PDA

Zobacz pełną wersję : steyr aug a3 - JG

bossik
01-01-2009, 11:54
Nazwa repliki: AUG A3
Rodzina: AUG, bullpup
Producent: J G
Moc (stok) [fps]: 420 - 430
Napęd: elektryczny
Cena: ok. 700 zł
Link do zdjęcia: http://www.crw-airsoft.com/ekmps/shops/crwuk/images/aug_a3%5Bekm%5D695x300%5Bekm%5D.jpg

Plusy:
- dobry zasięg i celność
- brak selektora ognia (wg mnie ułatwia to obsługę)

Minusy:
- trudno dostępne i drogie magazynki typu mid i low cap
- replika jest dość głośna – wina body wykonanego z absu.

Części w jakie trzeba zainwestować:
- bateria, gdyż 8.4 v jaką daje producent jest stanowczo za mała
- ew można jeszcze wymienić gumkę HU

Moim zdaniem jest to dobra replika za przyzwoitą cenę. Można śmiało powiedzieć że jest stockowo stuningowany - wzmocnione łożyska kulkowe 7mm, wzmocnione zębatki, łożysko kulkowe na zębatce silnikowej, osiem zapadek przeciwpowrotnych, wzmocniona kierunkowa głowica tłoka wraz z łożyskowaniem wykonana z nylonu, wzmocniony tłok wykonany z nylonu, niskooporowe okablowanie, silnik o zwiększonym momencie obrotowym, sprężyna M125, mostfet, lufa precyzyjna 6.04 mm.

Jak dla mnie za tę cenę bomba;)

Mikadorus
01-01-2009, 20:31
"wina body wykonanego z absu. " - Na wm'ie w newsach było o aug full metal.

Nie wina body z ABS a umieszczenia koło ucha strzelca. Zresztą jest trochę miejsca na jakieś wytłumienie. :wink:
Strzały z AUG'a TM i AK cymy dla przeciwnika są dość podobne. O ile są te same FPS. Różnić się mogą np. odgłosem silnika. Przynajmniej w moim odczuciu.

Do wad AUG'a można jeszcze zaliczyć zaczep maga w karabinie. Jak ten plastik się zetrze to mogą być problemy....

bossik
01-01-2009, 20:34
Jak do tej pory to większość osób mi mówi, że ten aug jest pierońsko głośny i to nie tylko dla strzelca.......

a co do zaczepu maga, to faktycznie może być problem jak to się wytrze......

Mikadorus
01-01-2009, 23:41
Hmm... Od nowości jest taki głośny? Miałem AUG'a z M100 i różnica dźwięku pomiędzy innymi karabinami z M100 była niewielka. (nie testowałem z P90)
Jak będziesz mógł porównaj z AKM cymy to różnica dźwiękowa będzie mała.

Następne wady
- słaby ABS. Tzn. mógłby być trochę grubszy ( i jest na to miejsce - nawet sporo), lub jakiś nylon... Przy upadku na tylną część body można zniszczyć sobie replikę.
- klapka dociskająca GB (przy baterii) słaby element. + zabiera dużo cennego miejsca na batkę.

bossik
02-01-2009, 10:54
Jak będziesz mógł porównaj z AKM cymy to różnica dźwiękowa będzie mała.

Tak się składa, że mam też kałaszka cymy i różnica dźwięku jest potężna.

Drake
02-01-2009, 13:17
Dźwięk taki jest między innymi dlatego że siedzi tam M130 a nie M125 jak Ci napisali ludzie z GFC. Ludzie spekulują czy nawet to nie M140....
Cały układ jest pieruńsko nieszczelny - daj Bore Up Systemy to zobaczysz jakie cuda będą się działy.
Silnik jest bardzo, bardzo silny ale dość niekulturalny. Fakt że masz go przy uchu, potęguje wrażenie iż karabinek jest głośny.
Tak btw - to gb robione przez JG są bardzo, bardzo wytrzymałe, podzespoły też - facet na wmasg na m140 tępił swoje HK416 (GB v.2) przez ponad 30k kulek i zużycie było minimalne, głównie na tłoku.
Bossik, jeśli Ci to tak bardzo przeszkadza, to zajżyj do środka (Gunfire i tak ma zjebany serwis) i looknij co tam jest tak na prawdę. Ja stawiam na głowice cylindra/tłoka oraz łożyska.

FRANZ
04-01-2009, 15:15
Mam pytanko jaki bore up do tego pasuje od m16 / m4 ?

rav
04-01-2009, 15:39
Żaden....w emkach masz GB v.2 a tutaj GB v.3 - różnić się będą długości głowicy cylindra i dyszy....poza tym kształt ich jest inny.
Borek dedykowany do AUGa pasuje 8)

FRANZ
01-04-2009, 13:25
Kolejne pytanie jakie magazynki low / real / mid pasują do auga na rynku dostępne są magazynki od P&J , Kingarms.

rudy_stp
02-04-2009, 11:09
Jeszcze nie spotkałem się z magami nie pasującymi do JG... tylko w drugą stronę czasem są problemy... na zbrojowni masz low-capa BE za 29 zł tylko nie wiem kiedy będą mieli dostawę

FRANZ
02-04-2009, 11:34
Pasującymi miałem na myśli bezproblemowe podawanie kulek , owszem widziałem te magi BE na zbrojowni czytałem także recenzje że magi nie podawały kulek. Oczywiście wypróbuje oba King Arms