Zobacz pełną wersję : Amator
Anonymous
25-11-2008, 19:08
Witam. Chcę zacząć zabawe z ASG. mam do dyspozycji około 500 złotych, Głownie chodzi mi o karabin szturnowy. Nie znam sie na firmach i dlatego prosze o radę.
Zależy mi na wielofunkcyjności broni: strzał pojedynczy, napęd elektryczny oraz żeby dobrze sprawowała sie w zamknietych pomieszczeniach oraz w plenerze.
z Góry dzieki.
http://taiwangun.com/
Poprzeglądaj.
Zwróć uwagę na karabinki produkcji BOYI/,DBOYS, CYMA, P&J, JG...to całkiem dobre chińskie zabawki n a dobry początek, jest tego sporo.
Miłej zabawy.
Proszę uzupełnić zdjęcie w profilu.
wx.//
I na pewno coś poniżej 400fps, jeśli chcesz walczyć w budynkach, nie robiąc nikomu krzywdy.
No ja bym proponował poniżej 350fps.
Ale ja jestem ortodoksem i straszną marudą...
Tak serio , to polecam na początek coś z czym będziesz mógł zobaczyć, czy podoba Ci się airsoft, czy nie...z czasem sam się dowiesz co jest Ci potrzebne a co nie...
Tak czy inaczej, witamy w świecie kujpomskiego asg...czytaj, myśl, kombinuj...
W razie kłopotów pytaj.
Ale przede wszystkim zapoznaj się z prawem asg i przejedź się kiedyś na jakąś grę by zobaczyć najpierw jak to wygląda.
Pozdrawiam
wx.//
Anonymous
06-12-2008, 16:25
Mam zamiar pobawic sie w snajpera. Byłem juz na strzelankach i wole 1 celnym strzałem zdjac przeciwnika niż seria 50 kulek.
co byscie mi zaproponowali na poczatek.
ja wypatrzylem to http://www.taiwangun.com/shop,show,796
do tegy lufa precyzyjna i wymiana sprezyny
co o tym sadzicie i jak mozecie to zaproponujcie cos innego
Z góry dzieki
Powiem ci że zabawa w snajpera to ciężki orzech do zgryzienia, wielu nowych maniaków popełnia właśnie ten błąd, myślą że to takie łatwe potem jednak większość się rozczarowuje. Żeby być snajperem musisz wydać sporą kwotę na replikę żeby jak ty to mówisz "zdjąć przeciwnika 1 celnym strzałem". Mówię tu o sporych odległościach, bo przecież strzelać z bliska raczej nie będziesz, bo to się mija z celem. Z bliska równie dobrze możesz kogoś ustrzelić z elektryka na semi.
Żeby bawić się w snajpera trzeba mieć replikę o mocy przewyższającej moc "standardowych tunningów". Z tak dużą mocą i elektrykiem zapomnij o zabawie w pomieszczeniach, zabawa w snajpera na początek... jak Marine napisał, każdy by tak chciał, problem że nie zawsze można.
Za 500zł kupisz sobie dobrą stokową replikę, elektryka (np. BOYI) oraz części do niej które na wstępie należy wymienić (łożyska, gumka HU). Z taką repliką możesz bawić się w ogień pojedynczy i próbować "one shot, one kill", nikt nie każe Ci wystrzeliwać w jedną osobę całego magazynka.
Zabawa w snajpera to koszt min 1500zł za replikę (sprężynowa) + mundur (ghille) i inne dodatki. Dlatego zabawa w snajpera jest raczej jako dodatek i fach ten przydaje się przy dłuższych zabawach (Larp, Mil-sim) nie na zwykłe "strzelanki" typu Quake.
rola snajpera przede wszystkim to sposób zachowania na polu walki a nie czym strzelasz kolego. Masz być niewidzialny i niewykrywalny. A każdy Twój strzał ma wycinać.
Odpuść sobie kupowanie jakiegoś pseudo snajpiaka, lepiej kup coś porządnego używanego i napewno będziesz bardziej zadowolony.
pozdrawiam
g.
Anonymous
06-12-2008, 19:38
najpierw mam zamiar kupic sobie replike potem pomysle o rodzaju kamuflarzu (narazie skromny dpm). Podjełem decyzje Świadomie i dziekuje za rady ze to ciezki orzech do zgryzienia itp. troche poczytałem o snajperach jak to wyglada z jednym byłem na strzelance i wiem ze wlasnie w ten kierunek chce isc, wiec jezeli ktos z was zaczynał bawic sie w Snajpera pewnie jakos zaczynał, niech to opisze i da mi rade jaką broń kupic na poczatek, jak ja mozna by uleprzyc itp.
Rada nr 1:
Na forum piszemy poprawnie, używając polskich znaków.
1 ostrzeżenie.
pozdrawiam, sorry za ot.
wx.//
asgshop.pl -> karabiny wyborowe -> po kliknięciu masz dodatkowe produkty. Za 500zł nic nie znajdziesz.
Przede wszystkim nie kupuj replik napędzanych gazem i replik emko podobnych. Gazówki maja to do siebie że raz walą mocniej raz słabiej, i do tego dochodzi fakt że w zimę raczej nie postrzelasz. Dlaczego nie emki? Ponieważ GB przy mocniejszym tiuningu lubi pękać, nie mówię że jest tak zawsze, ale często się to zdarza. Na początek kup markową replikę może być nawet stock. Z czasem będziesz nabierał doświadczenia, i robił tiuning.
Pisałem to już ale powtórzę:
Kup sobie używaną giwerę od jakiegoś konkretnego maniaka. Najlepiej coś nie za mocno stuningowanego, tak żeby od razu nie trzeba było czegoś wymieniać.
pozdro
g.
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.