PDA

Zobacz pełną wersję : Gaziak do 300zl

NosPgU
08-01-2009, 13:23
Witam wszystkich chciałbym zwrócić się o pomoc osoby doświadczonej w zakupach broni typu ASG(gaziaków) mam pare pytań.
1. Green Gas czy Co2(który lepszy, i czy ma znaczenie na sile oraz moc wyrzutu kuli)
2.o co chodzi w np; 280fps a 160 m/s(Naczym polegaja fps i czy ich wieksza wartosc np 350 wplywa na sile oraz jakość szczelania. oraz na czym polega 160m/s^^) i co lepsze fps czy m/s
3. Prosiłbym o jakieś propozycje na temat Broni oraz producenta(mianowicie chodzi o Broń krotka.)
4.Która broń jest wytrzymalsza i się nie rozwali po 6 miesiącach użytkowania(chodzi mi o odpowiedni materiał broni z dośw wiem ze dobre są ABS+metal)
5. Wasze propozycje na zakup broni krótkiej(interesuja mnie Berety i colty)

mam na oku ten typ http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=422

STawiam na Trwalość,Realizm,i oczywiście Duża Moc.

/Edit by Retal: Na tym forum obowiązują zasady polskiej pisowni - poprawiłem Twoje błędy, proszę zwracać uwagę na to co i jak piszesz. Proszę uzupełnić profil o zdjęcie/avatar z ujęciem twarzy.

Retal
08-01-2009, 13:49
Kolego - poszukaj, zanim napiszesz post.
280 FPS = 280 feet per second = 280 stóp na sekundę - określenie prędkości tak samo jak metry na sekundę.
Na jeden metr wchodzą ok 3 stopy = ok 90 m/s (3 x 30,48 cm)
Informacje co do replik broni krótkiej znajdziesz tutaj:
http://www.kpasg.net/viewtopic.php?t=2860

MAJOR762
08-01-2009, 14:44
STawiam na Trwalość,Realizm,i oczywiście Duża Moc.

Po co Ci duża moc w krótkiej?? Broń krótka służy do walki na krótkim dystansie więc musi ona mieć małą moc żebyś nie zrobił nikomu krzywdy. A jeśli chcesz duża moc bo ma Ci ona służyć do strzelania do celu to kup wiatrówkę. Ale to już temat nie na to forum.

NosPgU
08-01-2009, 15:18
Tak wiem że broń krótka powina miec słaba moc. Ale Poprostu mam zamiar kupić dobrą krótka broń. Nie koniecznie do Starć w Pomieszczeniach. A propo Wiatrówki to ona odpada;)

MAJOR762
08-01-2009, 15:40
Dobra nie znaczy mocna. Najlepszym przykładem są repliki TM. Najlepiej napisz do czego Ci replika potrzebna.

NosPgU
08-01-2009, 16:05
No ogulnie to replika jest mi potrzebna do zabawy. w sensie iż żeby dostac sie do Spat
trzeba miec najlepiej ukończone 18lat;) a ja obecnie mam ukonczone 16;). Pierwszą moją replika byl Karabin Szturmowy g36. fakt ze sprężynowy i niezbyt mi się widziały
Karabiny. Ale wracając do tematu B krótka jest mi potrzebna do Postrzelania mówiac szczeże do zabawy i pocześci do zdobycia nowych wrażeń z ASG;) No i niema co tamto ale w Krótkich kreci mnie Blow-back, Siła i Skuteczność na dystansie 25-30m.
I najlepiej gdyby byla na Co2 bo słyszałem że jest on silniejszy i lepszy w użytku od Green Gaz.

Dlatego Czekam na jakąś dobrą oferte B krótkiej. i co najwazniejsze Trwałej.

a propo firm słyszalem że bardzo dobre sa repliki z firmy KSC-KWA ale niewiem czy to Prawda.

//Ortografia + brak polskich znaków! /Krak

bender
08-01-2009, 16:39
Jeśli masz zamiar strzelać do tarczy to możesz kupić co ci się żywnie podoba. Repliki na CO2 nie są zbyt popularne, gdyż często mają za dużą prędkość wylotową. Tym samym w tej kwestii nie jestem w stanie pomóc jeśli chodzi o konkretne produkty.
KSC jest bardzo dobrą firmą, a KWA jest ich podmiotem, który robi repliki bez oryginalnych oznaczeń, tym samym tańsze.
Jeśli masz zamiar się strzelać z innymi ludźmi to doradzałbym kupno repliki o prędkości wylotowej nie przekraczającej 300fps, a im mniej tym lepiej.

Pain_xp
08-01-2009, 16:55
KWC-KWA robi bardzo łabne repliki, coprawda bez oznaczeń oryginału ale pracują bardzo ładnie cenę mają stosunkowo dobrą. są dostępne części zamienne i akcesoria (dodatkowe magazynki) zasięg bardzo ładny HU pracuje bez zastrzeżeń.

natomiast jak temperatura spada do 0 lub poniżej to już nie "poszczelasz" sobie z takiego gaziaka, natomiast CO2 wg mnie zabira trochę realizmu(magazynek nie wymiarowy) i ładowanie ładunku CO2 wg mnie zabardzo kłopotliwe plus koszt takiego naboju - 2 zł ... no niewiem jak to się ma do kosztu Ggazu ale wydaje mi się że wychodzi drożej

a elekrtyk to juz typowa kulo-plujka

Y.

bender
08-01-2009, 16:58
KWC-KWA
Sry za OT, ale KWC i KSC to dwie różne firmy robiące repliki pistoletów.
KWA należy do KSC.

Plutonowy
08-01-2009, 17:59
Może to prowokacja? Sorry za oftopic ale masz 16 lat tak? Znaczy że albo skończyłeś już gimnazjum albo będziesz kończył w tym roku a masz problem z pisaniem po polsku. Nie tylko o ortografię mi chodzi bo teraz każdy ma dysleksję, ale zawarcie jakiegoś sensu w swojej wypowiedzi i przekazanie jej w sposób czytelny dla pozostałych. Potem się dziwić że tyle scenariuszy jest 18+.

wilku
08-01-2009, 18:01
KWC-KWA
Ja tez sorry, ale to napisał Pain_xp.

lol

bender
08-01-2009, 18:39
KWC-KWA

lol
Ah, od studiowanie oczy mi się psują. Gdybym mógł w takim razie poprosić moda o zmianę w moim ostatnim poście Pitas na Pain_xp.

NosPgU
08-01-2009, 18:43
Oj widać troche cieżko o jakąś porade.

to moze inaczej.

Czy opłaca się kupić "Smith & Wesson Sigma 40F Metal

Blow Back CO2" cena 279zł

//Jeszcze jeden post bez polskich znaków i masz ostrzeżenie! /Krak

/Retal:To już 4 post z błędami więc zasłużył na ostrzeżenie!

Lisu
08-01-2009, 19:21
Kolego - z całym szacunkiem, ale porady możesz oczekiwać zadając mądre pytanie. Na głupie pytanie głupia odpowiedź.

Co do tego co lepsze fps czy m/s :D:D:D:D (padłem, przyznaje liczyłem glebę) - odpowiadam.

A co byś wolał ? Bułkę suchą czy bułkę z szynką ?

A teraz poważnie chwilę - wchodząc na forum wykaż choć minimum zaangażowania i chęci i podstawy kompletne dotyczące Twojego hobby poznaj na własną rękę.
Tłumaczę - fps = feet per second (stóp na sekundę), a magiczne m/s = metr na sekundę. 3 stopy na sekundę (3fps) to około 1m/s (metra na sekundę). Czyli 300fps (stóp na sekundę) to 100m/s (metrów na sekundę).
Jak dobrze na to spojrzeć to nie ma w tym żadnej różnicy prawda ?

To tak jakbyś się pytał która wędka jest lepsza - ta mająca 2 metry czy ta mająca 200cm ??

Mając 16 lat - czyli będąc uczniem i miewającym lekcje fizyki nie powinieneś zadawać takich pytań.

NosPgU
08-01-2009, 20:20
oj boze. Poprostu niewiedziałem oco chodzi.. z tymi fps.. ale już sie dowiedzialem i teraz obchodzi mnie jedna odp czy warto kupić

wx.// Widzi i nie grzmi. Przyjacielu, pisz poprawnie! I uzupełnij profil!

Alastor
08-01-2009, 20:31
Rozumiem że można nie wiedzieć co to jest fps, ale m/s :shock: :? Kolego, najpierw poczytaj po co są w ASG pistolety, one nie powinny mieć dużej mocy. A co do zasięgu, to powiem Ci szczerze, z ludźmi z karabinami nie będziesz mia żadnych szans. Najpierw piszesz takie glupoty, a potem piszesz "dośw wiem ze dobre są ABS+metal". Jakiego doświadczenia? Kiepski metal jest dużo gorszy niż abs TM.
A tak na poważnie.
Dobrym zwyczajem przy pytaniu się o poradę przy wyborze repliki nie podaje się samej nazwy, tylko link. Nie wiem nic o tym pistolecie którego nazwę podaleś.

Edit: Masz jakąś oslonę oczu? Inaczej okulary lub gogle?

NosPgU
08-01-2009, 20:41
Wiem coto są m/s. porostu niewiedzialem coto są fps i czym się róznią od m/s(metrow na sekunde)

a oto link do repliki
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=516047918

/Ostrzeżenie nr 2 za walenie kosmicznych ortów - gratuluję. /Lis

kombat69
08-01-2009, 21:55
Kolego, jeżeli szukasz czegoś do czarnej Taktyki i szukasz czegoś około 390 fps, to ja Ci życzę powodzenia! I mam nadzieje że nie będzie dane nam się spotkać w żadnym budynku, tudzież sytuacji w której miał byś użyć tej broni bocznej.
Poczytaj, idź na strzelankę , niech ktoś cię poczęstuje paroma fpsami z odległości na jakich się strzela z broni bocznej , a wtedy wróć do szukania repliki.
Bo to to są jakieś żarty chyba.
Pozdrawiam!

Pitas
08-01-2009, 22:09
Co do tej Sigmy, strzelałem, bawiłem się (Frodo od nas posiada takową) i mogę powiedziec, że jest średnia. Niby blowback mocno kopie, ale zasieg jest mocno średni jak na tą moc i zuzycie gazu. Lepiej kup jakiegoś Glocka KSC-KWA, cena podobna, zasięg dużo lepszy, fps-y nie zabijają innych. Czy uznasz to za poprawną odpowiedź, która zaspokoi Twoją wiedzę? I kolego, wiem że nie jestem Moderatorem, ale weź uzupełnij ten profil i trzymaj się zasad obowiązujących na forum. Zyskasz sobie tym szacunek innych i zjednasz ich sobie. Napisanie posta z polskimi znakami i żeby miał jakiś jasny do odczytania sens, nie zajmuje wiele więcej czasu niż napisanie takowego który tych cech nie posiada.

Pozdro Kenmi! :D :mrgreen:

IronMan
08-01-2009, 22:15
Jako przedstawiciel SPAT'u może się wypowiem.... używane u nas w oddziale:

http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=403 -KSC-KWA Glock 17 (bez oznaczeń) -około 290 FPS

i lepszy odpowiednik: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1684 -glock 17 z metalowym zamkiem i oznaczeniami -około 290 FPS

i tańszy odpowiednik: http://www.taiwangun.com/shop,show,1262 -Glock 17 Army -około 280 FPSów.

Jeżeli chcesz postawić na realizm to polecam 2gą lub 3cią pozycje do 300 zł zdecydowanie Glock 17 z army.
Te pistolety są używane u nas już od dawna i raczej większych problemów z nimi nie było.

Alastor
08-01-2009, 22:37
Wlaśnie chcialem Glocki z Army polecić. Widzialem, strzelalem, bardzo porządne repliki. Trzy egzemplarze które widzialem dzialają bezawaryjnie od 2-3 lat. A na fps się tak mocno nie patrz, różnicy bardzo dużej nie dają przy broni krótkiej. I tak jak piszą przedmówcy, nie szukaj broni do budynków z 390 fps. Pistolety o dużej mocy są niepraktyczne. Żrą dużo gazu, nierzadko są niecelne przez blowback. dobry model pistoletu, porządnej firmy ma nierzadko lepszy zasięg i celność niż tańsze z 100 fps więcej.
Do moderatora: Nie mogę użyć polskiego l z kreseczką na kompie gdzie jestem:/

Pain_xp
09-01-2009, 00:05
KWC-KWA

lol
Ah, od studiowanie oczy mi się psują. Gdybym mógł w takim razie poprosić moda o zmianę w moim ostatnim poście Pitas na Pain_xp.

zasugrowałem się postem wyżej;) moja wina że powieliłem błąd... mój golck 18C jest firmy KWC żeby uściślić

NosPgU
09-01-2009, 09:00
IronMan dzieki za te linki tylko problem wtym że nieinteresują mnie gloc`ki.'
I napewno nie na Green Gas(mam znim złe wspomnienia)

/Retal: to jedna z ostatnich próśb - Kolego pisz uważniej, albo dostaniesz BAN za lekceważenie zasad panujących na tym forum i uwag moderatorów.

Alastor
09-01-2009, 09:03
CO2 jest z reguły za mocne, pistolety mają strasznie wielkie magi. No i zapomnij o strzelaniu poza czasem letnim. Green gaz jest dużo lepszy dla ASG. Uzupełnij profil o zdjęcie jak mody proszą.

NosPgU
09-01-2009, 10:04
Spokojnie. Uzupełnie profil. a Propo Green Gas To mi sie to zawsze kojażyło tak jakbym Zapalniczke ładował.

/Retal: masz problemy z jakimś tikiem nerwowym? Zasłużyłeś na BAN, jednakże na razie dostaniesz zakaz pisania na tydzień i 3 ostrzeżenie. Uzupełnij profil, ochłoń i zacznij zadawać mądre pytania. Powodzenia.

TheFerryman
09-01-2009, 10:30
Kurde, co jest nie tak z tymi ludźmi????
Sorry za offtop...

Chumi
09-01-2009, 11:09
Choroby psychiczne: dysleksja, ADHD i inne nowomodne usprawiedliwienia.

Sory za przyłączenie się do offtop'a ale też już nie wytrzymuje jak coś takiego widzę.

Pitas
09-01-2009, 12:02
OT: ADHD i dysleksja raczej nie są chorobami psychicznymi , jednak mi to też zaczyna działac na nerwy. Nowomodne wytłumaczenia są na moje inne: jakieś durne bezstresowe wychowanie, brak szacunku do zasad oraz brak wpojonego ich zrozumienia. Kurde mam 20 lat i musze przyznac, że bachorstwo robi się coraz bardziej rozpsute. Sry za OT ale już też wytrzymac nie mogę (ADHD mi się uruchamia :P)

Alastor
09-01-2009, 13:54
Ja niby też mam papiery na dysgrafię, ale u mnie to kwestia czego innego, i nie ma wpływu najmniejszego na ortografię i pisanie na klawiaturze.
Nie tłumaczmy głupim że są głupi bo wpadnie taki rodewicz i zacznie tworzyć nową gwardię:| Edukować, zachęcać bądź zniechęcać. Czasami zazdroszczę Anglikom...

Lisu
09-01-2009, 14:16
Panowie - bez personalnych najazdów, bez gadania o niczym i robienia offtopa.
Temat zamykam.