Zobacz pełną wersję : [url]www.machinegun.pl[/url]
Wszyscy którzy zawitali na wmasg mięli okazję zapoznać się z uwagą, iż sklep ten jest "niepolecany". Sam zastanawiałem się dlaczego sklep o tak szerokim asortymencie nie ma najlepszej opinii. Teraz już wiem. Od złożenia mojego zamówienia na 2 paczki kulek i ładowarkę upłynął równo miesiąc, gdy otrzymałem wreszcie mail z potwierdzeniem nadania przesyłki. Co więcej, przez ten okres sklep nie odpowiadał na maile, natomiast telefon podany na stronie był wyłączony. O kontakcie przez skype też można zapomnieć.
Jeżeli już musicie robić tam zakupy - moja rada NIE PŁAĆCIE Z GÓRY.
Ja się przyznam że nie miałem nigdy z nimi problemu ale to pewnie jakiś mój wewnętrzny fuks!
g.
Znam opinie nt tego sklepu niemniej ja nigdy nie mialem problemu z zamowieniem.
Zamawiałem tam z 10 razy i nigdy nie miałem problemu. Prawie zawsze płaciłem z góry. Dobry kontakt mailowy, na skype rozmawiałem tylko raz, szybka wysyłka. Ja tam polecam :wink:
Zamawiałem tam z 10 razy i nigdy nie miałem problemu. Prawie zawsze płaciłem z góry. Dobry kontakt mailowy, na skype rozmawiałem tylko raz, szybka wysyłka. Ja tam polecam :wink:
a serwisowałeś coś tam? bo punktualne i szybkie wysyłanie to nie jest łaska sklepu i żaden jego plus. Nikt łachy nie robi że ci sprzedaje to co zamawiasz, więc nie wiem co tu chwalić??
A ja przeboje miałem, M15 z zardzewiałą podkładką, rdzawym nalotem na dźwigni przeładowania i dopychaczu nabojów i wątpliwej jakości tuning, na szczęście było to dawno i dawno nie mam tego sprzętu.
Serwisowałem mp5 CA ze starej serii. Płaciłem niewiele, "w ramach gwarancji" miałem za darmo nowy zatrzask przeciwpowrotny, zębatkę silnikową i zębatkę osi silnika. Nie czepiałem się bo mp5 była z drugiej ręki a gwarancja nie jest przechodnia. Sprawa została załatwiona w miarę sprawnie. Za przesyłkę, o dziwo, zapłaciło mg.
Ja zamówiłem tam Socoma Stti dla kumpla, o ile z wysyłką nie było problemu na prośbę serwisowania nagle urwał się wszelki kontakt. Serdecznie NIE polecam!
zamawialem tam troche części, kulki + kolimatory (wszystko za pobraniem) i paczki byly wysylane szybko, sprawnie, i w sumie po fajnych cenach (np na jednym magu do g3 zarabialem 15 zeta w stosunku do asgshopu .......). Tutaj jest OK. Natomiast mój znajomy kupil u nich sokoma ktory ulegl awarii, wyslal im go pod koniec listopada zdaje sie i do tej pory go nie dostał.....
Części, magi itp TAK, repliki i serwis NIE
W historii zamówień mam u nich parę tysięcy złotych i kilkanaście różnych faktur. Kupuję u nich tylko to co jest dużo tańsze niż w ASGSHOP/FIREARMS/CAPRIASG albo niedostępne.
Kontakt jest średni, umawianie się w Warszawie totalnie do dupy (z początkowej 12 przestawiony na 15 potem na 21 !). Z obsługi po sprzedażnej jestem zadowolony (w ciągu 10 minut namierzyli 'zagubioną' paczkę (nieopłacone M14) i fachowo opierdolili pocztę toruńską nigdy nie było problemu ze zwracaniem zamówionego towaru (silnik, kulki, GB)). A sprzęt serwisuję sobie w domku :P.
Raz w życiu zamawiałem z opcją przedpłaty by listonosz mógł zostawić paczkę u sąsiada, nie polecam tej formy ze względu na możliwe opóźnienia w wysyłce. Nie polecam zamawiania kurierem - zawsze jest obsuwa z dostawą (UPS i STOLICA w Toruniu są do dupy).
Ja się wyleczyłem z MG po tym jak broń poszła do nich do naprawy serwisowej. Nie dość że czekałem na giwerkę ponad miesiąc to jak przyszła to musiałem opłacić pobranie - policzyli mi sk*****ele za wszystkie części jakie wymienieli. Pieprzyc taki serwis gwarancyjny. Usterka była winą fabryczna i nie wynikała z mojego użytkowania. Od tamtej pory wyleczyłem się z nich. Od tamtej pory kupuje u nich tylko to się nie zepsuje i jest tańsze niż w innych sklepach.
doktorre
07-03-2007, 11:12
Osobiście nie polecam.
Wielokrotnie razem ze znajomymi mieliśmy do czynienia z koszmarnym serwisem tegoż sklepu.
Przesadnie długi czas oczekiwania na naprawę, doliczanie kosztów, które serwis powinien robić gratis, machinacje przy tuningu (legendarne podkładki) - są to rzeczy dla których odradzam każdemu korzystanie z usług tej placówki.
Jeżeli kupić to rzeczy które nie mogą się zepsuć albo gdy się zepsują to i tak nie podlegają nigdzie serwisowi...
A kiedy serwisowaliście ? Ja wysyłałem rok temu i naprawde nie było problemów.
Ja jakieś 1,5 - 2 lata temu. Więcej u nich giwery nie kupię, ani nic co sprzedaja na gwarancji ...
Sklep od 3 tygodni i tak nie funkcjonuje
Ja początkowo (3 lata temu) też nie miałem z nimi problemu - przy pierwszych dwóch zakupach. Później było już tylko gorzej, a zostawiłem u nich co najmniej kilka tys. - na zakupy, tuningi, serwis.
Kontakt fatalny, nawet przy zakupach, porady marnej jakości. Poza tym naciągacze i przy grzecznym dopominaniu się o swoje bezczelne chamstwo.
Biorąc pod uwagę opinie wyrażane na WMASGu i swoje doświadczenia nie dam już zarobić żałosnym palantom z maszinszita ani pół grosza.
doktorre
08-03-2007, 00:05
A kiedy serwisowaliście ? Ja wysyłałem rok temu i naprawde nie było problemów.
Lato-jesień 2006. Teraz podobno jest jeszcze gorzej...
No i przyszły dziś kulki. Prawie miesiąc i dwa tygodnie czekania. Kto da więcej?
vietcong
19-03-2007, 22:39
znajomy zamawiał ostatnio m 15 ca z tuningiem i czekał 2 lub 3 tygodnie napisali mu w pewnym dniu na maila że wysłali a ma dziewczynę pracującą na poczcie która sprawdziła kiedy było wysłane i o której i okazało się że od daty maila do daty wysłania mineło 4 dni nie rozumiem gdyby mieli serwis jak specshop lub taiwangun to byłby jeden z najlepszych sklepów lecz nie ma co gdybać może po uwagach ludu zmienią tendencję do wysyłek i serwisu
Ale nie mają, ściemniają z wysyłkami bardziej niż pierwszy z brzegu ASGSHOP i serwis mają do dupy już od dwóch lat.
mały OT: ponieważ często jeżdżę po Polsce byłem i w specshopie i w asgshopie po kilka razy i pozatym że asgshop znajduje się na zapleczu salonu tatuażu to bije na głowę specshop i kolesi, którzy nawet nie wiedzą co jest wystawionena ich stronie w specshopie i za ile. Ale specshop ma jedną zaletę - można zadzwonić do nich żeby przygotowali paczkę, po którą się przyjedzie i zawsze jest gotowa odrazu - a robiłem tak już z 5 razy i nigdy nie dali ciała. Asgshop i specshop dość dobrze pakują wysyłki i asgshop ma serwis z prawdziwego zdażenia gdzie 2 kolesi cały czas siedzi i majstruje co jakiś czas śrutując w drzwi w celu sprawdzenia sprzętu
O czym juz sirwiz pisal o tej sprawie, ale jeszcze taka mala aktualizacja z mojej strony :) ... znajomy wyslal pod koniec listopada SOCOMa do serwisu w mg (oczywiscie wazna gwaranacja, pistolet nie rozkrecany, po prostu usterka wynikajaca z jakiegos bledu fabrycznego)... Do teraz nie otrzymal repliki, sklep mu odpisal, "ze nie odesla, bo nie moga naprawic" (tak, to byl cytat), po czym kontakt sie urwal.
Jaaaa To lipe odwalilem, bo wlasnie zamowilem sobie SOCOMa z MG. Czytajac wczesniejsze posty nie bede robil sobie nadzieji ze born przyjdzie 2 dni po zamowieniu, czyli jutro.
Przyjść może, ale bez rachunku, faktury i gwarancji
Po tym co wyczytalem to sie uciesze jak wogole dojdzie.
A tak btw ktos sie orientuje czy paczki sa rozwozone w sobote?
Anonymous
06-05-2007, 17:54
http://www.majowkazairsoftem.fora.pl/reklama-machinegun-pl-w-kilku-mailach-t147.html
A tym panom gratulujemy podejścia ... pozytajcie ja się uśmialem :)
pozdro.
trocinek1
06-05-2007, 18:10
Nie mam słów!!! Ilu przez to klientów stracą :D Ten 4 mail od szitgun był poprostu karygodny !!! SKANDAL!!!
oni klientow stracili wieki temu, sklep w sumie zamykaja... mowiac krotko na koniec rzuca przecene na repliki, ktore zawineli ludziom, co na gwarancje naiwnie odeslali i znikna....
A.D.I.D.A.S
06-05-2007, 20:46
www.maSHITgun.pl
Sirius An Hezron
06-05-2007, 22:32
Nic tylko przeprowadzić ogólno polski bojkot tej firmy.
kruszyn stolno
07-05-2007, 10:04
miałem zamiar z tamtąt sprowadzić broń ale już mi sie odechciało po recenzjach i problemach jakie miał mój brat z gwrarancja na mk23 (bez odpowiedz)
Pisz po Polsku!///w.
Nie ma po co, i tak zwijają interes. Co ciekawe moje interesy z nimi przebiegły nadzwyczaj dobrze, nawet mi kulki za darmo wysłali :P
Ze strony machinguna.pl
" Każda przesyłka gratis *"
"* minimalna wartość zamówienia to 400 złotych"
i stąd pewnie ploty że się pakuja na Tahiti....
czytać, czytać, siać, siać, siać....
To zapewne ploty dobrze udokumentowane. Nowego towaru od dawna nie ma i dają 30% upustu przy dużych (czytaj: zapewne hurtowych) zakupach. Niech spadają na Tahiti, albo i na księżyc, choć osobiście nie miałbym nic przeciwko temu, gdyby wylądowali we Wronkach...
a rabaty wiadomo skąd są, jak ktoś nie płaci podatków to stać go na 30% rabat (licząc też że to w kwestii likwidacji sklepu)
Hehehehe, otrzymałem po 5 dniach wiadomość z maszinszita, że rabat dostaje się w ich towarze (za 2200zl proponowali rabat 20% w formie dokupienia kolejnego softu).
to taki rabat! Holandia otworzyła rynek pracy, pewnie szykują się do wyjazdu
choć osobiście nie miałbym nic przeciwko temu, gdyby wylądowali we Wronkach...
Czy to oficjalna diagnoza?
:wink:
Eeee tam, ze mnie prawnik, jak z koziej dupy trąba :) Bo, z tego co wiem, Wronki słynęły kiedyś z zakładu karnego, a nie instytucji ochrony zdrowia :D
Ooops. Pomyliłem z Tworkami.
8-)
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.