PDA

Zobacz pełną wersję : kilka pytań odnośnie MP5-A4

IronMan
24-08-2008, 00:53
witam. chciałem zapytać o replikę MP5-A4, a konkretniej:

1)o akumulator. Fabrycznie wmontowany ( przynajmnie jw tej replice co chce kupic), jest akumulator mini. Czy da rade wymienic go na jakis lepszy ( jesli tak to jaki), i czy wymiana akumulatora mini na jakis załóżmy większej mocy jest bezpiczna dla repliki?

2)gearbox. Ogólnie to o gearboxach, niewiem prawie nic, wiec jesli to mozliwe prosilbym o wypisanie mi na ich temat jak najwiecej informacji, a przechodzac to sedna pytania zwiazanego z gerboxem... w tej replice zainstalowany jest gearbox v.2 ( jak to napisali w parametrach tego jakż epieknego elektryka ;] ). Czy to dobry gearbox, sredni czy raczej slaby? a jesli tak ,to jaki gearbox jest lepszy ;] ?

/Y.

Alastor
24-08-2008, 02:15
Nie sprecyzowałeś o model jakiej firmy się rozchodzi. To utrudnia/uniemożliwia w miarę precyzyjną odpowiedź.
1)W niektórych modelach da się kombinować z akumulatorem, choćby przez spiłowanie paru rzeczy we wnętrzu repliki(trudne) czy zmontowanie własnego pakietu baterii (trudniejsze).
2) o gearboxach jest artykuł w bazie tego forum, i na wmasg.pl. Czytanie nie boli.
Gearboxy w wersjach różnią się głównie.. wymiarami. To prawie ta sama technologia, tylko kształty replik różnych broni wymuszają odpowiednie ułożenie części wewnątrz. GB v.2 nie jest najlepszy to mocnego tuningu, ale nie można też mówić że jest kiepski. Nie da się (bezinwazyjnie) wymienić w replice gearboxa na inny typ. Można zafundować sobie za to wzmocnione części czy cały gb danej wersji. Także pole do popisu jest.

IronMan
24-08-2008, 12:14
aha ;] dzieki bardzo ;] info na temat gerboxa bardzo sie przydalo ;] .... bardzo ulatwia mi to calą sprawe w tym momencie ;]

a odnosnie firmy o która pytałeś.... JG , model jest w pełni kompatybilny z częściami i akcesoriami innych producentów - przynajmniej tak pisze sprzedawca ;]

/Y. Za oba posty jedno ostrzeżenie.

A.D.I.D.A.S
28-09-2008, 20:28
Jeśli to jest MP5 A4 czyli ze stałą kolbą to da się w nią wmontować (po uprzednim wyłamaniu/odpiłowaniu kilku pierdółek ze środka) batkę pokroju 9.6V 3600mAh i w żadnym wypadku nie będzie to niebezpieczne dla repliki (takie zagrożenie zaczyna się od batek o woltażu 10.8V).

Co do GearBoxa.
Faktycznie V.2 to tylko i wyłącznie wersja różniąca się ułożeniem "flaczków" wewnątrz od innych wersji ... Ale nie zgodziłbym się że jest równie wytrzymała co np. wersja nr3. Bywało bowiem że zrobione z "Gównolitu" szkielety firmy Well pękały radośnie na stockowych sprężynach bez konkretnych przyczyn. Nigdy nie słyszałem żeby jakiś chiński GB V3 pękł sam z siebie bez tuningu. (Może i mało słyszałem ale zdarza się to znacznie rzadziej niż pęknięcia V2).

Reasumując
Ta -> http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=797
MP Piątka nie powinna ci się rozsypać i możesz w niej śmiało wymieniać baterię (nie musisz nawet zwracać uwagi na wtyk baterii bo wymiana go to koszt wtyka (5,50zł w modelarskim i założenia go (Piwo u znajomego z doświadczeniem)).