zwykłe recepturki).

Wiesz- nie chodzi o dorabiane części u tokarza. Chodzi o całą obudowę "zestawu spustowego", który jest baaardzo delikatny. Z wierzchu często nic nie widać a plastikowa obudowa jak pójdzie to nowa = 300-500zł.

MARINE
10-04-2009, 18:10
Właśnie chodzi o to że ja nie mam plastikowej obudowy, mam same aluminium.

Mikadorus
10-04-2009, 18:14
Gratulacje dobrego sprzętu ;-)

... Koszt części

ok. 200zł na preckę
75zł za głowicę cylindra laylax'a
200zł komora PDI
300zł za wzmocniony trigger box (ew. samemu można wzmacniać.. ale to od nowości.
79zł za zestaw do tuningu krakmana
30zł czarna gumka systemy
podkładki do "zwiększenia FPS" = grosze.

To jest 884zł + koszta samego karabinu. O szczelności chyba maksymalnej jaką uda się uzyskać w replice AS. Jak ktoś chce sprawdzić to proszę bardzo. Zatka mi palcem lufę i przy strzale nawet tłok się nie może poruszyć dopóki lufa jest zatkana. Żadnego lewego powietrza.

MARINE
10-04-2009, 18:21
Hmm ja to bym chciał wstawić sprężynę 210, ale chciałbym strzelać z kulek 0.40g i tu jest pytanie, czy opłaca się takie coś robić?

Mikadorus
10-04-2009, 18:24
Wtedy musiałbyś wymienić

to co powyżej oprócz - zestawu PJ
kupić komplet cylindra G&H za ok.400zł i wstawić tę M210.

Opłaca - zależy co przez to rozumiesz. Bo na dobrą sprawę AS to hobby i nic się tu nie opłaca.