PDA

Zobacz pełną wersję : [url]www.machinegun.pl[/url]

Ace
06-03-2007, 21:24
Wszyscy którzy zawitali na wmasg mięli okazję zapoznać się z uwagą, iż sklep ten jest "niepolecany". Sam zastanawiałem się dlaczego sklep o tak szerokim asortymencie nie ma najlepszej opinii. Teraz już wiem. Od złożenia mojego zamówienia na 2 paczki kulek i ładowarkę upłynął równo miesiąc, gdy otrzymałem wreszcie mail z potwierdzeniem nadania przesyłki. Co więcej, przez ten okres sklep nie odpowiadał na maile, natomiast telefon podany na stronie był wyłączony. O kontakcie przez skype też można zapomnieć.

Jeżeli już musicie robić tam zakupy - moja rada NIE PŁAĆCIE Z GÓRY.

grzechu
06-03-2007, 21:31
Ja się przyznam że nie miałem nigdy z nimi problemu ale to pewnie jakiś mój wewnętrzny fuks!

g.

Kuba
06-03-2007, 21:40
Znam opinie nt tego sklepu niemniej ja nigdy nie mialem problemu z zamowieniem.

Hara
06-03-2007, 21:41
Zamawiałem tam z 10 razy i nigdy nie miałem problemu. Prawie zawsze płaciłem z góry. Dobry kontakt mailowy, na skype rozmawiałem tylko raz, szybka wysyłka. Ja tam polecam :wink:

Halsey
06-03-2007, 21:49
Zamawiałem tam z 10 razy i nigdy nie miałem problemu. Prawie zawsze płaciłem z góry. Dobry kontakt mailowy, na skype rozmawiałem tylko raz, szybka wysyłka. Ja tam polecam :wink:

a serwisowałeś coś tam? bo punktualne i szybkie wysyłanie to nie jest łaska sklepu i żaden jego plus. Nikt łachy nie robi że ci sprzedaje to co zamawiasz, więc nie wiem co tu chwalić??

A ja przeboje miałem, M15 z zardzewiałą podkładką, rdzawym nalotem na dźwigni przeładowania i dopychaczu nabojów i wątpliwej jakości tuning, na szczęście było to dawno i dawno nie mam tego sprzętu.

Hara
06-03-2007, 22:11
Serwisowałem mp5 CA ze starej serii. Płaciłem niewiele, "w ramach gwarancji" miałem za darmo nowy zatrzask przeciwpowrotny, zębatkę silnikową i zębatkę osi silnika. Nie czepiałem się bo mp5 była z drugiej ręki a gwarancja nie jest przechodnia. Sprawa została załatwiona w miarę sprawnie. Za przesyłkę, o dziwo, zapłaciło mg.

Woma
06-03-2007, 22:27
Ja zamówiłem tam Socoma Stti dla kumpla, o ile z wysyłką nie było problemu na prośbę serwisowania nagle urwał się wszelki kontakt. Serdecznie NIE polecam!

06-03-2007, 22:51
zamawialem tam troche części, kulki + kolimatory (wszystko za pobraniem) i paczki byly wysylane szybko, sprawnie, i w sumie po fajnych cenach (np na jednym magu do g3 zarabialem 15 zeta w stosunku do asgshopu .......). Tutaj jest OK. Natomiast mój znajomy kupil u nich sokoma ktory ulegl awarii, wyslal im go pod koniec listopada zdaje sie i do tej pory go nie dostał.....

Części, magi itp TAK, repliki i serwis NIE

wilku
07-03-2007, 00:20
W historii zamówień mam u nich parę tysięcy złotych i kilkanaście różnych faktur. Kupuję u nich tylko to co jest dużo tańsze niż w ASGSHOP/FIREARMS/CAPRIASG albo niedostępne.

Kontakt jest średni, umawianie się w Warszawie totalnie do dupy (z początkowej 12 przestawiony na 15 potem na 21 !). Z obsługi po sprzedażnej jestem zadowolony (w ciągu 10 minut namierzyli 'zagubioną' paczkę (nieopłacone M14) i fachowo opierdolili pocztę toruńską nigdy nie było problemu ze zwracaniem zamówionego towaru (silnik, kulki, GB)). A sprzęt serwisuję sobie w domku :P.

Raz w życiu zamawiałem z opcją przedpłaty by listonosz mógł zostawić paczkę u sąsiada, nie polecam tej formy ze względu na możliwe opóźnienia w wysyłce. Nie polecam zamawiania kurierem - zawsze jest obsuwa z dostawą (UPS i STOLICA w Toruniu są do dupy).

Lechu
07-03-2007, 11:00
Ja się wyleczyłem z MG po tym jak broń poszła do nich do naprawy serwisowej. Nie dość że czekałem na giwerkę ponad miesiąc to jak przyszła to musiałem opłacić pobranie - policzyli mi sk*****ele za wszystkie części jakie wymienieli. Pieprzyc taki serwis gwarancyjny. Usterka była winą fabryczna i nie wynikała z mojego użytkowania. Od tamtej pory wyleczyłem się z nich. Od tamtej pory kupuje u nich tylko to się nie zepsuje i jest tańsze niż w innych sklepach.

doktorre
07-03-2007, 11:12
Osobiście nie polecam.
Wielokrotnie razem ze znajomymi mieliśmy do czynienia z koszmarnym serwisem tegoż sklepu.
Przesadnie długi czas oczekiwania na naprawę, doliczanie kosztów, które serwis powinien robić gratis, machinacje przy tuningu (legendarne podkładki) - są to rzeczy dla których odradzam każdemu korzystanie z usług tej placówki.
Jeżeli kupić to rzeczy które nie mogą się zepsuć albo gdy się zepsują to i tak nie podlegają nigdzie serwisowi...

Hara
07-03-2007, 13:09
A kiedy serwisowaliście ? Ja wysyłałem rok temu i naprawde nie było problemów.

Lechu
07-03-2007, 16:45
Ja jakieś 1,5 - 2 lata temu. Więcej u nich giwery nie kupię, ani nic co sprzedaja na gwarancji ...

Halsey
07-03-2007, 18:36
Sklep od 3 tygodni i tak nie funkcjonuje

Black
07-03-2007, 19:51
Ja początkowo (3 lata temu) też nie miałem z nimi problemu - przy pierwszych dwóch zakupach. Później było już tylko gorzej, a zostawiłem u nich co najmniej kilka tys. - na zakupy, tuningi, serwis.
Kontakt fatalny, nawet przy zakupach, porady marnej jakości. Poza tym naciągacze i przy grzecznym dopominaniu się o swoje bezczelne chamstwo.
Biorąc pod uwagę opinie wyrażane na WMASGu i swoje doświadczenia nie dam już zarobić żałosnym palantom z maszinszita ani pół grosza.

doktorre
08-03-2007, 00:05
A kiedy serwisowaliście ? Ja wysyłałem rok temu i naprawde nie było problemów.

Lato-jesień 2006. Teraz podobno jest jeszcze gorzej...

Ace
19-03-2007, 21:46
No i przyszły dziś kulki. Prawie miesiąc i dwa tygodnie czekania. Kto da więcej?

vietcong
19-03-2007, 22:39
znajomy zamawiał ostatnio m 15 ca z tuningiem i czekał 2 lub 3 tygodnie napisali mu w pewnym dniu na maila że wysłali a ma dziewczynę pracującą na poczcie która sprawdziła kiedy było wysłane i o której i okazało się że od daty maila do daty wysłania mineło 4 dni nie rozumiem gdyby mieli serwis jak specshop lub taiwangun to byłby jeden z najlepszych sklepów lecz nie ma co gdybać może po uwagach ludu zmienią tendencję do wysyłek i serwisu

wilku
19-03-2007, 22:43
Ale nie mają, ściemniają z wysyłkami bardziej niż pierwszy z brzegu ASGSHOP i serwis mają do dupy już od dwóch lat.

Retal
19-03-2007, 23:00
mały OT: ponieważ często jeżdżę po Polsce byłem i w specshopie i w asgshopie po kilka razy i pozatym że asgshop znajduje się na zapleczu salonu tatuażu to bije na głowę specshop i kolesi, którzy nawet nie wiedzą co jest wystawionena ich stronie w specshopie i za ile. Ale specshop ma jedną zaletę - można zadzwonić do nich żeby przygotowali paczkę, po którą się przyjedzie i zawsze jest gotowa odrazu - a robiłem tak już z 5 razy i nigdy nie dali ciała. Asgshop i specshop dość dobrze pakują wysyłki i asgshop ma serwis z prawdziwego zdażenia gdzie 2 kolesi cały czas siedzi i majstruje co jakiś czas śrutując w drzwi w celu sprawdzenia sprzętu

denrike
20-03-2007, 16:03
O czym juz sirwiz pisal o tej sprawie, ale jeszcze taka mala aktualizacja z mojej strony :) ... znajomy wyslal pod koniec listopada SOCOMa do serwisu w mg (oczywiscie wazna gwaranacja, pistolet nie rozkrecany, po prostu usterka wynikajaca z jakiegos bledu fabrycznego)... Do teraz nie otrzymal repliki, sklep mu odpisal, "ze nie odesla, bo nie moga naprawic" (tak, to byl cytat), po czym kontakt sie urwal.

Arme
27-04-2007, 17:30
Jaaaa To lipe odwalilem, bo wlasnie zamowilem sobie SOCOMa z MG. Czytajac wczesniejsze posty nie bede robil sobie nadzieji ze born przyjdzie 2 dni po zamowieniu, czyli jutro.

Halsey
27-04-2007, 23:52
Przyjść może, ale bez rachunku, faktury i gwarancji

Arme
28-04-2007, 00:10
Po tym co wyczytalem to sie uciesze jak wogole dojdzie.

A tak btw ktos sie orientuje czy paczki sa rozwozone w sobote?

Anonymous
06-05-2007, 17:54
http://www.majowkazairsoftem.fora.pl/reklama-machinegun-pl-w-kilku-mailach-t147.html

A tym panom gratulujemy podejścia ... pozytajcie ja się uśmialem :)

pozdro.

trocinek1
06-05-2007, 18:10
Nie mam słów!!! Ilu przez to klientów stracą :D Ten 4 mail od szitgun był poprostu karygodny !!! SKANDAL!!!

denrike
06-05-2007, 18:43
oni klientow stracili wieki temu, sklep w sumie zamykaja... mowiac krotko na koniec rzuca przecene na repliki, ktore zawineli ludziom, co na gwarancje naiwnie odeslali i znikna....

A.D.I.D.A.S
06-05-2007, 20:46
www.maSHITgun.pl

Sirius An Hezron
06-05-2007, 22:32
Nic tylko przeprowadzić ogólno polski bojkot tej firmy.

kruszyn stolno
07-05-2007, 10:04
miałem zamiar z tamtąt sprowadzić broń ale już mi sie odechciało po recenzjach i problemach jakie miał mój brat z gwrarancja na mk23 (bez odpowiedz)

Pisz po Polsku!///w.

Drake
07-05-2007, 14:49
Nie ma po co, i tak zwijają interes. Co ciekawe moje interesy z nimi przebiegły nadzwyczaj dobrze, nawet mi kulki za darmo wysłali :P

jawor
07-05-2007, 22:55
Ze strony machinguna.pl

" Każda przesyłka gratis *"

"* minimalna wartość zamówienia to 400 złotych"

i stąd pewnie ploty że się pakuja na Tahiti....

czytać, czytać, siać, siać, siać....

Black
08-05-2007, 00:59
To zapewne ploty dobrze udokumentowane. Nowego towaru od dawna nie ma i dają 30% upustu przy dużych (czytaj: zapewne hurtowych) zakupach. Niech spadają na Tahiti, albo i na księżyc, choć osobiście nie miałbym nic przeciwko temu, gdyby wylądowali we Wronkach...

Halsey
08-05-2007, 10:34
a rabaty wiadomo skąd są, jak ktoś nie płaci podatków to stać go na 30% rabat (licząc też że to w kwestii likwidacji sklepu)

Black
08-05-2007, 14:17
Hehehehe, otrzymałem po 5 dniach wiadomość z maszinszita, że rabat dostaje się w ich towarze (za 2200zl proponowali rabat 20% w formie dokupienia kolejnego softu).

Halsey
08-05-2007, 16:50
to taki rabat! Holandia otworzyła rynek pracy, pewnie szykują się do wyjazdu

wilku
08-05-2007, 18:49
choć osobiście nie miałbym nic przeciwko temu, gdyby wylądowali we Wronkach...

Czy to oficjalna diagnoza?
:wink:

Black
08-05-2007, 21:40
Eeee tam, ze mnie prawnik, jak z koziej dupy trąba :) Bo, z tego co wiem, Wronki słynęły kiedyś z zakładu karnego, a nie instytucji ochrony zdrowia :D

wilku
08-05-2007, 22:17
Ooops. Pomyliłem z Tworkami.

8-)