Zobacz pełną wersję : Gaziak do 300zl
Witam wszystkich chciałbym zwrócić się o pomoc osoby doświadczonej w zakupach broni typu ASG(gaziaków) mam pare pytań.
1. Green Gas czy Co2(który lepszy, i czy ma znaczenie na sile oraz moc wyrzutu kuli)
2.o co chodzi w np; 280fps a 160 m/s(Naczym polegaja fps i czy ich wieksza wartosc np 350 wplywa na sile oraz jakość szczelania. oraz na czym polega 160m/s^^) i co lepsze fps czy m/s
3. Prosiłbym o jakieś propozycje na temat Broni oraz producenta(mianowicie chodzi o Broń krotka.)
4.Która broń jest wytrzymalsza i się nie rozwali po 6 miesiącach użytkowania(chodzi mi o odpowiedni materiał broni z dośw wiem ze dobre są ABS+metal)
5. Wasze propozycje na zakup broni krótkiej(interesuja mnie Berety i colty)
mam na oku ten typ http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=422
STawiam na Trwalość,Realizm,i oczywiście Duża Moc.
/Edit by Retal: Na tym forum obowiązują zasady polskiej pisowni - poprawiłem Twoje błędy, proszę zwracać uwagę na to co i jak piszesz. Proszę uzupełnić profil o zdjęcie/avatar z ujęciem twarzy.
Kolego - poszukaj, zanim napiszesz post.
280 FPS = 280 feet per second = 280 stóp na sekundę - określenie prędkości tak samo jak metry na sekundę.
Na jeden metr wchodzą ok 3 stopy = ok 90 m/s (3 x 30,48 cm)
Informacje co do replik broni krótkiej znajdziesz tutaj:
http://www.kpasg.net/viewtopic.php?t=2860
MAJOR762
08-01-2009, 14:44
STawiam na Trwalość,Realizm,i oczywiście Duża Moc.
Po co Ci duża moc w krótkiej?? Broń krótka służy do walki na krótkim dystansie więc musi ona mieć małą moc żebyś nie zrobił nikomu krzywdy. A jeśli chcesz duża moc bo ma Ci ona służyć do strzelania do celu to kup wiatrówkę. Ale to już temat nie na to forum.
Tak wiem że broń krótka powina miec słaba moc. Ale Poprostu mam zamiar kupić dobrą krótka broń. Nie koniecznie do Starć w Pomieszczeniach. A propo Wiatrówki to ona odpada;)
MAJOR762
08-01-2009, 15:40
Dobra nie znaczy mocna. Najlepszym przykładem są repliki TM. Najlepiej napisz do czego Ci replika potrzebna.
No ogulnie to replika jest mi potrzebna do zabawy. w sensie iż żeby dostac sie do Spat
trzeba miec najlepiej ukończone 18lat;) a ja obecnie mam ukonczone 16;). Pierwszą moją replika byl Karabin Szturmowy g36. fakt ze sprężynowy i niezbyt mi się widziały
Karabiny. Ale wracając do tematu B krótka jest mi potrzebna do Postrzelania mówiac szczeże do zabawy i pocześci do zdobycia nowych wrażeń z ASG;) No i niema co tamto ale w Krótkich kreci mnie Blow-back, Siła i Skuteczność na dystansie 25-30m.
I najlepiej gdyby byla na Co2 bo słyszałem że jest on silniejszy i lepszy w użytku od Green Gaz.
Dlatego Czekam na jakąś dobrą oferte B krótkiej. i co najwazniejsze Trwałej.
a propo firm słyszalem że bardzo dobre sa repliki z firmy KSC-KWA ale niewiem czy to Prawda.
//Ortografia + brak polskich znaków! /Krak
Jeśli masz zamiar strzelać do tarczy to możesz kupić co ci się żywnie podoba. Repliki na CO2 nie są zbyt popularne, gdyż często mają za dużą prędkość wylotową. Tym samym w tej kwestii nie jestem w stanie pomóc jeśli chodzi o konkretne produkty.
KSC jest bardzo dobrą firmą, a KWA jest ich podmiotem, który robi repliki bez oryginalnych oznaczeń, tym samym tańsze.
Jeśli masz zamiar się strzelać z innymi ludźmi to doradzałbym kupno repliki o prędkości wylotowej nie przekraczającej 300fps, a im mniej tym lepiej.
KWC-KWA robi bardzo łabne repliki, coprawda bez oznaczeń oryginału ale pracują bardzo ładnie cenę mają stosunkowo dobrą. są dostępne części zamienne i akcesoria (dodatkowe magazynki) zasięg bardzo ładny HU pracuje bez zastrzeżeń.
natomiast jak temperatura spada do 0 lub poniżej to już nie "poszczelasz" sobie z takiego gaziaka, natomiast CO2 wg mnie zabira trochę realizmu(magazynek nie wymiarowy) i ładowanie ładunku CO2 wg mnie zabardzo kłopotliwe plus koszt takiego naboju - 2 zł ... no niewiem jak to się ma do kosztu Ggazu ale wydaje mi się że wychodzi drożej
a elekrtyk to juz typowa kulo-plujka
Y.
KWC-KWA
Sry za OT, ale KWC i KSC to dwie różne firmy robiące repliki pistoletów.
KWA należy do KSC.
Plutonowy
08-01-2009, 17:59
Może to prowokacja? Sorry za oftopic ale masz 16 lat tak? Znaczy że albo skończyłeś już gimnazjum albo będziesz kończył w tym roku a masz problem z pisaniem po polsku. Nie tylko o ortografię mi chodzi bo teraz każdy ma dysleksję, ale zawarcie jakiegoś sensu w swojej wypowiedzi i przekazanie jej w sposób czytelny dla pozostałych. Potem się dziwić że tyle scenariuszy jest 18+.
KWC-KWA
Ja tez sorry, ale to napisał Pain_xp.
lol
KWC-KWA
lol
Ah, od studiowanie oczy mi się psują. Gdybym mógł w takim razie poprosić moda o zmianę w moim ostatnim poście Pitas na Pain_xp.
Oj widać troche cieżko o jakąś porade.
to moze inaczej.
Czy opłaca się kupić "Smith & Wesson Sigma 40F Metal
Blow Back CO2" cena 279zł
//Jeszcze jeden post bez polskich znaków i masz ostrzeżenie! /Krak
/Retal:To już 4 post z błędami więc zasłużył na ostrzeżenie!
Kolego - z całym szacunkiem, ale porady możesz oczekiwać zadając mądre pytanie. Na głupie pytanie głupia odpowiedź.
Co do tego co lepsze fps czy m/s :D:D:D:D (padłem, przyznaje liczyłem glebę) - odpowiadam.
A co byś wolał ? Bułkę suchą czy bułkę z szynką ?
A teraz poważnie chwilę - wchodząc na forum wykaż choć minimum zaangażowania i chęci i podstawy kompletne dotyczące Twojego hobby poznaj na własną rękę.
Tłumaczę - fps = feet per second (stóp na sekundę), a magiczne m/s = metr na sekundę. 3 stopy na sekundę (3fps) to około 1m/s (metra na sekundę). Czyli 300fps (stóp na sekundę) to 100m/s (metrów na sekundę).
Jak dobrze na to spojrzeć to nie ma w tym żadnej różnicy prawda ?
To tak jakbyś się pytał która wędka jest lepsza - ta mająca 2 metry czy ta mająca 200cm ??
Mając 16 lat - czyli będąc uczniem i miewającym lekcje fizyki nie powinieneś zadawać takich pytań.
oj boze. Poprostu niewiedziałem oco chodzi.. z tymi fps.. ale już sie dowiedzialem i teraz obchodzi mnie jedna odp czy warto kupić
wx.// Widzi i nie grzmi. Przyjacielu, pisz poprawnie! I uzupełnij profil!
Rozumiem że można nie wiedzieć co to jest fps, ale m/s :shock: :? Kolego, najpierw poczytaj po co są w ASG pistolety, one nie powinny mieć dużej mocy. A co do zasięgu, to powiem Ci szczerze, z ludźmi z karabinami nie będziesz mia żadnych szans. Najpierw piszesz takie glupoty, a potem piszesz "dośw wiem ze dobre są ABS+metal". Jakiego doświadczenia? Kiepski metal jest dużo gorszy niż abs TM.
A tak na poważnie.
Dobrym zwyczajem przy pytaniu się o poradę przy wyborze repliki nie podaje się samej nazwy, tylko link. Nie wiem nic o tym pistolecie którego nazwę podaleś.
Edit: Masz jakąś oslonę oczu? Inaczej okulary lub gogle?
Wiem coto są m/s. porostu niewiedzialem coto są fps i czym się róznią od m/s(metrow na sekunde)
a oto link do repliki
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=516047918
/Ostrzeżenie nr 2 za walenie kosmicznych ortów - gratuluję. /Lis
kombat69
08-01-2009, 21:55
Kolego, jeżeli szukasz czegoś do czarnej Taktyki i szukasz czegoś około 390 fps, to ja Ci życzę powodzenia! I mam nadzieje że nie będzie dane nam się spotkać w żadnym budynku, tudzież sytuacji w której miał byś użyć tej broni bocznej.
Poczytaj, idź na strzelankę , niech ktoś cię poczęstuje paroma fpsami z odległości na jakich się strzela z broni bocznej , a wtedy wróć do szukania repliki.
Bo to to są jakieś żarty chyba.
Pozdrawiam!
Co do tej Sigmy, strzelałem, bawiłem się (Frodo od nas posiada takową) i mogę powiedziec, że jest średnia. Niby blowback mocno kopie, ale zasieg jest mocno średni jak na tą moc i zuzycie gazu. Lepiej kup jakiegoś Glocka KSC-KWA, cena podobna, zasięg dużo lepszy, fps-y nie zabijają innych. Czy uznasz to za poprawną odpowiedź, która zaspokoi Twoją wiedzę? I kolego, wiem że nie jestem Moderatorem, ale weź uzupełnij ten profil i trzymaj się zasad obowiązujących na forum. Zyskasz sobie tym szacunek innych i zjednasz ich sobie. Napisanie posta z polskimi znakami i żeby miał jakiś jasny do odczytania sens, nie zajmuje wiele więcej czasu niż napisanie takowego który tych cech nie posiada.
Pozdro Kenmi! :D :mrgreen:
Jako przedstawiciel SPAT'u może się wypowiem.... używane u nas w oddziale:
http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=403 -KSC-KWA Glock 17 (bez oznaczeń) -około 290 FPS
i lepszy odpowiednik: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1684 -glock 17 z metalowym zamkiem i oznaczeniami -około 290 FPS
i tańszy odpowiednik: http://www.taiwangun.com/shop,show,1262 -Glock 17 Army -około 280 FPSów.
Jeżeli chcesz postawić na realizm to polecam 2gą lub 3cią pozycje do 300 zł zdecydowanie Glock 17 z army.
Te pistolety są używane u nas już od dawna i raczej większych problemów z nimi nie było.
Wlaśnie chcialem Glocki z Army polecić. Widzialem, strzelalem, bardzo porządne repliki. Trzy egzemplarze które widzialem dzialają bezawaryjnie od 2-3 lat. A na fps się tak mocno nie patrz, różnicy bardzo dużej nie dają przy broni krótkiej. I tak jak piszą przedmówcy, nie szukaj broni do budynków z 390 fps. Pistolety o dużej mocy są niepraktyczne. Żrą dużo gazu, nierzadko są niecelne przez blowback. dobry model pistoletu, porządnej firmy ma nierzadko lepszy zasięg i celność niż tańsze z 100 fps więcej.
Do moderatora: Nie mogę użyć polskiego l z kreseczką na kompie gdzie jestem:/
KWC-KWA
lol
Ah, od studiowanie oczy mi się psują. Gdybym mógł w takim razie poprosić moda o zmianę w moim ostatnim poście Pitas na Pain_xp.
zasugrowałem się postem wyżej;) moja wina że powieliłem błąd... mój golck 18C jest firmy KWC żeby uściślić
IronMan dzieki za te linki tylko problem wtym że nieinteresują mnie gloc`ki.'
I napewno nie na Green Gas(mam znim złe wspomnienia)
/Retal: to jedna z ostatnich próśb - Kolego pisz uważniej, albo dostaniesz BAN za lekceważenie zasad panujących na tym forum i uwag moderatorów.
CO2 jest z reguły za mocne, pistolety mają strasznie wielkie magi. No i zapomnij o strzelaniu poza czasem letnim. Green gaz jest dużo lepszy dla ASG. Uzupełnij profil o zdjęcie jak mody proszą.
Spokojnie. Uzupełnie profil. a Propo Green Gas To mi sie to zawsze kojażyło tak jakbym Zapalniczke ładował.
/Retal: masz problemy z jakimś tikiem nerwowym? Zasłużyłeś na BAN, jednakże na razie dostaniesz zakaz pisania na tydzień i 3 ostrzeżenie. Uzupełnij profil, ochłoń i zacznij zadawać mądre pytania. Powodzenia.
TheFerryman
09-01-2009, 10:30
Kurde, co jest nie tak z tymi ludźmi????
Sorry za offtop...
Choroby psychiczne: dysleksja, ADHD i inne nowomodne usprawiedliwienia.
Sory za przyłączenie się do offtop'a ale też już nie wytrzymuje jak coś takiego widzę.
OT: ADHD i dysleksja raczej nie są chorobami psychicznymi , jednak mi to też zaczyna działac na nerwy. Nowomodne wytłumaczenia są na moje inne: jakieś durne bezstresowe wychowanie, brak szacunku do zasad oraz brak wpojonego ich zrozumienia. Kurde mam 20 lat i musze przyznac, że bachorstwo robi się coraz bardziej rozpsute. Sry za OT ale już też wytrzymac nie mogę (ADHD mi się uruchamia :P)
Ja niby też mam papiery na dysgrafię, ale u mnie to kwestia czego innego, i nie ma wpływu najmniejszego na ortografię i pisanie na klawiaturze.
Nie tłumaczmy głupim że są głupi bo wpadnie taki rodewicz i zacznie tworzyć nową gwardię:| Edukować, zachęcać bądź zniechęcać. Czasami zazdroszczę Anglikom...
Panowie - bez personalnych najazdów, bez gadania o niczym i robienia offtopa.
Temat zamykam.
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.