Zobacz pełną wersję : Zamówienie RedWolf
Pisze w nowym temacie co by bałaganu nie było.
Więc tak termin zamówienia ustalam na 5 czerwca tak jak było wcześniej powiedziane. Więc proszę o deklaracje jeżeli ktoś coś chce zamawiać.
Redowlf nie zaniża wartości zamówienia więc cło i vat od całej wartości.
Koszt wysyłki około 80-120$ rozkładany proporcjonalnie do masy przedmiotów pomiędzy zamawiających.
W razie jakich kolwiek pytań proszę pytać w tym temacie lub na PW
Czyli za wat 22% a za cło ile mamy procent liczyć ?
Mikadorus
21-05-2008, 21:07
http://stores.ebay.com/eHobby-Asia-Airsoft-Supplier
Czy nie taniej u niego wyjdzie?
Nie ma multicama, więc odpada :D
Mikadorus: w eHobby za przesyłkę każdego przedmiotu niestety oddzielnie płacisz więc przy pojedyńczym zamówieniu max kilku przedmiotach wychodzi taniej. Ale jak policzyłem zamówienie za 500$ to taniej już mi w redWolfie wyszło. Po za tym paczka potrafi iść 2 tygodnie ale słyszałem już o 2 miesiącach i to nie od jednej osoby. No i nie ma kamizelek Pantaca :)
Żuku: cło zależy od tego jak sklasyfikują przesyłkę tzn. zawartość ale zazwyczaj cło+vat wychodzi około 25-28% w maximum 30% i o większej wartości nie słyszałem jeszcze.
Mikadorus
21-05-2008, 22:37
By nie było nieporozumień.
Liczymy wszystko tak?
- cena * 2,2($) * 130/100.(cło + vat) + ?? za przesyłkę.
Mikadorus: dokładnie tak
Aby nie było jeszcze raz napisze
cena * (kurs dolara) * 1,3 (130/100 jak ktoś woli) + koszty przesyłki (podział)
Żadnych innych dodatkowych kosztów nie ma. No chyba, że policzyć to, że będzie to trzeba jakoś o de mnie odebrać ale spoko to akurat nie problem.
To zależy w jaki sposób przekazujecie kasę. Jeśli przez przelew bankowy, to są dodatkowe koszta.
Koszta przesyłki również zostaną oclone.
Cło to jest podatek od całkowitej wartości towaru w momencie przekroczenia granic UE.
A w wypadku sprowadzania czegoś wartość towaru jest liczona jako cena zakupu + koszta transportu i dopiero od tej kwoty jest liczony vat i cło.
Dodatkowo wszystko co ma wartość "ponoć" poniżej 100 USD nie zostanie oclone ani ovatowane. Sprawdziłem to z ehobbyasia i przy całkowitym zamówieniu na 98 usd, nie dostałem dodatkowych kosztów. Teraz na cle leży 80 usd, dam znać czy też przejedzie bez problemu.
sirwiz: eHobby wysyła jako gift co już zmienia postać rzeczy a po za tym według prawa UE przeysłki poniżej 100$ są nie clone. Równie dobrze można policzyć tak jak napisałem a koszta przesyłki zapisać jako: rzeczywisty koszt przesyłki*1,3
osek: jak by były dodatkowe koszta to bym napisał ale bede albo płacił kartą albo paypal to kosztów nie ma. Po za tym przelew do chin potrafi trwać 1,5 miesiąca sprawdzone organoleptycznie.
A co ja napisałem?
To, że przesyłka idzie jako gift, nie zmienia tego że, jeśli znajdą rachunek lub podstawy do tego, że zawartość paczki jest warta więcej niż 100 USD, zapłacicie cło lub zostaniesz listowanie poproszony o dowód zakupu np invoica z paypala, rachunek z karty itp.
To że leci coś jako gift, nie zmienia faktu, że na cle nie siedzi banda idiotów, którzy widząc paczkę wypchaną 10kg szpeju, wysłaną przez sklep, uwierzą, że dostałeś to od nich za free ;)
Updejt.
Kolejna rzecz to ta kwota 100 usd, która wygląda mi na podejrzaną, bo UE raczej wyznaczyło by kwotę zwolnioną w euro, a nie w usd.
sirwiz: nie róbmy OT. Ale częściowo tez mam racje. Jako gift nie oznaczają że jest to wysyłane przes sklep tylko osoba prywatna.
Dziś dowiedziałem się że istnieje jednak możliwość zaniżenia wartości przesyłki przez RedWolf'a więc wysłałem do nich email z zapytaniem w tej sprawie i jak dostane odpowiedź to poinformuje.
Czy Redwolf wysyła paczki z UK?
Jeśli tak to nie powinni chyba na paczki nakładać cła..
( to sa tylko moje przemyślenia, nie brałem nigdy stuffu z RW)
Ps- Uważajcie na podróbki Sistemy :lol:
Biuro w UK zajmuje się tylko sprzedażą hurtową. Więc towar kupowany detalicznie leci z HK.
A, i bierzcie Systemę nie Sistemę :twisted:
a nie wolelibyscie tych gratow z uncompany zamowic? bo na redwolfie nie ma tego co bym chcial, pozatym, sprosrod wgc, redwolf i uncompany ta 3cia ma najtaniej.
---------- 21:29 29.05.2008 ----------
Niestety na uncompany nie ma M16A3 G&P które wiem że ktoś od nas zamawia
---------- 22:37 03.06.2008 ----------
Do piątku prosze się deklarować kto co chce zamówić.
Zamawiamy z deklaracją 100% wartości. Nie chce aby ktoś miał potem pretensje że paczka zostanie zniszczona albo zgubiona więc chce aby była ubezpieczona na 100% wartości.
Cło i podatek liczymy razem około 30%. Pewnie wyjdzie około 28% więc będzie zwrot.
Do piątku deklaracje. W sobote wysyłam każdemu kto chce coś kupić ile i na jakie konto ma wpłacić. We wtorek max środe wysyłam zamówienie. Oczywiście przesyłka kurierska. Razem za przeysłke wyjdzie około 80-100$.
W deklaracji prosze umieszczać linki do przedmiotów i ile sztuk czego.
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.